Hur gör du din veckostädning snabbare?

Även om det inte alltid är trevligt att städa huset, kan detta nödvändiga steg uppnås på kort tid tack vare några tips. Att städa hela lägenheten på en dag är svårt och det är bäst att separera uppgifterna över hela veckan.

Städa upp veckan snabbare

Tips för att städa upp snabbare

Kombinera effektivitet och renlighet tack vare enkla knep gör det möjligt att snabbt rengöra huset. Det är faktiskt alltid trevligare att dra nytta av din fritid för att koppla av eller ha kul istället för att ägna den åt att städa.

Gör ett schema

Gör ett schema är effektivt för att bättre organisera när du utför hushållssysslor. Att inventera de olika operationerna som ska utföras gör det möjligt att differentiera de saker som ska utföras varje dag, vecka, månad och säsong. Hänge 15 minuter om dagen för att göra i ordning ett rum sparar tid på rengöring. Genom att tilldela varje dag i veckan ett visst utrymme undviker du känslan av att slösa bort en hel dag med att städa.

Hitta rätt metod

Att vara metodisk är det bästa rådet för att städa snabbt. Det är lämpligt att börja med lagring och damningfrån topp till tå, fortsätt sedan med dammsugaren och tvätten. När det gäller ett hus med flera våningar är det bättre börja med de övre nivåerna. Likaså, ren från vänster till höger tillåter täckning av hela rummet istället för att flytta från plats till plats.

Ta det bit för bit

Att ta itu med invändig städning på en gång kan vara tröttsamt och till och med överväldigande på grund av uppgiftens omfattning. Det är bättre att göra det område för område och ge tid för vila att bli mer effektiv.

Ordna städmaterial

Att förbereda en korg som innehåller all utrustning som behövs för att städa huset som ska transporteras rum för rum är mer praktiskt än att göra flera rundor i köket.

Tilldela uppgifter

Att involvera hushållsmedlemmar i utförandet av hushållssysslor stärker barnen och undviker bråk med maken.

Förväntan

Förutseende när det gäller hushållning sparar avsevärd tid. Till exempel, efter att ha lagat en måltid, är det bäst att blötlägga redskap och kastruller så att de kan rengöras så snart måltiden är färdig.

Lägg till utmaning

Att sätta tidsmål för att städa varje rum och starta ett stoppur hjälper dig att fokusera på uppgifter, men också att vara snabbare. Denna åtgärd lägger ytterligare till en lekfull dimension i hushållet.

Minska antalet produkter och använd båda händerna

Det rekommenderas att fokusera på rengöringsprodukter för flera ändamål kan användas i så många rum som möjligt för att undvika att slösa tid. Dessutom går det dubbelt så snabbt att spraya rengöringsmedlet med ena handen och torka av med den andra.

Gör lite hushållsarbete dagligen

Genom att utföra korta uppgifter dagligen kan du göra hushållsarbetet snabbare. Att städa och städa huset allt eftersom det görs tar kortare tid än vad det är att komma igång varje vecka. Till exempel, istället för att tvätta på helgen, är det bättre att tvätta en liten del av tvätten varje dag. Deposition dammservetter eller en fjäder dammduk i varje rum utvecklar reflexen att städa lite i taget utan att vänta på ansamling av damm på möblerna. Efter varje användning, kör svampen på bakplåten och sätt tillbaka varje föremål på sin plats efter användning är småsaker som sparar flera minuter.

Gör strykningen lättare

Det är tillrådligt att ta ut tvätten så fort maskinen stannar för att den inte ska skrynklas, vik den sedan upp och lägg undan den. Om den behöver förlängas är det bäst att göra det i slutet av cykeln. Skaka kläder väl och sedan hänga dem på galgar gör det lättare att stryka.

Att tömma

En rörig inredning kräver mer lagringstid. För att utföra denna operation snabbare är det viktigt att börja med att sortera. Bättre att bli av med prydnadssaker och gamla tidningar, men också att vika kläder under lågsäsong i slutna lådor för förvaring på vinden.

Börja med den svåraste uppgiften

Att tackla det tuffaste jobbet gör att det känns som att allt annat är lättare att göra. När det största är gjort, kommer det bara att finnas de små, trevliga och lätta att utföra uppgifterna för att slutföra hushållsarbetet.

Dammsug sist

Det är tillrådligt att dammsuga alla rum som ska städas sist och endast en gång. Detta trick undviker att behöva göra om samma operationer varje gång.

Fördelarna med ett städat och städat hus

Du behöver inte utrusta ett hus med värdesaker för att göra det till en fristad, för ordning, ventilation, solsken och säkerhet är allt du behöver. Att sätta allt på sin plats frigör också sinnet. På det psykologiska planet, hitta en friskt och rent hus visar sig vara vilsam. Harmonien som utgår från renlighet och lagring lugnar nerverna samtidigt som den ger en känsla av välbefinnande. Öppna fönstren när du kommer hem och att andas frisk luft är idealiskt för att stärka dig själv.

Ur hälsosynpunkt, en smutsig interiör bidrar till utvecklingen av bakterie. Att hålla det ventilerat och rent minskar dina chanser att få virus, men också att bli sjuk. På den sociala planen, att få komplimanger, kommentarer eller positiva omdömen om städningen och organisationen av ditt hem är ganska roligt.

Förvaring, städning och Feng Shui

Ett städat hus är ett Feng Shui-boende att bo i. Enligt denna princip är det också grundläggande att befria ditt hus från dåliga energier förutom damm. En tung atmosfär, en flytt, en tung vardag, förbittring eller dåliga minnen kräver att du rena ditt hem. Feng Shui är en gammal kinesisk konst som låter digharmonisera chi (miljöenergi) genom att arrangera inredningen. Faktum är att cirkulationen av energier sker enligt bostadsplanen som måste vara en positiv återspegling av individen.

Det första steget är att städa och sedan städa upp ditt hem på djupet för att förnya dess energi. Rengöring av golv, skrymslen, mattor, kuddar och gardiner samtrumsventilation bidra mycket. Rensa ditt hem med rökelse, från eteriska oljor eller några aromatiska dimmor genom att följa principen om Feng Shui tjänar till att skapa ett vakuum i hans huvud. En ren och städad interiör gör att du kan känna dig lugnare, men också få energi.