Allt du behöver veta om effektivt och regelbundet underhåll av en kvast

Kvasten är ett verktyg att aldrig tappa ur sikte. Det hjälper faktiskt inte bara till att hålla huset rent, utan det hjälper också till med underhållet av gården. Men efter bra och lojal service, hur rengör man den effektivt?

Rengör din kvast

Tips för rengöring av kvastar

Oavsett kvastens natur (oavsett om det är naturfiber som tagel, halm eller kokosfiber eller syntetiska som nylon) så kräver den alltid regelbunden tvätt. För att hålla håret intakt är det bästa knepet att ta en hink full medtvåligt vatten lagt till ammoniak. Blötlägg den smutsiga kvasten i denna lösning. När den är klar ska den sköljas med vinägervatten och tillåtas lufttorka.

Typer av kvastar

  • För en halmkvast : låt det dra i en kallt och salt bad i några timmar. Låt den sedan torka helt innan den används igen. Denna metod kommer att hålla alla stråna helt raka. På så sätt kommer kvasten att tjäna ännu längre.
  • För en tagelkvast, håll den bara över en behållare medkokande vatten. Ångan kommer att göra fibrerna mer flexibla. För denna metod skakar du bara borsten för att rengöra den ordentligt.
  • När det gäller nylonkvastar, allt du behöver göra är att rengöra hårstråna med en tvåligt vatten. Låt det torka helt innan du använder det.
  • Angående svampkvastar, du måste bara doppa dem i någravinägervatten. Det är bäst att använda vit vinäger, eftersom det är ett naturligt desinfektionsmedel. Vrid sedan ur dem och lägg undan dem. Täck också försiktigt över svampen med en plastpåse. Denna försiktighetsåtgärd kommer att förhindra att svampen tappar sin glans. En djuprengöring av golvet håller länge.

Kort sagt, det är mer än viktigt att säkerställa underhållet av borstarna, eftersom detta å ena sidan sparar pengar, men säkerställer också en längre livslängd. Dessutom är det också nödvändigt att ta hänsyn till tvättfrekvensen, det vill säga 2 till 3 gånger per månad.