Rengör allt i huset med bakpulver

Bakpulver är en av de vanligaste ingredienserna som används i matlagning och bakning. Den kan dock även användas för andra ändamål. Denna produkt har faktiskt föga kända fördelar. Den är bland annat en utmärkt allierad för underhåll av vissa saker i huset. Här är några tips för att rengöra allt med bakpulver.

Rengör huset med bakpulver

Rengör en flaska eller termos med bakpulver

Bakpulver är en nästan väsentlig ingrediens i bakning, men det kan också användas till annat. Denna produkt är särskilt effektiv för rena flaskor eller termos. I synnerhet eliminerar det den dåliga lukten som kan komma från dessa behållare. För att göra detta, bara

 • Tvätta flaskan eller termos ;
 • Häll sedan varmt vatten med några nypor av bakpulver ;
 • Stäng flaskan och skaka väl;
 • För ett oklanderligt resultat är det viktigt att respektera en paus på en timme.
 • Det sista steget är att skölja termosen med varmt vatten.

Detta bör göras så ofta som möjligt för att förhindra att dålig lukt kommer tillbaka.

Rengör guld- och silversmycken med bakpulver

Användningen av bakpulver är inte bara begränsad till matlagning. Hon är också efterfrågad i andra delar av huset som städning. Denna produkt kan göra underverk på guldjuveler eller i pengar bland annat. Faktum är att bakpulver är en mirakelprodukt för att få bort armband, halsband eller ringar från smuts som har fastnat i dem med tiden. Dessa blir som nya när städningen är klar. Det enklaste sättet att göra detta är att:

 • Strö smyckena med bakpulver ;
 • Skrubba dem försiktigt och torka dem torra.

De kommer att återfå sin lyster på ett ögonblick.

Få rostfritt stål eller stål att glänsa med bakpulver

För att få rostfria kokkärl att glänsa igen kan användningen av bakpulver vara till stor hjälp. Precis som med smycken är systemet enkelt. Täck dem bara med bakpulver, gnugga dem med en fuktig trasa och skölj dem. Tack vare denna teknik kommer de att återfå sin utstrålning. Bakpulver kan även användas på alla rostfria ytor i huset, oavsett om det är diskho, gafflar, knivar ...

Rengör ugnen med bakpulver, vinäger och diskmedel

Med tiden och med användning kan smuts byggas upp i ugnen och bli svåra att ta bort. Lyckligtvis finns det ett effektivt sätt att bli av med det. Tack vare en lösning av vit vinäger, bakpulver och diskmedel kommer ugnen att återfå all sin prakt. För att göra detta är det nödvändigt att blanda:

 • Sex skedar vit vinäger
 • Åtta matskedar diskmedel
 • Åtta teskedar bakpulver.

När den är sammansatt, applicera den resulterande lösningen på hela ugnens yta, med en paus på minst tio minuter. Äntligen, rengör ugnen med en fuktig trasa.

Döda myror med bakpulver

För Kassera vissa skadedjur gillar myrorna, är bakpulver den idealiska lösningen. Deras mycket obehagliga närvaro kan orsaka förödelse i huset. För att skrämma bort dem, häll bara bakpulver på deras väg. Myrorna kommer alltså att hitta en annan väg och kommer inte tillbaka. Tricket för att få dem att försvinna permanent är att rikta dem mot utgången, ändå göra ett spår med bakpulver. Det här tipset är endast användbart för felsökning.

Bleka tvätten med bakpulver

Att använda bakpulver är ett prisvärt och mycket effektivt knep för att återuppliva tvättens vithet. För att göra detta, lägg bara till en påse med denna produkt i tvättbaljan och du är igång! Med detta knep behöver du inte längre köpa dyra och specifika produkter.

Ta bort fläckar med bakpulver

Fläckar kan förekomma i hela huset, oavsett om det är på väggar, på tvätt eller på redskap och apparater. Att bli av med det, användningen av bakpulver rekommenderas starkt. Så här gör du:

 • För att ta bort fläckar från en kopp: Genom att dricka te eller kaffe kan det uppstå fläckar på kopparna. För att få dem att försvinna, fukta koppen och häll lite bakpulver i den. Gnugga sedan med en trasa och skölj med ljummet vatten.
 • Att eliminera fläckar på en haklapp : det här tricket är väldigt praktiskt för att systematiskt ta bort fläckar från babys haklapp. Doppa bara haklappen i vatten och tvättmedel, häll sedan i en generös mängd bakpulver och lägg till sist i tvättmaskinen. Resultatet är bara fantastiskt.
 • För att eliminera pennmärken: väggarna är de första offren. En enkel gest räcker för att ta bort dessa spår genom att gnugga dem med en fuktig svamp strödda med bakpulver.

Ta bort mögel med bakpulver

Med fuktighet, av forma kan snabbt dyka upp, oavsett om det är på fogarna i badrummet eller på tvätten. Så här blir du av med det:

 • Ta bort mögel i badrummet: blanda citronsaft och en påse bakpulver i en behållare för att bilda en pasta och applicera sedan blandningen på de mögelangripna delarna. Efter två timmars exponering, skölj noggrant.
 • Ta bort mögel från tvätten: När de placeras på en fuktig plats kan kläderna snabbt mögla. För att ta bort dem, blanda tandkräm och bakpulver i en skål. Använd en borste, skrubba de angripna delarna med denna blandning, låt sedan stå i några timmar och lägg tvätten i tvättmaskinen.