Vad kan man göra med tidningspapper i huset och i trädgården?

Istället för att slänga tidningen efter att ha läst rubrikerna, väderprognosen och horoskopet är det bäst att lägga undan den för senare användning för att städa huset. Japp, den här bläcktäckta broschyren är till stor hjälp med att putsa fönster och bli av med dålig lukt.

Rengör allt i huset med tidningspapper

Varför använda tidningspapper för att rengöra?

Tidningen ligger överallt: vid ingången till huset, i tunnelbanetågen, på vardagsrumsbordet, på instrumentbrädan på en taxi, i läkarens eller tandläkarens väntrum, på kontoret osv. En källa till information och ovanliga fakta, det är definitivt en del av människans dagliga liv. Journalen kan dock även användas till husstädning. Motståndskraftig och hydrofila, kan dess ark användas för att rengöra olika typer av ytor. Men hur gör man det? Här är en detaljerad genomgång av användningen av tidningspapper som rengöringsmedel.

Använd tidningen för att fräscha upp fönster

Får du slut på mikrofiberhanddukar och fönsterputsar? Det är inte dramatiskt. Det finns en gammal, miljövänlig metod för rengöring och skina fönstren använder tidningen. Tvärtemot vad de flesta tror lämnar tidningen inga märken på fönstrens yta. Här är en snabbguide för hur du använder tidningspapper för att rengöra fönster:

  1. Riv av ett tidningsark
  2. Vik den i fyra
  3. Blötlägg lakan lätt med vatten eller vit vinäger (perfekt när fönsterrutorna är för smutsiga)
  4. Gnid in glaset med papperet i cirkulära rörelser
  5. Blotta kanterna på fönstren för att skydda träramen

Ett litet tips för att ha gnistrande fönster: torka av innerfönstren genom att utföra horisontella rörelser och de yttre fönstren genom att utföra vertikala rörelser. Denna teknik gör att du kan se spåren bättre när rengöringen är klar. Det blir då lättare att polera fönstret igen, med början från rätt sida, för fullständig borttagning av all smuts. Dessutom är det bäst att inte rengöra fönster i direkt solljus för att förhindra att vätskan som kommer ut ur tidningen torkar för snabbt.

Det är viktigt att specificera att det är absolut nödvändigt att använda tidning inte tidningsblad eller anteckningsblock. Faktum är att bläcket som används för redigering har fantastiska rengöringsegenskaper. Ett annat viktigt faktum att ta hänsyn till: passagen av tidningspapper på fönstren lämnar böter osynlig film som kommer att fungera som en barriär mot smuts. Slutligen är det tillrådligt att inte använda tidningspapper som just har släppts, eftersom bläcket ännu inte är tillräckligt torrt. Detta kan därför ytterligare färga glaset.

Ta bort dålig lukt från grönsakslådan med tidningspapper

Kål, purjolök, persilja och lök är kända för att vara viktiga ingredienser för att laga fantastiska måltider. Men lukten som avges av dessa grönsaker irriterar näsan. Eftersom inte alla deodoranter som finns på marknaden är effektiva är det inte alltid lätt att bli av med dem. Varför inte prova en annan teknik: fodra botten av kylskåpet med tidningspapper? Denna process absorberar dålig lukt och fukt från dessa grönsaker.

Rengör grillen med tidningspapper

Vem gillar inte att grilla? Alla älskar det (eller nästan)! När det kommer till rengöring av grillgrillen är det dock en helt annan historia. För enkelt ta bort smuts och förkolnade köttbitar är det lämpligt att använda tidningen. För att göra detta måste du:

  1. Linda gallret i fuktig tidningspapper
  2. Vänta några timmar tills smutsen mjuknar
  3. Gnid med en svamp indränkt i en liten mängd tvålvatten

Från och med nu kommer det inte längre att vara ett jobb att rengöra grillgrillen. Den kan återanvändas nära högtider, stora evenemang och andra högtider (födelsedagar, jul, reklamutflykter, inflyttningsfest, etc.).

Tidningspapper för att undvika nedsmutsning av golvet under arbetets gång

Målnings- eller renoveringsarbeten som ska göras de kommande dagarna? För att skydda golvet rekommenderas att du breder ut flera pappersark på golvet. Denna enkla, praktiska och ekonomiska lösning är en utmärkt alternativ till att använda en presenning.

Främja växternas tillväxt och utveckling med tidningar

Förutom de otaliga användningsområdena som nämns ovan, kan tidningspapper också användas för att göra kompostmaterial. För att göra detta behöver du bara:

  1. Blötlägg några ark tidningspapper lätt i vatten så att de inte blåser bort.
  2. Ordna dem i flera högar på gräsmattan eller grönsaksträdgården.

Denna process kommer att bromsa tillväxten av ogräs. När den bryts ner kommer stockarna att berika jorden.

Observera: det rekommenderas starkt att inte använda tidningar redigerade med färgat bläck, eftersom de kemiska elementen som finns i dem är giftiga för växter och för jorden.

För din information är det också möjligt attpåskynda mognaden avokado och tomater genom att slå in dem i tidningspapper.

Gör en kattlåda med tidning för husdjur

För att förhindra att husdjur (katter och hundar) smutsar ner mattan, mattan eller sängen efter sina vanliga utflykter, är det lämpligt att förse dem med en bekväm och mysig kull där de kan sova och vila. Används som ludd, tidning kan användas till göra en kull.

Byt ut papperskorgen

Det finns ett hål i papperskorgen och ska den bytas ut? Du behöver inte rusa till snabbköpet för att köpa en till, för tidningspapper kan också göra susen väldigt bra. Dessutom tar det bara en minut. Vik bara tidningen till en form Pommes frites strut.

Enbart tidningspapper kan naturligtvis inte ersätta klassiska hushållsprodukter. Ändå kan det verkligen rädda dagen i händelse av en nödsituation. Därför vore det synd att slänga den i papperskorgen.