Hur sparar man pengar varje månad?

Att spara anses vara en utgift eftersom det måste göras varje månad. Det gör det möjligt att gardera sig mot eventuella oförutsedda händelser eller att långsiktigt finansiera ett projekt. Dessa tips hjälper till att spara pengar utan att känna sig berövade varje dag.

Lyckas med att spara

Sätt ett tydligt mål

Det är mer motiverande att spara med en väldefinierat mål : köpa en framtida bostad, starta ett företag eller byta bil. Sikta mot kvalitativa mål genom att sätta en viss summa att spara. Dessutom är det tillrådligt att upprätta ett sparschema för att samla in pengarna i tid.

Ägna en månatlig överföring av "särskilda besparingar".

När lönen är i handen, utvärdera månadsavgifter för att kunna göra besparingar eller inte. Så med det som är kvar schemalägga en månadsöverföring på bankkontot, budget ska inte längre beaktas i tillgångarna. Det är möjligt att börja med en liten mängd för att fylla pumpen. Detta kommer att användas för att finansiera livsprojekt eller för att skydda mot nödsituationer eller hårda stötar som t.ex tvättmaskinsfel.

Häll pengar i en burk varje månad

Den gamla tekniken spargris har bevisat sig. Den består av att betala i en burk kontanttillägg, till exempel det belopp som erhålls från försäljningen av en vara. Medlen som skapas kommer bland annat att användas för att betala en del av loppen, aktiviteter och även semester. Således förblir besparingarna intakta samtidigt som man har roligt. Alla alternativ är möjliga med avseende på behållaren:

 • Spargris ;
 • Burk;
 • Kuvert.

Optimera budgetar för varje utgiftskategori

Att bygga upp besparingar är ingen liten bedrift. Så det är bättre att planera de olika budgetarna för månaden för att spåra utgifter. För närvarande erbjuder banker kontoinställningar online som ger en tydlig bild av dagliga kassautflöden. Således meddelar schemalagda varningar kunden när en viss tröskel överskrids.

 • Glöm inte resten som ska levas ur sikte. Det är bäst att tillåta en marginal mellan månatliga utgifter och månatliga kassainflöden.
 • Undvik överkonsumtion eller överutgifter.

Avsätt belopp utanför månadslönen

Oavsett om det är en bonus eller en 13:e månad, placera den direkt på ett personligt häfte. Denna extra summa utgör faktiskt ett överskott på den dagliga driftsbudgeten. Dessutom kan dess användning skjutas upp till senare.

Bygg upp försiktighetsbesparingar

Bil eller tvättmaskin haverier är oundvikliga. De bör dock inte trycka på för att tillgripa konsumentkrediter. Så det bästa är att överväga en budgetpost att hantera oförutsedda händelser och svåra tider.

Ta kontanter för fritids- och shoppingbudgetar

Sparkapaciteten reduceras avsevärt av fritids- och shoppingbudgeten. Ett överskridande av dessa utgifter riskerar att äventyra processen, särskilt för besparingar i slutet av månaden. Det räcker alltså med att dra in shopping- och fritidsbudgetarna kontanter att hantera utgifter.

Begränsa utgiftsmöjligheter

För att minska frestelsen att spendera rekommenderas det inte att gå ut med ditt kreditkort, särskilt för shopping i ett köpcentrum. Dessutom bör vissa konsumtionsvanor ses över:

 • Äter helst med Restaurangbiljetter, matställen, måltidsbiljetter ;
 • Att laga sin egen mat vid middagstid på jobbet.

Hedra skulder

de återbetalning av skuld måste vara bland besparingsmålen. Faktum är att kapaciteten förstärks avsevärt när skulderna har minskat. Den månatliga sparkapaciteten är avsevärt begränsad, bland annat av billån och konsumtionslån. Så det är en bra idé att betala av alla dessa skulder innan du sparar för personliga mål.

Investera i illikvida investeringar

Om det är svårt att hålla sparandet intakt är det att föredra att investera i "illikvida" investeringar, summan spärrad för en angiven tid. Denna process sparar pengar för långsiktiga mål, som att starta ett företag eller finansiera ett bostadsköp.

Håll ett öga på dina konton

För att spara bra är det viktigt att regelbundet övervaka dina konton genom bankavstämningar, för att ha god synlighet på in- och utflödet av pengar. Detta bör göras en gång i veckan.

Vet hur du sparar

För att spara pengar är det lämpligt att att förhandla produkternas försäljningspris för att dra nytta av en sänkning. Förhandlingar är faktiskt inte reserverade för dyra inköp. Oavsett om det är en tvättmaskin, ett hus eller ett telefonabonnemang kan alla transaktioner vara tveksamma.

Förbjud onödiga utgifter

För att korrekt spåra utgifter, anta bland annat budgetansökningar Kostnadsansvarig Var Budgethantering, perfekt för att underlätta dagliga konton. De låter dig ha en global överblick över utgifterna för bättre justeringar vid behov. Så innan du köper en ny iPhone eller Android-enhet måste du ställa dig själv de rätta frågorna. Dessutom går det att hitta en alternativ lösning till diesel, som är ganska dyr.

Ge upp överflödiga prenumerationer

Vissa abonnemang är ofta överflödiga. För att lyckas spara några extra dollar behöver du baraavsluta.

Spara på matbudgeten

Oavsett budget finns det alltid utrymme att spara pengar på matutgifter.

 • Förbered dig för att börja en inköpslista innan shopping;
 • Slå fast amåltidslista för veckan och håll dig till det;
 • Föredrar reaaffärer ;
 • Unna dig en måltid innan du handlar för att förhindra onödiga utgifter.

Förmå betalningar i 4 delbetalningar utan kostnad

För att spara pengar, välj betalning i X gånger gratis, särskilt till 0 % ränta. Därför är det att föredra att köpa en möbel för 1000 euro som betalas i 4 omgångar och att betala resten till en sparbok för att dra nytta av mer attraktiv ränta.

Begränsa energikostnaderna

För minska energikostnaderna månadsvis är det mer lönsamt att använda bland annat en programmerbar termostat. Det gör det faktiskt möjligt att reglera förbrukningen av en varmvattenberedare. De energisparande glödlampor har också visat sig vara utmärkta alternativ. Därmed är det sparade beloppet större.

Ge inte efter för frestelser

Att ha besparingar tillgängliga kan vara en stor frestelse. Det är dock viktigt att ha det personliga målet i åtanke, eller till och med visa den på en synlig plats om det behövs.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found