Hur gör man brusande badstenar?

Oavsett om det är för att unna dig ett bad eller att ge bort i present är brusande badstenar lätta att göra. I kontakt med vatten gnistrar dessa produkter och sprider sin doft, vilket främjar en avkopplande atmosfär. Energigivande, avlastande eller till och med främja sömn, en översikt över allt du behöver veta för att framgångsrikt göra brusande badrullar.

DIY: brusande badbollar

Att göra brusande badstenar: grundreceptet

Oavsett om det är för huden eller moralen, ett varmt bad låter dig dra nytta av olika fördelaktiga fördelar (avslappning, förbättring av sömnkvaliteten, förbättring av blodcirkulationen...). För att förbättra dess fördelar rekommenderas användning av vissa produkter. Garanterar a avkopplande och doftande bad, brusande badsten är en av dem. För att göra den är det viktigt att följa grundreceptet och variera det efter dina önskemål.

Här är listan över nödvändiga ingredienser:

 • 50 % bakpulver;
 • 25 %citronsyra ;
 • 25% majsstärkelse;
 • Lite pschitt av vatten Var hydrosol.

Några få föremål är nödvändiga för framgångsrika badbollar, i synnerhet: en piska; silikonformar av olika former; två skålar och en sprayflaska.

Du bör veta att blandningen av bikarbonat och citronsyra tillåter dessa produkter gnistra i kontakt med vatten. Dessa brusande badrullar kräver få ingredienser och är också snabba och enkla att göra.

Anpassa dina brusande badstenar

För att få en touch av nöje till badet, men framför allt för att göra det till en skön stund av avkoppling, kan olika ingredienser tillsättas när man gör brusande badrullar.

För att lägga till en touch av färg till dessa produkter är det möjligt att införliva:

 • karamellfärg;
 • av kolpulver för svarta badrullar;
 • av matcha te eller spirulina för att få gröna småsten;
 • gurkmejapulver för en fin orange nyans.

För att parfymera de brusande badstenarna kan olika eteriska oljor användas. Dessa ingredienser ska väljas enligt de önskade egenskaperna:

 • Lavendel eterisk olja : lugnande, främjar sömn och hjälper till att lugna nerverna. Det är perfekt efter en hård dags arbete.
 • Pepparmynta eterisk olja : låter dig njuta av en behaglig och fräsch doft, stärker och stimulerar kropp och själ, gynnsamt vid fysisk eller mental trötthet.
 • Citrus eterisk olja : lugnande och lugnande egenskaper för EO av apelsin, främjar avslappning för EO av mandarin, etc.
 • Rose eterisk olja : lugnande, anti-rynkor, läkande egenskaper, etc.

Det är också möjligt att kombinera flera eteriska oljor. För en energigivande brusande badsten, lägg till i grundreceptet:

 • 2 droppar eterisk citronolja;
 • 5 droppar rosmarin eterisk olja;
 • 5 droppar eterisk pepparmyntaolja.

För att lindra en förkylning och rensa bihålorna, satsa på en avsvällande badrulle gjord av :

 • 5 droppar eterisk lavendelolja;
 • 10 droppar eterisk eukalyptusolja;
 • 5 droppar eterisk pepparmyntaolja.

Användningen av aromer och dofter är också möjlig för att dofta badstenar.

Att göra badsten med mjukgörande egenskaper, tillägget oljor och av grönsakssmör rekommenderas: kokosolja, sötmandel, avokado, aprikos... Dessutom är andra ingredienser fördelaktiga för huden som pulvermjölk, havregryn eller till och med riven kokos.

Det bör noteras att blandningen även kan förstärkas med Epsom-salt, vilket ger en avslappnande effekt på musklerna.

För dekorera de brusande badstenarna, andra element kan läggas till, i synnerhet torkade blomblad (ros, ringblomma, lavendel ...), strössel, sockerdekorationer, krossade teblad, citrusskal och många fler.

Stegen att följa för att göra brusande badstenar

För att göra hemmagjorda brusande badstenar behöver du bara följa följande steg noggrant:

 1. Kombinera bakpulver, majsstärkelse och citronsyra i en skål med minivispen. När man använder pulveriserad matfärg, lägg till det under det här steget.
 2. I en annan skål, kombinera oljan, eteriska oljor, smaker och matfärg om det inträffar i flytande form.
 3. Blanda de torra och flytande ingredienserna och blanda ihop allt tills du får en kompakt form. Tillsätt eventuellt lite vatten eller hydrosol med hjälp av en spruta för att hålla blandningen.
 4. Ordna dekorationerna (torkade blommor, citrusskal etc.) i formarna och lägg blandningen där för att bilda de brusande badstenarna.
 5. Låt stelna till minst 24 timmar innan den försiktigt avgjuts.

För senare användning måste de brusande badrullarna förvaras på en plats skyddad från fukt.

Tips för att framgångsrikt göra brusande badrullar

För att framgångsrikt göra brusande badstenar, här är några tips att veta:

 • Använd torra redskap: i vissa fall kan preparatet svälla eller producera skum som inte tillåter dig att få badsten. Detta fenomen beror på att ingredienserna kommer i kontakt med fukt eller vatten. För att undvika denna reaktion, alla redskap som används måste vara helt torra. Det ska förresten förvaringsbehållarna också vara. Observera att dessa brusande hemgjorda badstenar kan lagras i en månad.
 • Ta reda på om preparatet kan formas: för att skapa sin slutliga form måste badrullarna placeras i en form. För att ta reda på om preparatet är redo för detta steg, utför ett test med handflatan. För att göra detta, ta en liten mängd av blandningen och pressa den i handen. När man släpper ska stenen vara sandig, men förbli kompakt. I händelse av att den smular eller spricker betyder det att blandningen är för torr. I det här fallet är det lämpligt att tillsätta lite vatten eller olja och vispa kraftigt, var noga med att inte aktivera citronsyran.
 • Säkerställ bättre motstånd hos småstenen: för att dessa produkter ska hålla perfekt kan oljorna ersättas med smält vegetabiliskt smör (mango, shea eller kakao). Vid kylning stelnar dessa ingredienser vilket säkerställer bättre grepp om badrullarna.
 • I händelse av att de brusande badstenarna kommer att erbjudas som present är det att föredra gör dem dagen innan eftersom de tenderar att förlora sin färg med tiden.