Hur rengör jag mögel från väggar?

Svarta ränder eller vita ränder kan kanta toppen eller botten av ett rums väggar. För att stoppa spridningen överallt krävs snabba åtgärder för att rengöra mögelfläckar. Det finns olika metoder för att hitta ett hälsosamt, rent hus fritt från detta gissel.

Ta bort en unken fläck från väggen

Skydda dig väl genom att rengöra

De forma är mycket farligt för hälsan. Många andningssjukdomar och allergier kan uppstå som ett resultat av spridningen av denna typ av svamp. Inandning av små partiklar i suspension vid rengöring av väggar är mycket skadligt, därav behovet av ordentligt skydd. För personer med känslighet för mögel, rekommenderas starkt att bära skydd. För att undvika att andas in sporerna, överväg att sätta en antidammmask och till lufta så mycket som möjligt i rummet. För ögonen, ta med Skyddsglasögon. För håret, skydda det med en halsduk eller trasa som är tillräckligt stor för att täcka huvudet väl. Använd skyddshandskar vid hantering av rengöringsprodukter. Innan du rengör mögel från väggarna kan det också vara till hjälp att tömma rummet för att förhindra att det sprids.

Rengör formen med ren vinäger

Vinäger är känt för sin handling rengöring och svampdödande. För att effektivt behandla väggar, spraya de områden som ska rengöras med cirka 500 ml av en blandning av vatten och vinäger (300 ml ren vinäger och 200 ml vatten). Ta sedan en svamp eller en trasa indränkt i ren vinäger och gnugga alla spår av mögel. Helst låter du produkten verka i ungefär 6 timmar, samtidigt som du lämnar rummet välventilerat. När denna tid har gått, ta en fuktig trasa och skölj hela den behandlade ytan. Om spår fortfarande hittas, tveka inte att upprepa operationen tills den försvinner helt.

För större effektivitet av produkten när du spraya den på väggarna, lägg tilltea tree eterisk olja. Medan vinäger fungerar effektivt för att ta bort spår av mögel, hjälper denna eteriska olja till fullständig eliminering av svampar.

Rengör formen med blekmedel

Denna metod är visserligen ganska aggressiv, men den är effektiv för att rengöra och ta bort mögelfläckar från väggarna. Kraftfullt rengöringsmedel med stark lukt, den bleka är farligt, särskilt när dess ånga andas in. Det är viktigt att alltid hålla den rena produkten borta från dig när du öppnar dess behållare, för att undvika ångan som kommer ut från den. När det gäller användningen av blekmedel för rengöring av mögel bör det spädas med vatten innan applicering. Häll blandningen i en sprayflaska och lägg den på de mögelfärgade områdena på väggarna. Ta sedan en borste och gnugga kraftigt tills den är helt borta. När det är klart, skölj väggarna väl. Om spår finns kvar, spraya och gnugga igen.

Rengör formen med isopropylalkohol

Mycket kraftfull, denna produkt används för desinficera olika ytor, även lätta sår. Används även som svampdödande eller som lösningsmedel, isopropylalkohol är en mångsidig produkt som du absolut måste ha i garderoben. För att rengöra spår av mögel på väggarna, ta en pappershandduk eller en ren trasa impregnerad med produkten och dutta de angripna delarna. Skölj efteråt. Lufta rummet så att torkningen går snabbt. Observera att en fuktig vägg kan invaderas igen av mögel.

Rengör formen med ammoniak

Ammoniak bör spädas i lika delar med vatten för att ta bort spår av mögel. Lägg denna blandning i en behållare och doppa sedan en ren trasa i den innan du vrider. Skrubba de mögelinfekterade väggarna med trasan och skölj till slut. Som en försiktighetsåtgärd är det lämpligt attventilera rummet ordentligt. Det beror på att ammoniak kan vara skadligt efter långvarig inandning.

Rengör formen med sodakristaller

Användningen av sodaaska är effektiv och miljövänlig. Ofta används som ett rengöringsmedel och avfettningsmedel, sodakristaller fungerar bra för att ta bort spår av mögel från väggar. Mängden som ska användas för en liter vatten motsvarar en kopp kaffe. Användning av varmt vatten rekommenderas för att späda denna produkt. För att rengöra mögelfläckade väggar, torka med en trasa eller svamp indränkt i natriumhydroxidlösningen. Skölj så många gånger som behövs därefter. Tänk på att ventilera det behandlade rummet ordentligt före, under och efter operationen.

Rengör formen med väteperoxid

Kallas också ofta Väteperoxid, väteperoxid är kraftfullt som rengöringsmedel, men finns kvar naturlig. Så det finns ingen anledning att oroa sig för hälsan när du hanterar den. Kompositionen för rengöring av spår av mögel på väggarna är1/3 av väteperoxid för 2/3 av klart, rent vatten. Efter att ha sprayat det på väggarna som ska rengöras, ta en ren trasa och använd den för att gnugga för att ta bort spår av mögel. Sköljning är det sista steget för att ta bort eventuell kvarvarande smuts.

Rengör formen med borax

Används vanligtvis för svetsning, borax är ett vitt pulver särskilt effektivt för att eliminera invaderande svampar. För att helt ta bort ränder på väggarna, blanda varmt vatten med boraxpulver. Kompositionen är en halv kopp boraxpulver per 2 koppar varmt vatten. För rengöring av en eller flera väggar måste en större mängd förberedas. Ta en svamp eller trasa impregnerad med denna blandning och gnugga väggarna som invaderats med mögel. När du är klar, skölj och torka sedan väl.

Rengör formen med bakpulver

Bikarbonat blandat med vit vinäger behandlar effektivt ihållande mögelmärken på väggar. Värm i förväg lika mycket bakpulver och vit vinäger på låg värme. Var försiktig, blandningen tenderar att skumma mycket. Ta sedan en svamp och applicera den resulterande lösningen på väggarna som ska rengöras. Låt slutligen verka i cirka femton minuter, torka sedan väggen med en trasa. För att förhindra att svampen kommer tillbaka går det att lägga tillTea tree eterisk olja på tyget.