Hur tina och rengöra din frys?

En frys med mycket is är mindre effektiv och drar mer el. Det är viktigt att tina upp det regelbundet. Det sparar faktiskt energi. Dessutom är avfrostning en del av det underhåll som ska utföras för att förlänga enhetens livslängd. Här är några tips för att enkelt tina upp en frys.

Tips för att tina upp din frys

Hur tinar man frysen lättare?

Utan ett bra tips kan upptinningen dra ut på tiden. Det är därför nödvändigt att använda vissa tekniker för att påskynda issmältningen. Innan du startar måste du koppla ur enheten för att förhindra olycksrisk. Det är också viktigt att ta ut och placera produkterna i isotermiska påsar eller kylare medan avfrostningen är klar. Man bör verkligen se till att respektera kylkedjan för vissa av dem. Avfrostningen kan äntligen börja. Om frostskiktet är tunt måste du:
  1. Gnid isen med en svamp indränkt i ljummet vatten;
  2. Skrapa isen med en plastspatel med rund spets;
  3. Torka av med en svamp.
Om frostskiktet är tjockt bör du:
  1. Skicka in en kastrull med kokande vatten i frysen;
  2. Stäng dörren i cirka femton minuter;
  3. Skrapa bort isen.
Om isen gör motstånd kan den skalas av med varmt vatten sprayat på den. Efter avfrostning är det lämpligt att rengöra den innan du ansluter apparaten.

Obs: det rekommenderas inte att använda vassa föremål vid upptining.

Hur rengör man frysen?

Rengöring är nödvändigt för att eliminera eventuella bakterier och bakterier. Att göra detta :
  1. Blanda ett glas av vit vinäger med ett glas citron juice och 1 liter vatten;
  2. Rengör insidan av frysen med en svamp indränkt i denna lösning;
  3. Torka med en svamp.
Detta trick tillåter effektivt eliminera bakterier och deodorisera enheten. Det är bättre att undvika sköljning, eftersom detta främjar bildandet av frost. För att underlätta nästa avfrostning, fodra helt enkelt insidan av frysen med plastfolie. Det är bara att dra i plasten för att få bort all is.