Praktiska råd för att rengöra din väska ordentligt

En väska blir smutsig och fläckar lätt oavsett om den bärs i handen eller på ryggen. Den kan förlora sin ursprungliga glans och färg. För att råda bot på detta, här är några rengöringstips att använda beroende på påsens material.

Rengöring av en handväska

Rengöring av en läderväska: försiktighetsåtgärder att vidta

de läder- är ett material som vanligtvis används som beläggning för en påse. Han uppskattar sig själv för sin skönhet och tuffhet, egenskaper som syns vid första anblicken. För att behålla dessa fördelar måste dock vissa försiktighetsåtgärder vidtas under rengöringen. Här är de viktigaste:

 • Försök aldrig att separat rengöra en fläck på läderväskan, eftersom detta kan bilda en gloria. Den tvättar alltid helt. Spåren av smuts tas sedan bort med mer enträgna rörelser.
 • Testa rengöringsmedlets verkan på en del ej synlig av påsen, eftersom vissa läder kan vara mindre motståndskraftiga.
 • Se till att det är äkta läder innan du använder rätt produkter.
 • Försumma inte rengöringen av väskans handtag eftersom den är i konstant kontakt med händerna och bär på bakterier.
 • Förvara aldrig en våt eller smutsig påse utan att först rengöra den. Efter tvätt, skydda den med ett tygöverdrag.

Hur rengör man en läderväska?

Rengöringsprodukterna som ska användas samt rengöringsprocedurerna varierar beroende på djupet och beskaffenheten av den avsatta fläcken.

5 tips för en lätt smutsad läderväska

 • Spridning talk, rengör sedan läderväskan med en mjuk duk eller en bomullstuss.
 • Suga i sig Rengöringsmjölk på en bomullsrulle, gnugga sedan. Byt ut bomullen så snart den blir smutsig.
 • Gnid mycket försiktigt hela påsens yta med lersten. Använd en bomullstuss indränkt i samma rengöringsmedel för att lätt framhäva de smutsigare delarna.
 • Blötlägg en mjuk trasa med äggvita, stelnad att tvätta en lätt läderväska. Gnid med en ylletyg för att återfå beläggningens glans.
 • Skingra Sommières land på påsen och insistera på de feta spåren. Låt verka i en timme innan du dammar.

3 tips för rengöring av en fläckig läderväska

För att återfå renheten hos en mycket fläckig läderväska, är användningen av vissa potenta produkter nödvändig. Det är dock absolut nödvändigt att sluta rengöra direkt när färgen på lädret sätter sig på trasan som används för att tvätta. I detta fall rekommenderas att endast använda jord från Sommières och talk, tanken är att förbjuda alla våta produkter. För att bli av med mycket nedsmutsad smuts:

 • Belägg ytan av en pasta bildad med en tredjedel av bivax och två tredjedelar avterpentin. Låt torka innan du rengör med en ylleduk.
 • I en sprayflaska, blanda 50 % av vit vinäger och 50 % vatten. Spraya lösningen på ytan av påsen och vänta 3 minuter tills produkten träder i kraft. Rengör lädret med en ren fuktig svamp och torka sedan torrt med en frottéhandduk. Spraya påsen med flytande glycerintvål eller en blandning av vatten, några droppar av svart tvål och glycerin, polera sedan med en fuktig, ren svamp. Låt torka och vaxa sedan lädret.
 • Fukta en trasa med vit vinäger och gnugga sedan hela ytan på läderväskan. Skölj med en fuktig svamp, låt torka och ge lädret näring med Vaselin eller en skokräm.

På en läderväska fläckas av missfärgade kläder, utför mjuka cirkulära gester med en bomullsrondell indränkt i rengöringsmjölk och några droppar70% alkohol. Vit vinäger och lersten kan också göra susen.

Rengör fodret på en påse

På fodret på en sydd väska, strö bikarbonat på en lätt fuktig svamp och gnugga insidan av påsen. Damma av med en ren trasa. Det är också möjligt att använda Sommières jord genom att täcka hela innerytan. Ta på dig hushållshandskar för att massera fodret och låt produkten verka över natten. Damm på morgonen.

Tvätta en canvaspåse

Till skillnad från andra beläggningar är canvas en mer känslig för smuts och damm. Oavsett om den är belagd eller naturlig, bör rengöringen göras varsamt. Tanken är att inte tappa den ursprungliga färgen på tyget. Även om den sistnämnda är ömtålig är det viktigt att inte använda slipande rengöringsprodukter och verktyg för att undvika risken att skada beläggningen. Innan du börjar tvätta, töm också påsen och vänd den upp och ner för att ta bort smutsskräp.

På en naturlig duk:

 1. Testa det ömtåliga tygtvättmedlet på en väl gömd del av påsen innan du applicerar den.
 2. Gnid med en svamp indränkt i 'tvåligt vatten och några droppar väl tillsluten ammoniak. Insistera på fläckar innan du sköljer med en våt trasa. Som en säkerhetsåtgärd, skydda händerna med hushållshandskar och sätt på en ljuddämpare för att inte andas in produktångorna.

På en belagd duk:

 1. Blöt en svamp med tvålvatten;
 2. Vrid väl;
 3. Torka av med en fuktig trasa;
 4. Tillsätt vit vinäger till tvålvattnet om den första tvätten är ineffektiv.

På en färgad duk:

 1. Rengör fläcken med en trasa impregnerad med70% alkohol. Skölj snabbt med en fuktig trasa och torka sedan.
 2. Gnid med en trasa indränkt i peroxid. Skölj omedelbart med en våt trasa och torka sedan.
 3. Blanda några droppar alkohol vid 70° och lite lersten. Impregnera tvätten med produkten för att ta bort den färgade fläcken.

Återställ renheten hos en mockaväska

Stilren och lätt, den mocka kräver en specialstädning. Precis som läderväskan ska den mocka vara helt rengjorda för att undvika glorier.

På en lätt fläckig mockaväska:

 1. Rengör med en sudd eller a speciell borste för mocka.
 2. Spridning talk över hela ytan och lämna på över natten. Borsta påsen på morgonen.
 3. Täck sedan påsen med Sommières land och för in pulvret med den platta handen.
 4. Vänta en timme innan du skakar och borstar.

På en mycket smutsig mockaväska:

 1. Blandning av varmt vatten och sodaaska (en matsked sodakristaller för ½ liter varmt vatten). Blötlägg en svamp i lösningen för att skrubba hela ytan. Insistera på fläckar innan du sköljer omedelbart med en fuktig trasa. Torka med en ren trasa, glöm inte någon del av påsen. När det torkat, sprid rikligt talk. Respektera minsta viloperiod på 5 timmar före dammning och borstning.
 2. Blötlägg en svamp med vit vinäger utspädd till hälften. Rengör mockapåsen, skölj sedan av med en ren trasa åt alla håll. Optimera torkningen genom att flytta påsen bort från alla platser som kan uppvisa hög temperatur.

På en mockaväska med feta fläckar:

Rengör med en skursvamp eller blötlägg en tampong vit vinäger.

Hur får man tillbaka glansen från en väska i konstläder?

Eftersom konstläderklädseln är en konstläder behöver den bara tvättas med en fuktig tvätttvåligt vatten. Sedan är det bara att skölja och torka med en ren trasa.

Rengör en korkpåse noggrant

En påse i naturlig kork kan lätt rengöras med en liten, icke-frätande borste indränkt i Marseilles tvål. Efter fläckborttagning, skölj påsen med varmt vatten och torka torr.