Hur startar du din bil när det är väldigt kallt?

Om batteriet redan har problem innan vintern är det bäst att byta ut det innan kylan börjar sätta in. Men även med ett bra batteri kan det fortfarande finnas ett startproblem. Några tips är att känna till vid problem av detta slag!

Tips för att starta bil på vintern

Tips för att starta bil på vintern

Bilar sätts på prov under vintersäsongen. Efter en temperatursänkning över natten kan det vara svårt och frustrerande att starta bilen. Det finns dock några tips för att komma igång utan krångel. För att göra detta behöver du bara:

  1. tryck på kopplingspedal ;
  2. Håll pedalen nedtryckt och starta bilen;
  3. Vrid nyckeln helt utan att överskrida tio sekunder för att undvika att skada startmotorn.

I händelse av att fordonet vägrar att starta, är det lämpligt att vänta 30 sekunder innan du upprepar försöket, alltid under en kort period. Att insistera för länge kan skada startmotorn och översvämma motorn.

Om bilen efter några försök fortfarande vägrar att starta är det bättre att göra några kontroller. Man måste slå på tändningen för att se om allt på instrumentbrädan lyser. I så fall betyder det att batteriet har en bra laddningsnivå, men att det inte räcker för att driva startmotorn. Det är därför lämpligt att vänta några minuter innan du försöker igen. Om instrumentbrädan inte slås på betyder det att batteriet är urladdat och måste laddas. Om du hör ett klick vid start är det också ett tecken på att batteriet är ur funktion. Det är då ingen idé att försöka starta om bilen.

Några saker att göra för att undvika startproblem

På vintern är batteriproblem ganska vanliga. För att undvika att hamna i en obekväm situation bör du anta några vanor för att undvika att missbruka batteriet:

  • Stäng bildörrarna för att spara elektricitet;
  • Stäng av värmen, bilradion, blinkers ... Kort sagt allt som kan förbruka el i onödan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found