Hur och varför använder man bakgel?

Bakgel är ett bra alternativ för att undvika kommersiella rengöringsprodukter. Mindre skadligt för hälsan och planeten, det ersätter effektivt rengöringsmedel av tvivelaktig sammansättning som säljs i stormarknader. Dess formel är speciellt utformad för att säkerställa hälsosam och miljövänlig användning. Några hemapplikationer att komma ihåg.

Använder bakgel

Varför använda bakgel?

Precis som bakpulver, gelén har fantastiska egenskaper. Båda har rengörande, avfettande, deodoriserande, desinficerande och desinficerande egenskaper. Den enda skillnaden ligger i deras konsistens. Bakpulvergel säljs i behållare att spraya, eller på flaskor i olika format efter var och ens behov. Mer praktisk är bakgelén lätt att använda. Det är bara att klämma på locket och sprida gelén på ytan som ska behandlas.

Vad används bakgel till?

Bakgel är en mirakulös rengöringsprodukt. Avfettningsmedel, det tar bort oljefläckar från smutsiga ytor. På bänkskivan, kokplattor och grillgrillar löser den upp fett utan att skada de bearbetade materialen. Den är särskilt lämplig för köksredskap, eftersom den inte utgör någon fara för hälsan, när den väl sköljts.

  • Desinfektionsmedel: det bekämpar svampar, bakterier och mögel som sätter sig i fuktiga hörn, som badkaret eller under handfatet;
  • Fläckborttagningsmedel: eliminerar gula fläckar på vit tvätt samt spår av olja eller juice på kläder. Det är samma sak för smutsen på soffan och mattan;
  • Deodorant: i toalettskålen, i rören eller i ugnen eliminerar den dålig lukt.

Hur använder man bakgel?

För att använda bakgel måste du aktivera produkten. Detta första steg beror på formen på varje spets. Det är möjligt att spraya eller sprida en viss mängd direkt på området som ska behandlas innan gnidning. Alternativt, häll en dos på en svamp eller trasa innan du använder den för att rengöra.