Hur gör du för att få bilen att lukta gott?

Det finns inget som en söt doft i bilen för att du ska känna dig bekväm på vägen. I brist på renlighet kan dock en dålig lukt bildas i kupén. Dåliga vanor är också orsaken till obehagliga lukter, och dessa tenderar att intensifieras med tiden. Här är 9 tips för att få din bil att lukta gott.

Deodorisera din bil

Förhindra dålig lukt i bilen

Innan du parfymerar bilen med något bör du neutralisera lukterna. Att dölja dem är verkligen bara en tillfällig lösning. När väl doften av luftfräscharen försvinner kommer de dåliga lukterna att dyka upp igen. Det bästa sättet att undvika obehagliga lukter är att förhindra att de bildas. Det finns enkla saker du kan göra för att hålla luften i bilen frisk och frisk:

 • Den första rekommendationen är att rök inte i bilen. Faktum är att lukten av tobak lätt tränger igenom textilen.
 • För dem som ofta transporterar husdjur i bilen är det lämpligt att ta regelbundna pauser och vidta nödvändiga åtgärder för att förhindra att de får avföring på sätena.
 • Vidare, kontrollera regelbundet renheten i kupén är nödvändig för att undvika avlagringar av smuts.

Eteriska oljor för bilen

Så att bilen alltid luktar gott, satsa på eteriska oljor. Förutom att ge fräschör till inredningen har några av dem egenskaper avkopplande, perfekt för att köra med sinnesfrid. Dessutom är eteriska oljor kända för sina renande, smärtstillande och antistressegenskaper. Många använder dem också för att skrämma bort vissa insekter. För att dra nytta av alla dessa fördelar, så här gör du:

 • Lägg bara några droppar av den eteriska oljan mellan sätena, nära luftkonditioneringssystemet och under mattorna.
 • Det är också möjligt att hälla 3 eller 4 droppar på en mjuk leksak eller på valfri dekoration som hänger på spegeln.
 • Träklädnypatekniken är också effektiv. Lägg några droppar eterisk olja på pincetten och placera dem på ventilationsgallret.

Gör ett magiskt träd för bilen

Många bilister hänger en luftfräschare under sina speglar. De är lätta att hitta i butik, särskilt hos biltillbehörshandlare. Förutom att vara prisvärda finns luftfräschare i olika former med varierande dofter. Det går dock att göra en sig. För att göra detta måste du:

 • En eterisk olja;
 • En resår ;
 • En träsiluett.

För att hitta träfigurer, gå till en hobbyaffär.

Helt enkelt:

 1. Häll två eller tre droppar eterisk olja på figuren. För att förhindra att lukten blir för stark, begränsa dig till några droppar;
 2. Häng silhuetten med ett snöre eller en liten resår under innerspegeln;
 3. Efter några dagar kommer doften att börja avta och så småningom avta. I detta fall bör operationen upprepas.

Tepåsar för att motverka dålig lukt

För att sprida en behaglig doft i bilen är inget lättare än att använda tepåsar. Du behöver bara välja din favoritparfym bland de olika aromer som citron, mynta, svartpeppar, kryddnejlika, svart vanilj och många fler. Väskan kan hängas i stället för den klassiska luftfräscharen, nämligen under den centrala spegeln. Under värmen från ljuset kommer tepåsarna att spridas en söt lukt i bilen. För att spara pengar är det också möjligt att använda redan använda teinfusioner. Du måste dock se till att påsen är helt torr innan du hänger upp den. För mer estetik går det att göra en liten doftpåse med bomullstyg.

Gör en luftfräschare till bilen

Deodorantburken är inte bara till för att dofta huset. Det kan också ge fräschör till bilen. För att göra en själv måste du:

 • En liten burk sylt;
 • En bit kartong;
 • tejp eller lim;
 • Bikarbonat;
 • Eterisk olja.

När utrustningen är tillgänglig:

 1. Häll bakpulver upp till 2/3 av burken. Detta pulver neutraliserar lukter och hjälper till att rena luften i bilen;
 2. För att smaksätta, tillsätt 10 till 15 droppar eterisk olja i burken. Du måste välja rätt arom för att undvika obehag under resan;
 3. Perforera änden av kartongen, limma eller tejpa sedan för att täcka krukan som ett lock. Lukten kommer att diffundera genom hålen.

Lufta bilen

Deodorisering av bilen kräver inte nödvändigtvis användning av doftande produkter. Ibland behöver man bara ventilera ordentligt för att bli av med dålig lukt. Ibland luktar inredningen av unken. Detta besvär uppstår särskilt på vintern eller när det regnar ofta. På grund av att fönstren alltid är stängda eller en felaktig luftkonditionering kan luften inte vara det cirkulera ordentligt i fordonet. För att undvika dålig lukt bör fönster sänkas eller dörrarna lämnas öppna då och då. Om problemet är med luftkonditionering, det är tillrådligt att reparera det så snart som möjligt.

Undvik att äta i bilen

Många har för vana att äta eller dricka i bilen. Vanligtvis vet vuxna hur man gör. Barn, tvärtom, tenderar att lämna smulor. De blir inbäddade mellan sätena, dörrarna och under mattorna. Droppar drinkar faller till och med på sätena. Förpackningar och flaskor hopar sig också inne i fordonet och slutar med att glömmas bort på plats. Problemet är att smulorna ruttnar, speciellt när det kommer till lagad mat. Med tiden bildar de en dålig lukt. När det gäller drycker främjar de mögeltillväxt på grund av fukt. Det säkraste sättet att undvika detta problem är därför att förbjuda mat från bilen.

Dammsug bilen

När någon röker i bilen brukar lukten av tobak hålla i sig. Det är ofta svårt att få henne att lämna. Den tränger in i alla ytor, speciellt textilier. För att deodorisera inredningen är bakpulver effektivt. Förutom att desinficera neutraliserar den obehagliga lukter. Innan du använder den, se till att alla ytor är torra och rena.

Steg :

 1. För att deodorisera, strö över bakpulver läsk på golvmattor, säten och bakrutor;
 2. För att arbeta genom att absorbera dålig lukt och föroreningar, låt stå i 3 till 4 timmar;
 3. När denna tid har gått, att dammsuga. Detta steg tar bort all smuts som fastnat i kupén. För att komma till alla skrymslen och vrår rekommenderas det starkt att använda ett fyllningsmunstycke.

Torka av insidan av bilen med vinäger

Vinäger är en kraftfull deodorant. Denna matlagningsingrediens ger också en anmärkningsvärd glans till alla inre ytor. För att få dess fördelar, spraya det bara inuti bilen.

Här är stegen att följa:

 1. Kombinera varmt vatten och vinäger i lika stora mängder i en spruta. För att undvika överdriven luftfuktighet är det lämpligt att använda en mikrofiberduk;
 2. För att göra en bra städning, gå vidare genom små områden, genom att spraya, torka sedan snabbt med trasan;
 3. Efter att alla ytor har sprutats, är det lämpligt att lämna fönstren öppna för att låta bilens insida torka helt. Att köra luftkonditioneringen är också en bra idé.