Hur gömmer man påskägg ordentligt i trädgården?

Varje år ger påskfesten lycka till både unga och gamla. Vid detta tillfälle startar de yngsta en äggjakt och upplever en stund fylld av glädje. För att ge den här traditionen lite mer krydda, här är några idéer på gömställen för att lägga äggen.

Göm påskägg i trädgården

Hur gömmer man påskägg ordentligt i trädgården?

De äggjakt kräver minimal förberedelse för att småbarn ska ha maximalt roligt. För att göra detta måste flera steg följas:

  1. Distrahera barnen medan de gömmer äggen;
  2. Definiera ett sökområde och notera var äggen finns;
  3. Ta hänsyn till åldern på deltagarna i äggjakten;
  4. Ge ett specialpris till vinnaren;
  5. Begränsa antalet ägg att söka;
  6. Förklara reglerna för äggjakten innan du börjar spelet;
  7. Erbjud en korg eller en påse till barnen och ge start.

I buskarna

I trädgården finns det många fina ställen att gömma påskägg. De buskar är naturligtvis det mest klassiska gömstället, men också det mest effektiva.

I grenarna eller vid foten av träd

Det finns ett brett utbud av träd som är idealiska för att gömma påskägg som forsythia, vinbär, tall ... Det är dock tillrådligt attanpassa trädets höjd efter barnens höjd. För de små är det lämpligt att lägga äggen vid foten av träden, medan för de äldre behöver du dem gömma sig i grenarna.

På växthyllorna

Dekorativa och finns i flera modeller, växthyllor är idealiska för att hysa påskägg. Det räcker faktiskt att gömma äggen i blommorna eller i mitten av krukorna.

I trädgårdsstugan

Trädgårdsstugan kan användas som lager, gör-det-själv-verkstad eller till och med ett vardagsrum. Som ett resultat är det en perfekt tillflyktsort för gömma ägg. För att göra detta måste äggen döljas i alla hörn eller under möblerna däri.

I en fruktbricka

Under påskfesten står frukt i rampljuset. Det kan vara en bra idé att gömma äggen i fruktfaten. Detta kommer att göra det svårt för småbarn att upptäcka äggen eftersom de har samma färg som frukten.

Bland grönsakerna från trädgården

Köksträdgården innehåller många sorters grönsaker (tomater, morötter, kål, rödbetor, etc.). Det är ett utmärkt gömställe för ägg. Eftersom dessa är mångfärgade kan de faktiskt smälta in med grönsaker, till exempel röda ägg i tomater, apelsinägg i morötter, gröna ägg i kål ...

Vid foten av trädgårdsmöblerna

För att slippa bryta huvudet, varför inte bara gömma äggen vid foten av möblerna i trädgården ? Fåtöljer, bord, solstolar, stolar ... Det finns flera gömlösningar.

I planteringsmaskinen

De plantering uppskattas också av växtälskare. Det är egentligen en längsgående blomkruka som kan placeras på en balkong, en pråm, en vägg eller framför ett fönster. För att gömma påskäggen ordentligt i krukan är det lämpligt att placera dem bland plantorna.

I blomkrukorna i trädgården

Trädgården är full av blomkrukor. Dessa är perfekta för att gömma påskägg. Det räcker att ordna dem mellan plantorna. Om det är en buske är det bäst att kamouflera äggen i grenarna.

I en oupplyst grill

Grillen kan användas som gömställe. Faktum är att allt du behöver göra är att lägga äggen under gallret. På så sätt ska barnen vara tillräckligt nära grillen för att se äggen.

Inne i trädgården öppen spis

Göm påskäggen i öppen spis i trädgården kan vara en bra idé. Barn kommer faktiskt inte att misstänka att äggen är gömda i ett så synligt gömställe.

I en bassäng

Bassänger blir mer och mer på modet. De kan faktiskt användas som växtlådor eller akvarier. Med anledning av påsk skulle det vara intressant att gömma äggen i dessa dekorativa tillbehör. För att öka svårigheten i jakten är det bäst att begrava äggen lite så att de blir mindre synliga.

Under solstolarnas kuddar

Det finns solstolar med dynor. Tack vare dessa erbjuder de en bra nivå av komfort. Till påsk, varför inte gömma äggen under kuddarna på denna möbel? Detta trick kommer att hålla barnen fullt sysselsatta medan de vuxna njuter av solstolarna medan de låtsas att de inte vet någonting.

I en fågelbur

Om ägarna av lokalerna brinner för ornitologi har de säkert en Fågelbur där de föder upp flera arter av fjäderdjur. Till påskdagen skulle det vara intressant att gömma äggen i denna bur. Dessutom kommer fåglar i den att hindra barns syn.

I brevlådan

De Brevlåda är ett perfekt gömställe för påskägg. Du behöver bara gömma dessa bland brev och fakturor. Observera dock att brevlådan måste vara öppet under jakten med ägg.