Hur man förvarar potatis korrekt?

Efter att ha köpt eller skördat potatis är det inte lätt att spara den för att förhindra att den blir svart och giftig. Men beroende på hur de förvaras går det att hålla dem länge utan att denna knöl förändras i utseende eller smak. Alla våra råd om hur du förvarar din potatis på rätt sätt.

Behåll din potatis längre

Torka knölarna

Efter att ha köpt eller plockat potatis, a första stadiet viktigt är att göra torr i solen knölar hela dagen. Denna teknik tar bort all överflödig fukt som kan få potatisen att ruttna under lagring.

Sortera potatisen

När potatisen är torr är det dags att göra det ha kvar. Innan du lagrar dem är det första steget att att sura ut. Undersök de som har onormala fläckar eller några forma och ta bort dem. Observera att en rutten potatis är smittosam och kan infektera resten av beståndet.

Behåll bara de som är fläckiga och har blivit bruna. De är fortfarande ätbara förutsatt att de äts på så fort som möjligt. Att göra detta, skär skadade delar innan du tillagar dem.

När sorteringen är klar, borsta grönsakerna för att befria dem från jorden. Det är starkt rekommenderas inte att tvätta potatis vid det här laget. Att rengöra dem kommer faktiskt att göra dem ännu mer sårbara för ruttnande. Fuktighet minskar deras hållbarhet. Ju torrare potatisen är, desto längre kan den lagras.

Skydda potatisen från ljus och fukt

När potatis växer i marken föredrar den att stanna kvar Skuggan. För att bevara dem väl är det idealiska att välja en mörk plats, borta från direkt solljus. Dessutom måste de förvaras på en torr plats och borta från drag, eftersom ljus och vind aktiverar groningsprocessen.

I mörkt och torrt kan knölarna hållas till 1 år inga problem. Den ideala rumstemperaturen är mellan 2 till 4 °C. Vi kommer att gynna bitar som en kontor, a källare eller a källare till exempel.

Istället för att lägga dem på marken är det bättre att hänga potatisen i en nätpåse eller placera dem i en korg eller en trälåda. Täck dem med Sugrör eller från tidning. För förvaring av stora mängder potatis, användning avgroningshämmare rekommenderas. Dessa produkter är inte skadliga för människokroppen.

Håll potatisen borta från frukten

Potatis ska aldrig förvaras bredvid klimatfrukter och grönsaker, såsom lök, äpplen, bananer eller päron. I själva verket släpper de gas som kallas eten vilket gör att potatisen åldras snabbare. Därför är det mycket viktigt att separera dem i två olika rum eller att undvika att lägga dem i samma behållare.

Underhåll potatis regelbundet

Potatisar gror lätt. För att behålla dem så länge som möjligt måste du underhålla dem ibland. Du bör också se om de visar tecken på ruttnande. Även om de är välbevarade så måste de vara det kontrolleras var tredje vecka. För att göra detta, borsta lätt varje potatis så att ta bort bakterier så att de inte blir gröna. Bakterier kan också tas bort genom att nypa dem mellan tummen och pekfingret.

Om någon av knölarna är uppgifter i slutet, ta bort den gröna delen med hjälp av en kniv. I den mån de avger en viss odör eller har flera misstänkta fläckar, det är bättre att att kasta dem direkt. Det rekommenderas inte att skära av den skadade delen och behålla den friska delen.

Förvara skalad eller kokt potatis

I allmänhet bör skivad och skalad potatis vara konsumeras samma dag. När det utsätts för luft ändrar knölens kött färg snabbt och ruttnar långsamt. Om den skalade potatisen ska tillagas dagen efter så måste den vara detförvara i en skål fylld med kallt vatten. Det är viktigt att potatisen inte kommer i kontakt med luft efter att du skalat och skär den. Därför kommer de inte att förändras heller Färg inte heller av smak.

Det är också fullt möjligt att behålla rester av bakad potatis, ställa dem i kylen. 2 timmar efter tillagning. De kan hålla till 3 dagar. Vi kan använda en lufttät behållare eller en sallad täckt med plastfolie.

Om potatismos, vi kan lägga den i frysen och hålla den så i flera månader.

Förvara din potatis i kylen

Du borde veta det stärkelse som finns i en potatis förvandlas till socker och ger ifrån sig en dålig smak när knölen förvaras vid mycket låg temperatur. I kylen kan även färgen på potatisen ändras. Om de ska läggas i kylen måste de först tvättas för att få bort smuts som kan innehålla bakterier.

Innan du lagar mat, se till att potatisen är i rumstemperatur för att begränsa missfärgningsprocessen.