Hur underhåller och tvättar man en mixer på rätt sätt?

Mixern är hushållsapparaten som uppfyller många förväntningar från amatör- eller professionella kockar. Enkel att använda, mixern är liksom mixern ett praktiskt verktyg för att spara tid i köket. Men många klagar på underhållet som det kräver. För att tvätta mixern, här är några enkla och effektiva metoder.

Rengör din mixer

Tekniken för att rengöra mixern eller mixern utan att gnugga

Efter varje användning mixer, rengöring krävs. Det är möjligt att rengöra den utan att gnugga. Detta är den enklaste metoden. Så här tvättar du mixern på mindre än en minut:

 1. Häll vatten i mixern tills ¾;
 2. Tillsätt några droppar diskmedel såsom diskmedel, gärna ekologiskt. En sked räcker för att förhindra att skummet rinner över;
 3. Stäng och låt mixern gå i 30 sekunder;
 4. Skölj noggrant och torka sedan.

Problemet med att rengöra mixern gäller främst tvättningen av botten, nära de vassa bladen. Denna teknik tar bort risken för skärskador i fingret.

Om spår kvarstår, använd bikarbonat :

 1. Häll en bakpulverlösning tills ¾;
 2. Stäng locket;
 3. Starta mixern och låt gå i 30 sekunder;
 4. Upprepa 2 minuter senare;
 5. Skölj och torka.

Bli av med dålig lukt från mixern

Mixern fungerar med all slags mat. Efter ett tag känns en obehaglig lukt. För att bli av med det, gnugga insidan med en citronskiva eller en mikrofiberduk indränkt i vinäger. Botten är dock svår att nå då matrester samlas på denna del. Här är lösningen för att rengöra den samtidigt som du eliminerar lukter:

 1. Häll en kopp citronsaft eller vinäger i mixern;
 2. Snurra i 30 sekunder, varannan minut. Efter 2 eller 3 varv tar surheten bort alla lukter från mixern;
 3. Skölj och torka.

För bästa resultat är det lämpligt att fylla mixern med en blandning av vatten och vinäger, i lika delar, och låta verka över natten. Förutom deodorisering, desinficerar och dödar vinäger bakterier.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found