Hur skyddar du dig från kylan i ett hus?

Husets värmeisolering bör kontrolleras innan vintern börjar. Faktum är att i fallet med dåligt isolerade bostäder kan el- och gasräkningarna vara höga från den första kylan. Dessa få effektiva tips gör att du kan hålla dig varm hemma, utan att öka energiförbrukningen.

Skydda huset från kylan på vintern Om huset är dåligt isolerat är sjunkande temperaturer vanligtvis förknippade med den stigande värmeräkningen för att njuta av en bekväm inredning. Det är därför viktigt att hitta rätt tips för att spara värme. En gång användes enkla och naturliga metoder för att hålla sig varm hemma.

Det första att komma ihåg är att det är det svårare att värma väggar och tak än att värma den omgivande luften. Det är ingen idé att låta värmen stå på hela dagen om väggar och mellanväggar är dåligt isolerade. Ytterväggarna absorberar kylan, varav en del sprids inuti. Eftersom det kan spridas snabbt till alla rum är det bäst att fixa det så snart som möjligt.

Täck väggarna

Väggar av tegel (50 cm tjocka) eller sten håller inte värmen. På vintern är temperaturerna som mäts på dessa ytor i allmänhet 3 till 4 °C kallare än den omgivande luften. Men den energiförluster kan minskas genom att täcka dem med ramar eller speglar. En enkel affisch klistrad på väggen får kvicksilvret att stiga med 1 °C.

Att välja en tjock matta är bra för att inte låta värmen komma ut, precis som en stor bokhylla full med böcker tryckta mot väggen också är ett bra alternativ.

Stäng gardinerna tidigt på kvällen

Under dagen sprider solljuset en värmebölja genom rummen. Fönsterglaset fångar infraröda strålar och håller därför värmen.

Å andra sidan, när natten faller, blir englasfönster praktiskt taget fryser. Genom att förlita sig på mätningen av en värmekamera kan temperaturen på insidan av fönstren sjunka till 7 °C. Även tvåglasfönster är inte immuna mot detta fenomen. Deras inre vägg kan faktiskt visa en temperatur på 14 ° C, vilket resulterar i en energiförlust på 50 till 100 watt per kvadratmeter.

För att förutse värmeförlust, använd bara en enkel gest: stäng dina gardiner och persienner när solen har gått ner. Även om de är ganska tunna kan gardiner utgöra en barriär för att minska strålningsvärmeförlusten. Att lägga till bra isolering hjälper också till att blockera drag som kyler rummet. Vissa persienner kan höja kvicksilvret till 16 ° C. I kombination med tjocka gardiner minskar de värmeförlusten avsevärt.

Isolera ytterdörren

Luften cirkulerar genom husets alla väggar, inklusive dörren. När den senare är tunn eller glaserad lämnar dess isolering mycket övrigt att önska. Temperaturerna kan sedan sjunka till 10°C under de kallaste nätterna. Därför är det viktigt att förstärka isoleringen för att behålla värmen. Det räcker dock inte att täcka ytterdörren. De omgivande väggarna på en tjock gardin bör också täckas med bra isolering för att förhindra att drag tränger igenom.

Installera träpaneler

En gång i tiden användes träskärmar ofta. De "äldste" hopade sig nära den öppna spisen för att värma sig. Träpanelerna, placerade bakom för att återföra den släppta värmen, tjänade till att hålla ryggen varm. Du kan göra detsamma genom att skydda ditt ansikte med en spisskärm.

Organisera dina möbler väl

Även om lufttemperaturen påverkar hur varmt ett rum är, bör möbler också vara välordnade för att förstärka känslan av värme. Om de är borta från mitten av rummet kommer värmen att kännas bättre. Genom att placera kontorsmöbler nära mellanväggarna kommer kylan utanför att blockeras.

I händelse av att sänghuvudet placeras mot en yttervägg kan nackens muskler stelna av kylan. För att förhindra dessa olägenheter är det bättre att välja en tjockare sänggavel. Experter rekommenderar himmelssängen, en massiv möbel som effektivt skyddar mot minusgrader.

Täck marken

Även om arrangemanget av möbler påverkar blockeringen av drag och kyla, spelar vissa dekorativa element också en viktig roll för att spara värme. Om golvet eller plattorna isiga fötterna, valet av en bra matta behövs. Faktum är att det för närvarande finns olika typer och tillgängliga i alla stilar. Sammetsmodellerna med färgglada mönster ger den förväntade värmen samtidigt som de förstärker dekorationen.

Värmeisolering av golvet minskar också spridningen av kyla i huset. Det är obligatoriskt vid golv eller parkett. När det gäller golvet av god kvalitet ska isoleringen göras vid byggtiden. Operationen består i att placera isoleringen ovanpå plattan med hjälp av en vattentät film för att separera dem och på så sätt skydda isoleringen.

För isolering rekommenderas mineralull, hampa, trä och lerkulor. För andra typer av golv tillgriper specialister ofta expanderad polystyren. Det är ett syntetiskt material med den speciella egenskapen att det är ånggenomsläppligt. Ankfjäder är också ett bra alternativ för att hålla värmen.

Observera att täckning av golv och väggar ibland kräver ingripande av en professionell. Det är också bättre att anlita en erfaren hantverkare för att säkerställa dess effektivitet.