Hur håller man flugor borta från huset?

Enligt forskning utförd av forskare finns det nästan 1,2 miljoner flugarter över hela världen. När den varma årstiden kommer är det därför inte förvånande att se dem invadera varje rum i huset. Lyckligtvis finns det en mängd olika naturliga tips för att hålla flugor borta.

Håll flugor borta från huset

4 enkla tips för att avvärja flugor

Den håriga kroppen av flugor är en riktig bakteriebo. De uppskattar faktiskt särskilt platser med dålig hygien, som soptunnor. De attraheras av avföring och ruttna livsmedel. Det är av denna anledning som det är nödvändigt att ha ett rent hus och lämna inte frukt och grönsaker exponerade utanför. Detta är en första lösning för att hålla dem borta från hemmet och förhindra att mat kontamineras. Dessa utsätter boende för sjukdomar som kan vara allvarliga: diarré, tyfus, dysenteri, kolera... Här är en lista över effektiva naturliga lösningar.

 • vit vinäger : dess lukt irriterar flugor. Dessutom har den förmågan att rengöra fönsterglas och köksbänken perfekt. Därför är användningen av vit vinäger dubbelt fördelaktig. Faktum är att det är lika effektivt för att återställa fönster till sin glans som det är för att kontrollera flugor.
 • Vitlök och lök : det är möjligt att utföra en avkok med dessa två livsmedel som visar sig vara sant effektiva repellerande medel. Skala bara en lök eller några vitlöksklyftor och koka dem i lite vatten. När filtrerad och hälls i en behållare, detta magisk fluga lösning ska placeras på strategiska platser, särskilt på fönsterbrädor. I trädgården räcker det med att gnugga påstolarnas stängerträdgård för att driva ut inkräktare. Dessutom går det också att göra det ännu enklare: skär löken på mitten eller i skivor och placera dem på fönsterbrädorna, på skåpet eller någon annanstans, i strategiska hörn.
 • Anti-fly växter: detta är basilika, av lavendel- och lite citrongräs. Doften av vitlök och lök uppskattas inte alltid av alla, lyckligtvis stöter dessa växter med behagliga dofter också bort flugor.
  • Förutom sina avvisande egenskaper är basilika, planterad i kruka, också populär för sin dekorativa karaktär, att placeras både i mitten av bordet, på skänken eller på fönsterbrädorna. Om de är lätta att plantera i krukor trivs dessa växter perfekt i blomlådan som finns på altanen.
  • Det går att hitta på marknaden buketter av torkad lavendel, placeras i hörnen av varje rum. Annars, denlavendel eterisk olja är också en perfekt lösning för att hålla flugor borta.
  • Tack vare citrondoften som kommer från denna växt som tillhör gräsfamiljen, den citrongräs värderas för sin förmåga att avvärja flugor. För att planteras i blomlådan som ligger på terrassen är det att föredra att diversifiera planteringarna genom att bland annat blanda citronverbena, timjan och citronmeliss.
 • De kryddnejlika : Flugor gillar inte lukten heller. Det skulle därför räcka med att sprida dem över hela ditt hem för att köra bort dem. Genom att plantera kryddnejlika i en apelsin, citron eller lök, halverad, är detta flugavvisande medel lika effektivt. Sedan är det bara att byta dem en gång i veckan.

Håll flugor borta med eteriska oljor

Uppskattad för sina starka dofter, de eteriska oljorna av citrongräs, aveukalyptus, av peppar mynta och pennyroyal är effektiva för driva bort flugor.

Användningen av en Banderoll är den enklaste metoden, eftersom allt du behöver göra är att hälla några droppar eteriska oljor i enheten och placera den i det avsedda rummet. Inga flugor kommer att våga ge sig in i omgivningarna.

Utan diffusor går det även att späd den eteriska oljan i vatten eller alkohol. Sen bara spray denna lösning i varje rum i huset, speciellt på fönstergardiner. Att veta att vatten och olja inte blandas bra, är den alkoholbaserade lösningen att föredra. När du gör denna komposition, se till att respektera dosen av en del eterisk olja för tre delar alkohol eller vatten.

DIY: gör en flugask

 1. Doppa en trasa eller svamp i 100 till 200 ml eterisk lavendelolja.
 2. Lägg den blötlagda trasan eller svampen i en järnlåda försedd med lock.
 3. Stäng lådan tätt och vänta 24 timmar.
 4. Efter 24 timmar, ta bort locket från lådan och placera lådan i ett rum i huset, främst där flugorna samlas.
 5. Tillsätt lite eterisk olja till trasan eller svampen då och då när doften av den eteriska oljan avtar.
 6. Varning! Kom ihåg att sätta locket på plåtlådan säkert när den inte används, på natten eller när du är borta länge.

Försiktighetsåtgärder: gör det inte rör aldrig koncentrerad eterisk olja, eftersom outspädd kan det irritera huden.

3 andra anti-fly tips

 • Mörker

Det är ett verkligt faktum: den ljus lockar flugor, som många andra insekter också. Så, för att driva bort flugor från sovrummet efter mörkrets inbrott, kom ihåg att släcka ljuset innan du går och lägger dig. Dessutom är bakslag en intressant strategi. Hur? "Eller" vad? Genom att tända ljuset i ett rum bort från sovrummet och vara noga med att lämna dörren öppen för att bjuda in målinsekterna att röra sig mot ljuskällan.

 • Myggnät

Myggnätet placerat i fönsterhöjd är perfekt i kampen mot myggor, men är lika effektivt för att förhindra att flugor kommer in i ditt hem.

 • Plastpåsar fyllda med vatten

Användningen av genomskinliga plastpåsar fyllda med vatten är en originell metod som verkar ovanlig, men som visar sig vara effektiv. Häng dem bara vid ingången till huset och i fönsternivå, så stannar flugorna utanför huset.