Hur organiserar du vårstädningen?

Vårstädning är både en väntad och en fruktad tid. Varje skrymsle och vrår har kammats igenom. Översikt över stadierna av denna stora rengöring med mer än välgörande effekter.

Gör din vårstädning

Börja vårstäda från taket

Vanligtvis är taket ganska lätt att rengöra. Men att ha tillgång till det är en helt annan historia. Ta med en pall är det bästa sättet att uppnå det. de taket rengörsendast intresteg :

 1. Damma av använd en mikrofiberduk eller en mjuk borste, var särskilt uppmärksam på hörnen och lamporna;
 2. Tvål ytan med en kvast;
 3. Skölj med rent vatten.

Tvätta väggarna

Efter kepsen är det dags att tvätta väggarna med tvål. Men innan du börjar är det viktigt att se till att färgen eller tapeten är tvättbar. Efter kontroll kan väggarna rengöras enligt följande:

 • Ta bort dammskiktet;
 • Skrubba väggarna med tvålvatten med hjälp av en svamp;
 • Skölj med rent vatten.

Rengör golv

Även om jord tvättas varje dag, det kräver en Special behandling under vårstädningen. I själva verket, när alla möbler har skjutits eller tagits bort, avslöjas de otillgängliga områdena. Nedan följer tips för rengöring av varje typ av golv:

 • För parketten i vardagsrummet och sovrummen är det lämpligt att tvätta den med rent vatten efter att ha sopat den. Applicera sedan ett lager av vax- och låt torka. Om medlen tillåter är det till och med lämpligt att göra detpolera med en sealer.
 • För plattsättning av kök och badrum, en blekmedel tvätt eller svart tvål väcker dess lyster.
 • För matta, är det lämpligt att passeradammsugare, rengör den sedan kl ångtvättare.
 • För att ge mattan ett ansiktslyft är det lämpligt att applicera en specifik behandling som t.ex mattschampo som kommer att rengöra tyget noggrant. Men framför allt rekommenderas det att’Ta bort fettfläckar med jord från Sommières eller bikarbonat.

Polska fönster

Vårstädning är den perfekta tiden att hitta gnistrande fönster. För att göra detta måste du ha rätt verktyg och gå tillväga på ett metodiskt sätt. För putsa fönster, det är nödvändigt :

 1. Spraya fönsterputs på ytan som ska rengöras.
 2. Gnid med en trasa.
 3. Polera med tidning skrynkliga.
Det är viktigt att notera att fönsterputsaren kan ersättas med vatten blandat med vinäger.

Renovera trämöbler

Möbler försummas ofta vid daglig städning, särskilt de som är på höjden. För renovera möblerna, är det viktigt att tillämpa rätt teknik för varje träslag.

 • Grovt trä är lättast att rengöra. Gnid bara fläckarna med Sandpapper, tvätta sedan med svart tvål utspädd i varmt vatten.
 • För vaxat trä måste du först damma av och tvätta med klart vatten. Färska fläckar torkas bort med absorberande papper. Angående överskottet av vax som täpper till möblerna, ett lager av digrre de Sommières låter dig suga upp det.
 • För målade trämöbler är det nödvändigt att utföra en tvätta med tvålvatten och gnugga fläckarna med sodaaska undvika att lägga för mycket.

Desinficera badrummet

För att ge ett nytt liv till badrummet måste du beväpna dig med mycket tålamod, armbågsfett, men också rätt produkter. Blekmedel, vit vinäger och bakpulver är de bästa allierade för att hitta ett oklanderligt badrum. För att inte lämna något åt ​​slumpen är det lämpligt att göra en lista över de områden som ska rengöras.

Hur är det med köket?

Förutom golvet och bänkskivan, den Vitvaror och den förvaringsutrymmen i köket ska också städas.

 • de kylskåp måste tömmas och sedan tinas upp för att sortera maten den innehåller. Det tvättas sedan med vatten blandat med bikarbonat ska desinficeras och deodoriseras. Detsamma gäller frysen. Var dock noga med att inte gnugga för hårt för att undvika att skada enheten.
 • De kaffebryggare och vattenkokare måste avkalkas med vit vinäger.
 • För brödrost, ta bara bort smulorna.
 • Om matskåp, lådor och skydd, är det viktigt att tömma dem en efter en och att rengöra dem innan du lägger tillbaka innehållet, efter att ha gjort en sortering.
 • Vi får inte heller glömma möbelskivor som ska dammas och tvättas. Det är lämpligt att sätta tidning på toppen, efter torkning, för enkelt underhåll.

Bekämpa dammkvalster

Under vintern öppnas fönstren sällan, vilket främjar spridningen av dammkvalster i huset. Det första man ska göra är attventilera huset genom att öppna fönstren för att låta luften cirkulera och låta solljus tränga in. Det rekommenderas också att vänd på madrasserna, av tvätta täcken och kuddar. Glöm inte heller damma av elektroniska apparater som är riktiga nischer för kvalster.

Sortera för att få plats

de sortering är ett avgörande steg in stor vårstädning. Dessutom declutter hemma, speciellt garderoben, låter den dig också byta från en vintergarderob till en sommargarderob. Det är också det perfekta tillfället att göra plats för en ny dekoration genom att byta möbler och tömma hyllor. Nedan följer några tips för effektiv och skräpfri sortering:

 1. Töm skåpen helt.
 2. Gör högar för att behålla, ge och slänga föremål.
 3. Släng det som är slitet eller trasigt.
 4. Omklassificera och inventera administrativa filer och förstör det som inte längre fungerar för att undvika att samla onödiga papper som komplicerar organisationen.

Tips för att göra en ekologisk och ekonomisk vårstädning

Även om kemikalier är effektiva är de farliga för hälsan och miljön. Dessutom är ekologiska alternativ många och lika effektiva. Här är några ekologiska rengöringsprodukter att rengöra utan att äventyra miljön:

 • Inkluderar flera rengöringsprodukter recept, den vit vinäger och den bikarbonat är multifunktionella och kan användas för att rengöra alla ytor.
 • de citron- är också en effektiv frukt för att bekämpa virus och bakterier i huset. Det kan därmed effektivt ersätta blekmedel.
 • Tandkräm används för att bleka väggar, kakelfogar och badrum.
 • Andra ekologiska produkter som t.ex svart tvål och Marseille tvål kan även ersätta kemiska rengöringsmedel.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found