Hur får man mårdarna att fly utan att döda dem?

Trots sitt söta lilla ansikte är mårddjur däggdjur som kan orsaka fruktansvärd förödelse i hönshuset, trädgården, garaget eller huset. De livnär sig vanligtvis på lik av gnagare, fåglar, ägg eller mänskliga kvarlevor. Det finns flera naturliga tekniker och knep för att hålla dem borta utan att nödvändigtvis döda dem.

Tips för att hålla mård borta

Upptäck närvaron av mård

Ensam, mården är ett djur nattlig som mäter mellan 65 och 80 cm lång. Hon har en lång, buskig svans på ca 25 cm. Denna mustelock väger mellan 1,1 och 2,3 kg och har en förväntad livslängd på 3 till 12 år. Från samma familj som vesslan, uttern eller polecaten känns detta däggdjur igen tack vare en liten vit fläck lokaliserad i nivå med halsen, bröstet eller benen såväl som dess gråbrun päls. Mården lever huvudsakligen på landsbygden, men kan fortfarande vänja sig vid staden.

Från spår av urin på gipsskivor, naggade elektriska ledningar och nattljud tyder ofta på närvaron av en mårdsten i huset. Vänster överallt, den svart spillning cirka 8 till 10 cm i spiralform med små ben, hårstrån och stenar kan också indikera deras existens. Från päls regelbundet synlig nära en öppning indikerar också passagen av en mård.

Mården uppskattar varken värmen eller kylan och ännu mindre regnet, och mården kommer att bosätta sig på taken, i vinden, under vinden eller mellan isoleringsplattorna. Små hål på ca 5 cm i diameter, defekta plattor el ventilationskanaler låta honom komma in i ett hem. Eftersom mård är ett av de fridlysta djuren är det förbjudet att döda den. För att bli av med det behöver du bara anta rätt teknik.

Förhindra invasionen av mård

Flera metoder rekommenderas för att förhindra mård från att invadera ett hem, en gård eller ett garage.

 1. Först och främst, tänk på att plugga alla möjliga små utrymmen så att de kan klämmas in med tjära eller en finmaskigt nät och hålls på plats med spikar.
 2. Sedan är det lämpligt att byta ut de trasiga eller skadade plattorna så snabbt som möjligt.

Kontrollera regelbundet att skydden och anläggningarna inte har ändrats av däggdjur.

Som nämnts ovan lever dessa små däggdjur huvudsakligen på natten. Så de gillar inte ljuset. För att hålla dem borta, låt lampan vara tänd från vinden eller källaren upplyst i flera på varandra följande dagar och nätter. Det är också möjligt att installera en plats plats. Förutom ljus, gillar mårdarna inte ljud. För att skrämma bort dem från deras gömställe, tveka inte att streama musik hela dagen. Det är också möjligt att investera i en ultraljudslåda för att förhindra musslor från att skapa ett bo hemma. Modeller som ska anslutas till elnätet eller till batterier fungerar perfekt. Bedöm bara storleken på rummet för att bestämma antalet användbara enheter.

Naturliga produkter för att hålla mård borta

 • vit vinäger

Eftersom det redan doftar särskilt starkt, hatar mården berusande lukter. Rengöring med vit vinäger är därför ett intressant alternativ för att bli av med det. Så här gör du:

 1. Förverkliga en lösning med a en halv liter vatten, en liter vit vinäger och några droppar Diskmedel;
 2. Rengör delen med denna blandning;
 3. Dammsug den;
 4. Spraya vit vinäger över hela rummet innan du stänger.
 • Eterisk olja och vitlök

En doftande cocktail gjord på vitlök och eteriska oljor är idealisk som ett stenmårdsmedel. Se stadierna av förverkligande:

 1. Att koka en liter vatten;
 2. När vattnet har svalnat, lägg till det två vitlöksklyftor, krossade;
 3. Häll ungefär en tio droppar eterisk pepparmyntaolja ;
 4. Lägg till 10 droppar eterisk citrongräsolja;
 5. Låt dra för två veckor;
 6. Lägg denna lösning i en sprayflaska;
 7. Spraya det över hela rummet.
 • Kaffesump

Används för att neutralisera dålig lukt, stärka växter eller rensa igen rör, kaffesump är också effektivt för att driva bort oönskade djur som stenmård. Ganska enkelt, detta trick består av sprid ut kafferester i rummet, från golv till tak. Bitterheten som känns i doften kommer att få skadedjur att lämna sina bon.

 • Pepparn

Peppar hjälper också till att jaga mård. För att göra en anti-sten mårdspray med behöver du:

 1. Utspädd 5 teskedar svartpeppar i en liter vatten;
 2. Häll denna blandning i en spruta;
 3. Spraya rummet med lösningen.
 • Senapen

Fortfarande i samband med kampen mot mårdsten med naturprodukter är senap också en stor allierad. Denna krydda avger en stark lukt som skrämmer bort dessa små bestar. Det väsentliga för ett senapsbaserat stenmårdsmedel:

 1. Gör en avvisande lösning med 2 matskedar senapsmjöl och en hink medVarmt vatten;
 2. Använd en sprayflaska och spraya denna blandning i hela rummet.

Andra mårdmedel

Utgör ett utmärkt mårdmedel, den parfym kan avledas från sin huvudfunktion. För att lossa mustelocket, börja med att välja en markerad doft. Spraya sedan parfymen på golv, väggar och tak.

Presenteras som en solid vit boll, den naftalen används vanligtvis för att parfymera tvätt, men också för att hålla nattfjärilar borta. Denna kommersiellt tillgängliga kemikalie har också visat sig vara användbar för att förhindra stenmård från att ge sig in i ett hem. Placera malkulor i hörnen på vinden, runt trädgården eller i isoleringens glasull för bästa resultat.

För att undvika förekomsten av mård i ett hem, överväg att installera stora musfjädrar eller a bur. För att locka dem till fällan, byt ut ostbitarna mot ägg. För att ge djuret förtroende, placera betet 50 cm från ingången och kontrollera regelbundet om stenmården har tagit tag i det. Placera sedan ägget inuti buren och vänta tills djuret tar tag i det och lådan stängs.