Skapa en bra miljö för en hund eller valp

För älskare av hundrasen är det frestande att adoptera en hund, men man måste ändå kunna välkomna den ordentligt. Faktum är att få människor vet hur man korrekt välkomnar detta husdjur hemma. Som alla levande saker behöver de en säker och bekväm miljö, oavsett om de placeras utanför eller inne i huset. Några tips för att ge en bra miljö för en hund.

Ge din hund en bra miljö

Anpassa miljön efter hunden

Reflektionen kring mottagandet av en hund görs givetvis genom att ta hänsyn till hundens ras, i synnerhet skillnaderna mellan små och stora hundar. En Bichon eller Yorkie, raser som anpassar sig bra som lägenhetshundar, behöver inte lika mycket utrymme som en Golden Retriever eller schäfer.

Miljön är inte allt, det handlar också om att leka med din hund, träna upp den, se till att köpa mat av god kvalitet, ge honom passande godsaker eller till och med promenera med honom regelbundet. Förutom att göra honom glad, förbättrar utbildning och underhållning av sin hund hans sällskaplighet.

Skapa en trygg miljö för hunden

Att tillhandahålla en bra miljö för din hund innebär framför allt att se till att den är utom fara. Det kan faktiskt hända att hunden förblir ensam hemma, eller utan uppsikt, ett tag. Det är möjligt att han av nyfikenhet vill klättra, hoppa någonstans eller ta tag i något. För att undvika eventuella olyckor är det nödvändigt att ta bort farliga föremål som kan väcka hundens nyfikenhet. Dessa inkluderar vassa och spetsiga föremål. Detsamma gäller för hushållsprodukter.

I köket ska skåpen vara ordentligt stängda för att inte hunden ska snoka in. I vardagsrummet och sovrummet förvaras Värdefulla föremål så att hunden inte kan nå dem. För att säkerställa att hunden är säker, rekommenderas det också att kontrollera möbelfästen och väggdiagram.

Välj en dedikerad plats för hunden

Även om hunden ofta placeras i en kennel i trädgården är det en del som välkomnar den i sina hem. Andra bjuder till och med in sina fyrbenta följeslagare att sova i sina sängar. Innan du väljer den idealiska platsen för hunden måste du först identifiera dess ras.

Visserligen har vissa raser som chihuahua eller vinthund det svårt att leva utomhus på grund av den låga tätheten i deras hår. Finheten i pälsen och känsligheten i huden gör dem känsliga för kyla.

Härdiga raser däremot, som husky eller Newfoundland, anpassar sig väl till kylan. Deras långa och täta hår ger dem all den värme de behöver. Oavsett var hunden sover, vare sig det är inomhus eller utomhus, är nyckeln att skapa den rätta miljön så att den kan vila i lugn och ro.

  • En hund som lever utomhus

Hunden anpassar sig underbart till ett boende utanför huset. Det här djuretlever bättre utomhus än inomhus, eftersom den mycket föredrar svalka framför värme. I allmänhet tillåter pälsen och ämnesomsättningen hos detta djur att det tål låga temperaturer.

Men för att säkerställa att hunden inte fryser under vintern är det nödvändigt att tillhandahålla en hundkoja som är tillräckligt stor och bekväm för att hålla den varm. Dess livsmiljö måste skydda den från dåligt väder som vind, sol och regn. För att motstå olika klimatrisker måste konstruktionsmaterialet vara vattentätt, motståndskraftigt och rötsäkert. Bra isolering behövs också för att hålla en omgivningstemperatur i hundkojan under hela året. För att undvika direktkontakt med marken rekommenderas det att installera en madrass eller matta på marken. Även om hunden bara använder den för att sova på natten, bör du alltid placera två skålar i sin kennel: en för kibble och en för vattnet. Observera att på vintern behöver hundar fler kalorier för att värma upp hela sin ämnesomsättning. Du måste alltså öka din ranson med cirka 15%. Var försiktig, om hunden har en tendens att skälla, att inte vidmakthålla denna dåliga vana med risk för att irritera grannarna. de barkkrage kan visa sig vara en lösning.

  • En hund som bor inne i huset

Det går inte att förneka att en hund som bor inomhus har bättre livskvalitet än en som tillbringar sin tid utomhus. Utanför har han dock mer frihet, vilket han inte kan ha i huset, speciellt när det är en liten lägenhet. I det här fallet är det svårare att skapa en miljö som främjar deras utveckling och välbefinnande och risk att fly är närvarande. För att ge ditt husdjur en bra boendemiljö bör du ordna utrymmen så att det får plats.

Som en människas bästa vän tycker hundar om att umgås med människor. Detta är en av de största fördelarna med dessa djur när de lever inomhus. De åtnjuter stor uppmärksamhet och interagerar bättre med familjemedlemmar, vilket skapar ett starkt band mellan hund och människor. De är också mer uppmärksamma på beteendeförändringar som kan uppstå, vilket gör det lättare att följa hunden. För att ge din hund en bra inomhusmiljö måste du ägna en specifik plats åt honom i huset. För att göra detta är det tillrådligt att ställa upp din säng i ett lugnt område, borta från trafikområden. Detta kommer att vara en tillflyktsort för honom, när han behöver vila eller när han vill isolera sig, vilket kan hända. Det finns inget som hindrar att hundens säng placeras i sovrummet, om det inte finns någon risk för allergi mot den boende. Nyckeln är att undvika hörn som är för smala och platser som är för nära dörrar eller möbler.

Nackdelen med en inomhushund är invasionen av loppor och fästingar. För att hålla huset rent behöver du ha produkter som är specialdesignade inom detta område.

Få en hund att leva med andra djur

I allmänhet är hunden ett mycket sällskapligt djur, speciellt när den interagerar med sina kongener av samma art. Men ibland kan han känna sig obekväm med andra djur, vilket kan göra hans miljö irriterad. För att samlivet ska gå bra måste den boende hunden vara van vid kontakt med andra djur. Det går till exempel att gå ut med hunden i en park för att göra den mer sällskaplig. Det gör kontakten med nya boende lättare för hunden. God förståelse mellan djur hjälper till att skapa en bra miljö för alla samtidigt som det hjälper till att undvika käbbel och rivalitet.

Lär din hund hygien

Att skapa en bra miljö för din hund innebär också att hålla ditt utrymme rent. För att uppnå detta måste den pottränas. Detta är ett viktigt steg för hunden att anta goda vanor. Först måste du inse att hunden inte kan se skillnad på vad som är bra och vad som är dåligt förrän någon lär honom hur den ska bete sig på rätt sätt. Så fort hunden börjar lätta på sig själv ska den avbrytas och ges ett tecken att gå ut, vilket indikerar en specifik plats. För att han ska få för vana att göra avföring utanför huset måste du också ta ut honom och berömma honom när han eliminerar på rätt plats. Dessa små gester räcker för att lära din hund hygien. Det kan ta flera dagar för hunden att anpassa sig till en ny regel. Vi måste därför ha tålamod.