Rengör allt i huset med Marseille-tvål

Marseille-tvål kan användas i olika situationer. Det kan faktiskt vara användbart för att skura huset, tvätta möbler eller prydnadsföremål, etc. Det bör noteras att denna produkt också tillverkas av kineser eller turkar. För att undvika förfalskningar är det lämpligt att kontrollera om tvålen huvudsakligen består av vegetabiliska oljor (vanligtvis olivolja), kokosolja och palmolja.

Använder Marseille tvål för att rengöra allt i ditt hus

Rengör mattor med Marseille-tvål

Mattorna gör att de som bor i lokalen kan skapa den dekoration eller atmosfär som de önskar. Dessa dekorativa element har också några fördelar:
 • De skyddar mot halka och minskar ljudnivån;
 • De kan också hjälpa till att minska uppvärmnings- och kylningskostnaderna på grund av deras isolerande egenskaper.
Men med tiden blir damm och diverse smuts inbäddade i mattorna. Det rekommenderas därför att tvätta regelbundet. Om mattan inte är särskilt ömtålig, rengöring kan göras med en svamp indränkt i vatten och lite Marseille-tvål. För att spara tid eller för att förenkla ditt liv är det möjligt att dammsuga.

Ta bort sura fläckar från plattor med Marseille-tvål

För att klä golvet väljer vissa människor kakel. Deras val är betingat av det faktum att denna beläggning är ekonomisk att köpa och beständig över tid. Dessutom är den lätt att rengöra. Men även om plattsättning kräver mycket mindre omsorg när det kommer till underhåll, är det inte immunt mot sura fläckar. Dessutom är dessa inte trevliga att se. För att bli av med det är Marseille-tvål den bästa lösningen:
 1. Häll några rivna bitar i en hink fylld med vatten, tillsätt sedan 2 glas vit vinäger och några droppar eterisk olja;
 2. Denna blandning kommer att få golvet att glänsa och ge en behaglig doft.

Återställ glansen från husets stenar med Marseille-tvål

När tiden går förlorar stenarna som används som beläggning sin glans. Detta är ett verkligt problem för dem som lägger vikt vid den estetiska aspekten av sin dekoration. Lyckligtvis finns det en enkel lösning för att lösa detta problem: rengör regelbundet stenarna med en borste impregnerad med vatten och Marseille-tvål. Denna metod är giltig för olika typer av sten, bland annat:
 • marmor ;
 • travertin;
 • granit;
 • betong;
 • terrakotta;
 • skiffer;
 • etc.
Resultatet blir lika tillfredsställande och beläggningen kommer att återfå sin forna skönhet.

Skrapa ett strykjärn med Marseille-tvål

Strykjärnet är en praktisk och viktig anordning i vardagen. Det finns många modeller på marknaden och alla har sina egna egenskaper. Men vid fortsatt användning lämnar järnet märken på kläderna eller glider inte ordentligt. Ibland fastnar det till och med i tvätten. Förklaringen? Strykjärnets värmedel är smutsig. Det rekommenderas därför att rengöra den med Marseille-tvål. Att göra detta :

- Gnid Marseille-tvål mot strykjärnets sula när den fortfarande är ljummen;

- Torka sedan av med en fuktig trasa eller en ren trasa.

Marseille tvål: idealisk för lädersoffor

Vissa människor ogillar lädersoffor eftersom utseendet på sådana möbler verkar kallt för dem. Denna typ av möbler är dock populär bland inredningsarkitekter på grund av de bestämda fördelarna som den erbjuder:
 1. Lädersoffor värms upp mycket snabbare än tyg eller andra soffor;
 2. Förutom att vara bekväma och moderna är de estetiska, perfekta för att tillfredsställa önskan om elegant inredning;
 3. Det finns otaliga modeller av skinnsoffor på marknaden, allt från de enklaste till de mest färgstarka.
Det bör nämnas att för att säkerställa lädrets livslängd är det lämpligt att underhålla det regelbundet. För att utföra denna uppgift är det nödvändigt att passera en tvättlapp impregnerad med vatten och Marseille-tvål på lädret. Genom att städa på det här sättet dagligen kommer elegansen hos lädersoffor att behållas i många år framöver.

Marseille tvål: en magisk produkt mot alla fläckar

Fläckar är den värsta fienden till kläder, ömtåliga ytor eller linne. De beror bland annat på:
 • spritstänk;
 • med spår av choklad;
 • med spilld kaffe;
 • med läppstift;
 • Frukt ;
 • grönsaker ;
 • etc.
Vid första anblicken verkar dessa små fläckar ofarliga, men när de hopar sig och blir uppenbara är de verkliga problem. Lyckligtvis finns det en effektiv produkt för att enkelt övervinna det, Marseille-tvål. För att använda den som fläckborttagningsmedel:

- Det är nödvändigt att fukta det så att det kan spridas ut för att göra en skorpa;

- Efter att ha erhållit detta lager av tvål, gnugga den täckta fläcken, låt sedan torka och emulgera. Kläderna blir rena och silkeslena.

Marseille tvål: ersättningen för diskmedel

Diskmedel används ofta när det kommer till att diska kokkärl, kastruller och stekpannor. Men vad ska man göra om det inte finns mer tillgängligt? Den bästa lösningen: Marseille-tvål. Den senare kan faktiskt omvandlas till ekologisk diskmedel. Att göra detta :
 1. Riv 200 g Marseille-tvål i en behållare (till exempel en glasskål);
 2. Blanda sedan tvålen med vatten (cirka ¼ liter);
 3. Efter detta steg, värm det hela i en kastrull tills du får en pasta som du måste tillsätta 3 teskedar av pressad citronsaft, av vit vinäger och några droppar eterisk olja.

Marseille-tvål: ett perfekt desinfektionsmedel för babytvätt

För att säkerställa barnets hygien och hälsa är det viktigt att hans linne eller all barnvårdsutrustning som används är noggrant rengjord. Marseille tvål är en riktig allierad i denna uppgift. Det dödar faktiskt alla bakterier. För att använda denna produkt på tvätt:
 1. Du måste lägga kläderna i en tvättmaskin och sedan lägga en näve riven Marseille-tvål i trumman;
 2. Tillsätt sedan ½ glas vit vinäger till sköljmedlet.
Genom att följa denna metod kommer sängkläderna att tvättas perfekt.