Hur väljer man rätt kudde?

En kudde är ett viktigt tillbehör för att njuta av en god sömn. Det hjälper till att förhindra dålig hållning och ger bekvämt stöd på natten. Fasta, ergonomiska eller mjuka, kuddarna kan väljas efter önskad komfort och individuella behov. Olika tips gör det enkelt att hitta den modell som passar bäst för ditt sätt att sova.

Hur väljer man sin kudde?

Kudden, ett viktigt element för avkoppling

Ivalet av sängkläder är kudden viktigt eftersom det garanterar sömnens komfort och kvalitet. Faktum är att kudden riktar in huvudet, nacken och ryggrad och kan även användas för att koppla av, titta på TV eller läsa. Att välja en kudde beror till stor del på dess användning. För djup sömn är den rektangulära formen den mest lämpliga. Denna typ av kuddar ger bra stöd för huvudet samtidigt som det håller det på samma höjd som ryggraden. När det kommer till stunder av vila och avkoppling är den fyrkantiga formen idealisk. Den håller huvudet och överkroppen i sittande läge utan att böja ryggen.

Att välja en kudde utifrån sömnvanor

Även om kudden ger komfort under natten måste den anpassa sig efter hur du sover.

 • På fönstret

Normalt är att sova på magen en ställning som inte kräver användning av en kudde. Sover faktiskt med framsidan nedåt madrass låter dig justera perfekt kotor . Det är därför det är viktigt att välja en mjuk kudde och ganska platt när det är svårt att ta sig fram. En dunkudde eller ullkudde är idealisk för att förebygga muskelspänning.

 • På ryggen

För att säkerställa a fast håll på nacken måste kudden tillåta bra inriktning av huvudet med ryggraden. För detta är det viktigt att vara uppmärksam på tjockleken på kudden att välja. När den är för tjock kommer den att orsaka obehag som leder till ryggsmärtor. En fast eller medelfast kudde är bäst lämpad för att låta huvudet sjunka en tredjedel av kudden bekvämt.

 • På sidan

Bekväma sängkläder är avgörande för de som sover i denna hållning på natten. För att säkerställa optimal komfort måste kudden faktiskt matcha den sovandes morfologi. För detta är det viktigt att anpassa det väl till avståndet mellan axel och nacke. En kudde med stor volym kan orsaka ryggsmärtor och muskelspänningar. Bättre att välja en memory foam kudde för dess flexibilitet och för dess förmåga att anpassa sig till individuell anatomi.

Valet av fyllning

Varje typ av fyllning motsvarar specifika behov. Faktum är att fyllningen utgör grunden för en kudde. Detta är materialet som bildar kudden och säkerställer användarkomfort. Det hjälper också att definiera kuddens fasthet, livslängd och underhåll.

För att välja en modell som matchar dina vanor är det viktigt att bestämma lämplig typ av klädsel:

 • Naturlig

Den naturliga fyllningen ger en obestridlig känsla av mjuk komfort. Trimmas naturliga fibrer, denna typ av kudde kan vara gjord av dun, fjädrar, ull eller bomull. Tack vare flexibiliteten hos dessa material kan kudden följa rörelser under sömnen. Den nedbaserade modellen evakuerar perfekt svettas under natten för att ge mer komfort. För att underhålla det och behålla sitt loft längre, är det lämpligt att skaka det varje natt.

 • Syntetisk

Den syntetiska kudden är uppskattad för sin praktiska funktion och sin allergivänliga aspekt. Syntetfibrer är faktiskt lämpliga för personer med allergier. De garanterar en bra luftcirkulation och är lätta att underhålla. Memory foam kuddar är gjorda av memory foam. Med varje rörelse memorerar de tryckpunkterna och anpassar sig till den sovandes morfologi. De är idealiska för personer med nacksmärtor.

Komfortindex för en kudde

För att välja en kudde är det viktigt att bestämma komforten den ger och dess användning.

 • Ergonomisk: kudden ergonomisk komfort ger perfekt nacke- och ryggstöd. Det låter dig koppla av helt under natten;
 • Mjuk: den erbjuder omslutande och mysig komfort. Denna modell är lämplig för personer som rör sig mycket på natten;
 • Fast: perfekt för personer som sover på rygg, den fasta kudden ger perfekt stöd för huvud och nacke;
 • Medium: denna typ av kudde är idealisk för personer som sover på sidan.

Hur väljer jag storlek och fodral på en kudde?

Under att välja en kudde, är det nödvändigt att matcha den till sängens storlek. Beroende på dess användning finns det två typer av kuddar som finns i olika storlekar: fyrkantiga kuddar och rektangulära kuddar. Flera storlekar finns tillgängliga beroende på morfologin och behoven hos var och en:

 • 60x60 cm;
 • 65x65 cm;
 • 40x60 cm;
 • 50x70 cm.

Rektangulära kuddar håller ryggraden perfekt i linje. När det gäller fyrkantiga kuddar används de för att stödja ryggen när man sitter eller för att koppla av. Förutom måtten är fodralet också en faktor att tänka på när du köper en kudde. För att säkerställa dess underhåll är det lämpligt att välja en kudde med en avtagbart lock. Dessutom är ett bomullsöverdrag mer lämpligt för att upprätthålla god hygien. Faktum är att naturlig bomull bör gynnas på grund av dess absorptions- och isoleringsegenskaper. Detta material andas och är mjukt i kontakt med huden.

När ska jag byta kudde?

Det är tillrådligt att byta kudde varannat år. Faktum är att livslängden för en kudde kan variera beroende på dess användning och fyllning. a avslappningskudde kan förvaras längre än en kudde som används för att sova. Dessutom måste kuddarna bytas när ryggsmärtor eller ont i nacken dyker upp. När en kudde orsakar muskelspänningar är det bäst att välja en ergonomisk kudde som erbjuder stöd anpassat till morfologin. Den senare ger personlig komfort genom att memorera tryckpunkterna som motsvarar anatomin. Det gör att du kan tillbringa fridfulla nätter och förhindra ryggsmärtor.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found