Hur gör man sköljmedel själv?

Sköljmedel behövs för mjuk, silkeslen tvätt. Här är ett ekologiskt recept att göra själv för att spara pengar.

Gör ditt eget sköljmedel

100 % ekologiskt sköljmedel

Kemikalierna i kommersiella sköljmedel är farliga för miljön. Det finns till exempel vissa produkter som härrör från petroleum som är skadliga för hälsan och till och med cancerframkallande. Faktum är att dessa sköljmedel innehåller konstgjorda smakämnen. Ett sköljmedel av naturligt ursprung kan dock göras. Dessutom ingår inte ingen risk för känslig hud. Detta naturliga sköljmedel visar sig vara ekonomisk. För att göra detta måste du:

  • Vit vinäger (ca 50 cl vit vinäger);
  • En matsked bakpulver;
  • Vatten (ca 250 ml);
  • 10 till 20 droppar valfri eterisk olja;
  • En salladsskål;
  • En flaska.

Steg för att göra ett naturligt sköljmedel

Börja först med den vita vinägern. Häll ca 50 cl i salladsskålen. Du kan använda en kastrull med yoghurt som ett mått. Tillsätt sedan bakpulver. För din information är bakpulver en bättre allierad för hushållssysslor. Den kan rengöra allt och ta bort oönskade lukter. I kombination med andra ingredienser lämnar den tvätten luktfri. Sedan, vid kontakt med vinägern, skummar bakpulver. Denna kemiska reaktion stoppas dock med hjälp av vatten.

Beroende på dosen av vinäger och bakpulver, tillsätt 3 doser vatten. För att komplettera receptet på ekologiskt sköljmedel och smaksätta tvätten kan du lägga till eteriska oljor. Urvalet av parfymer är fortfarande stort. Var noga med att blanda ingredienserna väl i skålen. Överför allt till en flaska. Eftersom bakpulver är relativt tungt jämfört med vinäger och vatten, samlas det i botten av flaskan. Inför anställning är det viktigt att skaka flaskan.

En annan rekommendation: häll inte sköljmedel direkt på tvätten.