Hur använder jag Google Drive på rätt sätt?

Google Drive är en fillagrings- och fildelningstjänst som ersätter funktionerna i Google Dokument. Trots mer än 240 miljoner användare sedan oktober 2014 verkar användningssätten för denna nya tjänst fortfarande förvirrade för vissa. Här är några tips för att använda Google Drive väl.

Använder Google Drive väl

Vissa kombinationer för enkel åtkomst

Observera framför allt att som en byråkratisk webbplats, Google Drive har 3 tjänster, att veta Lakan, Bilder och den ritningar. För enkel åtkomst är listan med genvägskombinationer tillgänglig genom att skriva Skift + / på gränssnittet. Det är faktiskt tillrådligt att behålla några för enkel och snabb åtkomst på samma gång:

 • Typ J och K få tillgång till filer och filer.
 • För urval eller avmarkeringar av ett element: x. Å andra sidan, för integrerade val eller bortval : Skift + a och Skift + n. Dessutom används upp- och nedknapparna för att välja en övre eller nedre post.
 • För att skapa ett nytt textdokument, presentation, kalkylblad, ritning, samling: Skift + respektive T, P, S, D, C.
 • Skriv Y eller Enter för få tillgång till till dokumentet.

Snabbt sätt att skicka en fil till Google Drive

Google Drive är både en fillagring och fildelningstjänst. Det tillåterSpara ändringar utförs på dokument, kalkylblad eller presentationer. Sedan används den för att skicka de granskade filerna till medarbetare. För en snabb leverans räcker det alltså medlägg till Drive i menyn "skicka till". från den kontextuella kartan (tillgänglig med högerklick). Gör så här för att få detta resultat:

 1. Öppna Utforskaren i Windows ;
 2. Skriv% APPDATA% / Microsoft / Windows / Skicka till i adressfältet;
 3. Peka med markören till Google Drive-favoritlistan och högerklicka på mappen för att skicka;
 4. Dra till mappen Skicka till öppen ;
 5. Att hålla fast vid.

Säkra känsliga filer

Google Drive har också en lagringstjänst som låter dig göra det spara online filer. Det är dock bäst att se upp för internetspårare. För att göra detta, bara välj och synkronisera 2 mjukvara med Google Drive:

 • 7 zip : en gratis programvara som till största delen är licensierad av GNU LGPL.
 • Boxcryptor : en enkel och effektiv molntjänst.

Men för ökad säkerhet 2-stegs aktiveringsläge måste göras. Det består av att utföra en dubbel avkodning för att komma åt kontot. För att uppnå detta:

 1. Ställ in tvåstegsverifiering att vara i signera "anslut till Google".
 2. Välj valideringskoder av de 2 etapperna.
 3. Konfigurera reservsteg om lösenordet utelämnas.
 4. Konfigurera återställningssteg genom att lägga till en e-postadress eller ett telefonnummer

Synkronisera personliga mappar på använda enheter

De synkronisering Mappar på Google Drive är användbart eftersom flera enheter kan användas samtidigt. Visst, hon ger åtkomst till data, oavsett vilken maskin som används : smartphone eller annat. För att kunna hämta data från vilken enhet som helst måste du följa följande steg:

 1. Öppna genvägsfliken i ägandet av den valda mappen;
 2. Flytta mappplats till Google Drive ;
 3. Omstart ovanstående steg på alla enheter som används.

Återställ papperskorgen

Lagringsutrymme av Google Drive har 5gb minne. Om trängsel av detta diskutrymme är lösningen att gratis några filer. För att göra detta är det nödvändigt att tömma (om nödvändigt) och flytta mapparna till papperskorgen. För att göra detta behöver du bara:

 1. Högerklicka på ikonen tjänsten i filens vänstra kolumn eller;
 2. Åtkomst via webbgränssnittet.

Hantera gamla versioner av dokument

de lagringssystem online av Google Drive sparar gamla versioner dokument. Denna funktion tillåter användare att få standardversioner av sina filer eller för att kontrollera de ändringar som gjorts. Dock, lagringsutrymmet håller maximalt 100 revisioner i 30 dagar. Därför är det nödvändigt att hantera lagringsperioden eller antalet gamla dokument. Därmed blir det möjligt att spara mer utrymme eller behålla alla versioner. Så här gör du:

 1. TILLkomma åt gränssnittet från Google Drive;
 2. Högerklicka på "fil"-verktyget ;
 3. Klicka på " hantera revideringar »

Organisera en fil i flera mappar samtidigt

Städa samtidigt en fil i olika mappar är möjlig på Google Drive. Denna metod sparar tid. För att göra detta måste du följa dessa steg:

 1. Gå till gränssnittet från Google Drive;
 2. Högerklicka på verktyget" fil » ;
 3. Klicka på " Att organisera » ;
 4. Välj de olika mapparna önskas genom att hålla ned Ctrl-tangenten;
 5. Skicka filerna.

Redigera dokument genom andra applikationer

De textdokument eller beräkningar bearbetas på Google Drive kan vara ändras genom andra applikationer. Detta gör att arbetet kan fulländas och bli mer professionellt. Faktum är att denna bearbetningsprogramvara är bekväm för att arbeta på andra enheter när som helst. Du behöver bara äga en Navigatör. Två fall kan förekomma :

 • De klassisk metod : öppna direkt (eller i den synkroniserade katalogen) en fil från Google Drive med Word eller Excel och gör ändringen med dem.
 • Den mförbigången metod : öppna filer i Google Drives webbgränssnitt med andra byråkratiska ansökningar installerat och gör ändringarna.

Importera filer till Google Drive

Importera filer på Google Drive är enkelt. Detta kan göras från en dator eller en mobiltelefon. För att göra detta är det nödvändigt att:

 1. Klicka på den blå "ny"-knappen finns längst upp till vänster på sidan för att visa importmenyn;
 2. Välj alternativet "Importera en fil" låter dig öppna mapputforskaren;
 3. Välj filen som ska importeras (för att importera flera filer, tryck på Ctrl-tangenten och välj);
 4. Klicka på öppna-knappen att skicka filerna;
 5. Vänta på slutet av överföringen.

Använd biblioteksfunktionen i Windows 7

De bibliotek är bland de nya funktionerna i Windows 7. De låter dig hitta samma element lagras på olika platser på datorns hårddisk. Anpassade till Google Drive-lagringssystem kan filer lagrade på 5 GB inkluderas i ett bibliotek. Detta gör det lättare att hitta filer på diskutrymme på ett ställe.