Hur städar du ditt rum effektivt?

Sovrummet är ett personligt utrymme som kräver en lugn och fridfull atmosfär: om detta utrymme är för trångt blir det svårt att känna sig ifred. För att sprida goda vibbar i det här rummet krävs en omorganisation. Dessutom finns det inget som ett rent och perfekt organiserat rum för att börja dagen på rätt sätt. Här är några tips för hur du städar ditt sovrum.

Hur du gör ditt sovrum mindre rörigt

Rensa borden, kontorsdelen och sminkbordet

De skönhetsprodukter hänger på frisör, böckerna och pärmarna utspridda på det lilla kontorsbordet samt de olika föremålen som upptar nattduksbordet ger ett intryck av litenhet i rummet. Förvaring är nyckeln till ett välorganiserat och mindre rörigt utrymme. Om saker lämnas över hela rummet tar röran snabbt fäste. Så här organiserar du detta bostadsutrymme bättre:

  1. Töm ditt sminkbord: skönhetsprodukter, olika sminkborstar, parfymer och smyckeskrin ska förvaras i det avsatta utrymmet i sminkbordet. Det är faktiskt inte nödvändigt att låta dem ligga på bordet till denna möbel med risk för att ge en rörig känsla i rummet. Efter varje användning är förvaring av skönhetstillbehör viktigt för att säkerställa en korrekt organisation av sovrummet;
  2. Töm ditt nattduksbord: lampan ska normalt vara det enda föremålet som sitter på denna möbel. Det finns ingen anledning att sätta in en kanna vatten, en telefon och laddaren där, för att inte tala om böckerna för den som gillar att läsa en bok före sänggåendet. Alla dessa föremål, om de är nödvändiga, bör läggas i det lilla skåpet eller förvaringslådan på nattduksbordet, inte ovanpå.
  3. Töm kontorsområdet: rum utrustade med en Kontorsutrymme att studera eller arbeta är de som oftast ger en känsla av rörigt. Faktum är att böckerna som upptar toppen av bordet, de olika dokumenten och andra pappersark som ligger här och där samt datorn kan snabbt belamra utrymmet. Det blir därför väsentligt att omorganisera denna möbel. För att göra detta bör kontorsmöbler med lådor vara en prioritet, eftersom de ger mer organisation för att ordna arbetsutrustning. Det är också viktigt att se till att bordet töms på dessa effekter efter varje arbets- eller studiepass.

Välj praktiska förvaringssystem

Många kommer att ha förstått det, ett stökigt sovrum bygger på ett smart och strukturerat förvaringssystem. Inget föremål ska med andra ord lämnas kvar i sovrummet, utan ska ha en bestämd plats. För att göra detta är flera lagringssystem stora allierade. Det är små tillbehör eller möbler som hjälper till att bättre organisera personliga tillhörigheter i lådor, skåp, men även omklädningsrummet.

  • De utrymmesavdelare i lådor: Enkla kartongbitar kan användas för att organisera insidan av lådor. På så sätt kan en byrå rymma olika föremål som kommer att vara lätta att hitta. Det är faktiskt möjligt att skapa olika fack för varje kategori av föremål som ska förvaras: för strumpor och strumpbyxor eller till och med för underkläder. Kartongbitarna används för att särskilja platsen för varje kategori av föremål. Ett effektivt sätt att bättre hitta rätt i dina personliga tillhörigheter.
  • Skokartonger och andra förvaringstillbehör för omklädningsrummet: dessa är nödvändiga för optimal förvaring av omklädningsrummet. Användningen av skokartonger undviker att de blir liggande i sovrummet. Dessutom är det lämpligt att använda galgar för att hänga upp dina halsdukar och halsdukar. För att förhindra att utrymmet blir mättat är det lämpligt att passa in allt i garderoben och att inte lämna något i sovrummet. Lägg dessutom smutsiga kläder i soptunnan;
  • Sängar med förvaringsutrymme: ett mycket effektivt tips, speciellt för barns sovrum. Dessa sängar med lådor och lådor är perfekta. Dessa små förvaringsutrymmen lagrar inte bara leksaker utan även böcker och skolsaker för barn. I vuxenrum kan sängarna med lådor under resåren användas för att ordna täcken, lakan och andra sängkläder.

Med andra ord är det viktigt att spara utrymme för att rensa ett sovrum. Alla smarta tips för förvaringsutrymmen rekommenderas starkt för att minska belastningen på rummet. Utan att glömma att städa och städa dagligen för att garantera en bättre miljö.

Föredrar en minimalistisk och raffinerad inredning

Förutom att spara utrymme bidrar inredningen även till att lätta upp atmosfären i ett rum. För att berömma rummet, inget som en minimalistisk dekoration. Dessutom är den rena stilen tillbaka på modet. Att lätta upp inredningen förvandlar alltså rummet till ett trendigt utrymme. För att göra detta måste vi gå vidare på ett genomtänkt sätt:

  1. Rensa bort allt som inte längre behövs i rummet: ett sätt att städa upp och bli av med överflödiga föremål som är för gamla för att förvaras. Detta är särskilt fallet med gamla bäddset eller blekta täcken som måste ersättas med andra sängkläder i trendiga färger eller mönster. Detsamma gäller oanvända kläder som tar upp en stor del av hennes garderob och som förtjänar att skänkas till välgörenhet;
  2. För att minska rummets utrymme så mycket som möjligt: ​​detta består i att tömma rummet på fotoramar familjer som har mer plats på väggarna i trappan. Det går även bra att flytta den lilla kontorsdelen till ett annat rum i huset. Därför får bara sängen och sminkbordet, högst omklädningsrummet, vara kvar i sovrummet. På så sätt blir rummet mindre rörigt;
  3. Använda sig av neutrala färger och stilrent för att måla väggar: ett knep som länge har visat sig spara utrymme och styla ett sovrum. Faktum är att färgspelet har en viktig roll i harmoniseringen av ett rum. För den som vill satsa på minimalism, inget som vitt och pastellfärger. De lyfter fram det väsentliga i rummet utan att ge känslan av att tynga ned boytan, trots förekomsten av vissa möbler;
  4. Städa och städa dagligen i sovrummet: den minimalistiska stilen förknippas med förvaring och organisation. För att hålla ett rum organiserat och mindre rörigt är daglig städning ett måste. Vilket betyder: lämna inget liggande.