De bästa textilfibrerna för kläder och för att möta kylan

Multiplicering av lager av kläder är den mest effektiva lösningen för att skydda dig mot kylan, men genom att välja rätt material är det möjligt att minska dem. För att gå till skolan eller till jobbet, här är de bästa textilfibrerna för att hålla sig varma under vintern.

De bästa textilfibrerna för vintern

Rekommenderade naturliga textilfibrer

För att klara vinterns kyla tävlar varumärken i uppfinningsrikedom för att hitta de kläder som bäst möter köparnas behov. För den som uppskattar naturliga textilfibrer, de mest effektiva materialen för att hålla sig varm är:

 • Ull

Ull är en klassiker som skyddar både unga och gamla under perioder av extrem kyla. Eftersom den är en bra värmeisolator håller den luften och bevarar värmen. Detta material kännetecknas av känslan av värme det ger så snart det tas på. Den hämtar sin effektivitet från sina täta stygn. Det finns flera typer av ull på marknaden: kashmir, angora, mohair och alpacka.

 • Sammet

Sammet är uppskattat för sin mjukhet och den komfort den ger. Det är dock särskilt användbart för att värma upp på vintern. Detta material kännetecknas av sina täta fibrer som hindrar kylan från att komma in samtidigt som den behåller värmen från interiören. Tack vare denna egenskap är detta material också perfekt för att skydda mot vind och fukt.

 • Siden

Silkeskläder rekommenderas också när kvicksilvret faller. Detta tyg används också för att designa vissa sporttillbehör, inklusive liners och liners. Det värmer fötter och händer som är mycket känsliga för kyla.

 • Kaschmir

Även om detta ämne ansågs otillgängligt för några år sedan är det nu tillgängligt för alla. Cashmere är uppskattad för sina absorberande och isolerande egenskaper. Jämfört med ull är den mjukare och lättare. Således är kashmirkläder avsedda för den som gillar att hålla sig varm utan att tynga sig med tjocka kläder.

Syntetiska textilfibrer

Vissa syntetiska material är också effektiva för att skydda mot kyla. Vissa uppfanns för att främja komforten för idrottare under deras träning. Men de är nu populära så att alla kan njuta av deras fördelar. De mest rekommenderade är:

 • Thermolactyl

de Thermolactyl är ett tyg tillverkat av syntetiska fibrer av akryl. Thermolactyl från Damart är uppskattad för sin effektivitet. Detta material värms upp tack vare fenomenet triboelektricitet. När två olika material gnuggar ihop genereras elektrostatik som producerar värme. Som ett resultat skapar vävnadens kontakt med huden värme.

 • Polaren

Fleece är en utmärkt värmeisolator. Det värmer mer än ull. Den är också lätt och allmänt prisvärd. Andningsbar, lätt, återvinningsbar... dess egenskaper är många. Dess enda nackdel är att detta tyg inte är effektivt för att skydda mot vinden.

 • Heattech fiber

The Heattech avUniqlo är en annan genialisk uppfinning som håller bäraren varm under vintern. Tack vare de speciella fibrerna används kroppsfukt för att skapa värme. Dess mesh består av fickor gjorda av isolerande akrylmikrofibrer. Dessa håller kvar varm luft. Detta tyg som andas håller dig varm samtidigt som det garanterar bärarens komfort.

 • Akryl

Trots sin lätthet är akryl ett effektivt material för att skydda mot kyla. Den är också känd för sin silkeslena finish. Tack vare sin egendom termoplast, det skrynklas inte och behöver inte strykas efter tvätt.

Hur klär man sig för att möta det kalla vintervädret?

Genom att anamma rätt tekniker är det idag möjligt att hålla värmen utan att bli uppslukad av ett oändligt lager av kläder. Det är dock viktigt att betona att det inte är antalet tyger som räknas, utan snarare deras egenskaper (isolering, vindtät, håller luften).

 • Som ett första lager

För att förhindra överdriven svettning bör underkläder ha fuktreglerande egenskaper. Därför rekommenderas det inte att bära bomull när det är kallt. Detta material behåller fukt och tenderar att fastna på huden, vilket skapar en känsla av kyla. På vintern byt ut denna textil mot silke istället. Uniqlos Heattech-fiber tillgodoser också detta behov. Detta material är lätt och fint, vilket främjar bärarkomforten. Den finns i 3 intervall, att väljas efter temperaturnivån: Classic Heattech, Heattech Extra Warm och Heattech Ultra Warm. Damarts Thermolactyl är förresten också ett bra alternativ. Den erbjuder 5 nivåer av värme för att möta alla behov.

 • I andra lagret

Kläderna i det andra lagret har rollen att hålla värmen. Därför är ull perfekt. Detta material transporterar lätt bort fukt tack vare sina fjäll. Syntetiska fibrer har inte denna särart. Däremot är de mer motståndskraftiga mot nötning. Micro dunjackor är också effektiva när de bärs som ett andra lager. När du köper denna typ av plagg, kontrollera etiketten på vilket material vadderingen är gjord av. Dun behåller luften. Således håller den varmare bättre än fjäderstoppning. Vad gäller stoppningens vikt bestämmer den plaggets isoleringsförmåga.

 • I tredje lagret

Väderbeständiga tyger är perfekta att bära som ett tredje lager, speciellt tyger vattentät och vindtät. Impermeabilitetskriteriet är ett av de viktigaste. För att kontrollera klädernas vattentäthet genomförs tester. Vattenbeständighet definieras i shmerbers. Ett tyg sägs vara vattentätt när det mäter 1 300 shmerbers eller mer. Slutligen måste kläderna för detta sista lager andas. Denna funktion är viktig för att förhindra uppbyggnad av svett.

Hur bevarar man syntetiska kläder?

Syntetiska tyger har designats för att möta idrottares behov. Men de anammas alltmer av resten av konsumenterna tack vare deras många fördelar. För att bevara egenskaperna hos dessa tekniska plagg rekommenderas det att tvätta dem i maskin vid en temperatur på 30 °. Mjukgörare avråds starkt. Bomber impregnering rekommenderas inte heller på membrantyger. De förhindrar evakuering av svett. Behandlingar som skyddar plaggets andningsegenskaper rekommenderas. Dessutom, för de som vill behålla tygets vattenavvisande förmåga, kan de lägga det i torktumlaren. Tack vare värmen kommer stygnen att dras åt.