7 praktiska tips för bilförare

Mellan städning, underhåll och reparationer finns det många uppgifter att sköta för en bilist. Lyckligtvis finns det ett antal praktiska tips för att minska underhållskostnaderna och göra din vardag enklare genom att använda vardagliga tillbehör. Zooma på praktiska tips för att njuta av din bil.

Tips till bilägare

Skapa ställ för enheter i bilen

I en bil är det inte lätt att hitta en stabil och bekväm plats för din smartphone. Det är därför nödvändigt att utrusta dig med en smartphonehållare. Det finns dock praktiska och kostnadsfria lösningar för att hålla mobilen eller spelaren på instrumentbrädan med hjälp av ett gummiband.

 • Trä på resåren på kylarskärmarna;
 • Forma två överlagrade ringar;
 • Skjut in smarttelefonen i ringarna och du är igång.

För baladeur, sätt bara in din iPod i kassettplats av en gammal bilstereo.

Lås upp dörren utan att slå sönder fönstren

Ibland sitter bildörren fast eller låset är fruset. Bilnyckeln är fortfarande inne och alla dörrar är låsta? Ingen panik ! Dessa tips kan hjälpa föraren att låsa upp dörren enkelt och utan att krossa fönstret. För att göra detta, använd bara joggingsnöret eller ett snöre.

Här är stegen att följa:

 1. Knyt en slipknut i sladden, var noga med att inte dra åt för hårt;
 2. Se till att båda ändarna är tillräckligt långa för att nå säkerhetsfliken;
 3. För in snöret i springan mellan dörren och bilen för att nå tungan;
 4. Dra åt knuten och dra för att lyfta tungan;
 5. Öppna dörren.

Detta tips gäller endast för veteranbilar. För nya modeller utan säkerhetsflik är det lämpligt att ringa en specialist.

Vid frost kan billåset fastna. För att råda bot på detta rekommenderas att ansöka desinfektionsmedel på nyckelhylsan för att smälta isen inuti. För tina upp vindrutan, av vatten blandat med vit vinäger ska göra.

Hitta bilen på en parkeringsplats

På en stor parkeringsplats händer det ofta att ägaren kan inte längre hitta sin bil. Det finns flera tips som hjälper dig att enkelt hitta runt.

Den enklaste lösningen är att ta en bild av platsen från bilen som en påminnelse. Det är också möjligt att placera en landmärke på Google Maps eller Apple Maps. För att göra detta måste du:

 1. Öppna applikationen och tryck på platspilen;
 2. Håll för att placera märket;
 3. På vägen tillbaka klickar du på markören för att få rutten.

Om bilen inte kan hittas trots sökningar eller om smarttelefonen går sönder är det möjligt att hitta den tack vare automatiskt pip.

Reparera dina fönster och karosser utan kostnad

Spricka på vindrutan, buckla på karossen... bilen kan uppvisa olika brister som enkelt och kostnadsfritt kan göras med vardagsverktyg. Det är till exempel möjligt att koppla in en spricka på vindrutan använder en nagellack. Applicera bara genomskinligt nagellack i båda ändarna av sprickan och låt det torka.

För att ta bort bucklor på kroppen, använda en avkorkar. Du måste sätta sugkoppen på den hängande delen och dra i hylsan för att suga upp bulan. Upprepa operationen tills ett avgörande resultat erhålls.

Hitta tankmunnen

För nya bilar eller hyrbilar vet du kanske inte var bränsletankens mynning är när du tankar. I det här fallet är det lämpligt att kontrollera bränslemätare och titta pilindikeringen som är bredvid bensinikonen.

Små tillbehör för att underlätta körningen och öka säkerheten

Poolnudlar, ett skoställ eller till och med en tennisboll, vardagstillbehör kan vara till stor hjälp för enkel körning eller för att optimera säkerheten.

 • För undvika att slå i väggen garage, är det lämpligt att hänga en tennis boll med ett snöre. Den ska installeras där bilen ska stanna. När föraren backar in i garaget kommer han att ha en markör.
 • För förhindra att dörren slår i väggen, är det lämpligt att sticka en bit nudel av pool på väggen, i nivå med dörren, för att absorbera stöten. Poolnudlen kan nämligen även placeras på glaset för att förhindra att barn fastnar i fingrarna.
 • För lagra reseförnödenheter (paraplyer, sandaler, vattenflaska ...), häng en skohylla på stolsryggen.

Använd naturliga produkter för att rengöra din bil

Att städa en bil kan medföra betydande kostnader och resultatet kan bli otillfredsställande. Det finns dock praktiska och ekonomiska sätt att få din bil att glänsa utan att bryta banken. Detta består huvudsakligen av att använda naturliga produkter:

 • Använd tandkräm för att få strålkastarna att lysa:
 • Polska fönster med vit vinäger och tidning;
 • Rengör kupén med ett kaffefilter;
 • Eliminera dålig lukt med bakpulver;
 • Polera karossen med balsam.