Cykla till jobbet: vad du behöver veta

Cykeln presenteras som ett ekonomiskt och ekologiskt alternativ för att ta sig runt. Det låter dig undvika trafikstockningar, klara dig utan bränsle och hålla dig i form. Detta färdsätt kräver dock en del förberedelser för att vara helt säker. Upptäck några punkter att komma ihåg när du går till jobbet med cykel.

Cykla till jobbet

Cykla till jobbet: försiktighetsåtgärder att vidta

Det främsta bekymmer för en arbetare när han bestämmer sig för att använda en cykel för att gå till jobbet är att håll dig ren och torr, oavsett klimatvariationerna. Därför är det viktigt att vidta försiktighetsåtgärder innan du tar cykeln till kontoret.

För att hålla sig torr och skydda sig från väder och vind måste cyklisten ta med sig vattentäta klädtillbehör. Som tur är finns det flera tekniska och moderiktiga skyddskläder, som jackor, anoraker eller trenchcoats.

För att behålla torra knän och fötter, är det också lämpligt att bära en regnbyxor. Det går även att välja en poncho som täcker knäna, men som inte belastar benen.

Förutom dåligt väder, den svettas är också en av nackdelarna med att resa med cykel, särskilt för kontorsanställda. För att undvika att komma svettas till jobbet är det lämpligt att agera intelligent och kontrollera ansträngningen. I detta sammanhang är det viktigt att master pedalhastighet och hitta en bra balans för att förvänta dig en konstant hastighet utan att anstränga dig för mycket. Alltså, för att inte trampa för fort och för hårt, bör hastigheten minskas något.

Att anta en kort resa minskar också ansträngningen. Därför, innan du bestämmer dig för att ta cykeln, är det viktigt att inventera rutten och hitta genvägarna som leder till arbetsplatsen samtidigt som man undviker klättringar och slingrande stigar.

Valet av kläder har en stor inverkan på svettproduktionen. Därför är det viktigt att välja lätta kläder designade i tekniska och andningsbara tyger.

Slutligen, för att minska svettningen och de ansträngningar som görs, bör användningen av en korg eller en bagagehylla också gynnas.

Utrusta cykeln på rätt sätt

Av praktiska och funktionella skäl är det att föredra att välja en cykel utrustad med specifika tillbehör. Stadscykeln innehåller verkligen utrustning som effektivt skyddar fukt och stänk. En stadscykel låter dig fortsätta cykla utan att bli smutsig i regnet, även med klädda kläder. För att uppfylla detta kriterium måste tvåhjulingen inkludera:

 • Från stänkskärmar;
 • Från kedjeskydd;
 • Från rullbromsar.

Cykeln ger också möjlighet att transportera flera saker samtidigt utan att belasta föraren. Faktum är att flera lösningar är tillgängliga för cyklisten för att underlätta transporten av sina tillhörigheter:

 • Att bära handväskan och kontorsartiklar, den lilla korg framför cykling är väldigt praktiskt. Det är också ett bra sätt att säkra värdesaker. Observera att denna behållare är avsedd för lätta föremål som väger mellan 4 och 5 kg.
 • För tyngre fall, den sadelväskor är bättre lämpade. Det är möjligt att välja mellan en avtagbar väska och en fäst väska på bagagehyllan enligt önskad kapacitet. Detta tillbehör kan också användas för att bära regnkläder.
 • Utan volymbegränsningar kan de främre hållarna bära en last på mer än 10 kg. de bagagehylla den bakre bär upp till 25 kg.
 • De specialistryggsäckar för cykling å andra sidan framstår de som ett praktiskt och effektivt alternativ för att transportera dator och reservkläder. Var försiktig, det är viktigt att se till att den är perfekt vattentät för att skydda mot fukt i händelse av skyfall.

Säkerhetsregler när du cyklar till jobbet

När du reser med cykel är säkerheten en punkt som inte bör tas lätt på. Det är faktiskt viktigt att förbli synlig, att bära skydd och att visa sin närvaro för fotgängare:

 • de hjälm bär är avgörande för cyklistens säkerhet. Att bära detta tillbehör minskar faktiskt skador i händelse av ett fall och förhindrar irreversibla eller till och med dödliga skador. Således, även om det inte är obligatoriskt, är en hjälm nödvändig, särskilt i stora städer.
 • För synlighet, det är viktigt att inte snåla med belysning. I denna mening fram och bakljus av ramen är väsentliga. På baksidan, den blinkande ljus föredras för att väcka uppmärksamhet. Lägg till självlysande magnetiska klämmor väskor och kläder förbättrar också synligheten. Från led-lampor samt reflexer på hjulen kommer också att vara effektiva för att bli uppmärksammade.
 • Slutligen, för att förhindra kollisioner, är det nödvändigt att använda en dörrklocka. Dessutom är denna utrustning juridiskt bindande. Dess användning förhindrar dock inte olyckor med motorfordon. Därför är det lämpligt att använda ett horn speciellt utformat för detta ändamål.

Förutom säkerhetsutrustningen är det också nödvändigt att använda några bra reflexer för att åka utan rädsla för kollisioner:

 • Den första försiktighetsåtgärden att vidta är att titta bakåt innan du klipper eller byter fil, var mycket försiktig med döda vinklar. Det går även att installera vingspegel på styret för att hålla koll på ryggen.
 • Innan du byter fil eller tar en sväng är det lämpligt att med armen markera cykelns riktning för att varna bilförarna.

För att undvika stöld är det viktigt att säkra cykeln. Därför installeras en anti-stöld är väsentligt. För optimalt skydd, a U-lås rekommenderas starkt. Detta skydd ska fästas och låsas till en fast och stadig punkt som är ansluten till cykelns ram med låset nedåt. Det är också viktigt att se till att det finns så lite utrymme som möjligt mellan cykeln och fästpunkten.

Att välja rätt cykel

För att garantera cyklistens komfort och välbefinnande bör valet av tvåhjulingar inte försummas. Ett dåligt val kan faktiskt snabbt demotivera.

Således måste cykeln väljas enligt den väg som ska tas:

 • För en väg med klättrar, a lätt cykel sportig stil rekommenderas;
 • För en platt väg å andra sidan, a klassisk cykel kommer att anpassa sig perfekt till situationen;
 • För att minska ansträngningen, särskilt på en lång resa, elcykeln är ett bra alternativ.