Hur man rengör och knyter en slips ordentligt?

En favoritaccessoar för modeentusiaster, slipsar skärs vanligtvis av ömtåliga naturmaterial, som ull, siden, kashmir eller linne. De måste därför tvättas ordentligt beroende på kvaliteten på tyget de är gjorda av och vilken typ av fläckar som ska rengöras. Översikt.

Behåll dina fläckiga slipsar

Rätt saker att göra för att rengöra dina slipsar

Ha rätt reflexer

Om vi ​​gör en fläck på en slips första reflexen att ha är Skölj omedelbart i vattnet. Detta är det bästa sättet att begränsa anhopningen av fläcken i tyget. Dessutom bör varmvatten inte användas, menKallt vatten. Det varma vattnet kan verkligen sätta fläcken, särskilt om det är en blodfläck.

Att handtvätta

Det rekommenderas inte att använda tvättmaskin att rengöra hans slipsar, särskilt om de är gjorda av ett mycket bra kvalitet och dyrt tyg, för att undvika att skada dem irreparabelt. Det är bättre att välja en handunderhåll, genom att välja rätt produkter och göra rätt saker.

  1. Placera slipsen som ska rengöras på en platt hård yta ;
  2. Blötlägg en ren trasa med en lösning avammoniakvatten ;
  3. Använd denna trasa för att rengöra slipsen genom att föra den över hela ytan;
  4. Byt tvätt så fort det blir smutsigt;
  5. Skölj rent slips med en fuktig trasa;
  6. Torka den med en ren frottéhandduk;
  7. Torka kl utomhus hålla den borta från värme.

Användningen av ammoniak kräver vidta försiktighetsåtgärder. Innan du applicerar ammoniakvattenlösningen på slipsen, blötlägg en Q-tips i lösningen och applicera den i ett oansenligt hörn. Om bomullspinnen blir färgad ska lösningen spädas ytterligare. Ammoniak är också en mycket stark produkt som ska användas i ett välventilerat rum. Kom ihåg att bära handskar och mask.

Rengöring av polyesterband

Vissa band som de i polyester och några sidenmodeller lätt att tvätta för hand. Slipsar i polyester är lättast att tvätta. I allmänhet är det tillräckligt att använda en liten mängd varmt vatten och, om nödvändigt, att tillsätta lite tvätt utan blekmedel för att slutföra rengöringen av en polyesterslips.

Rena sidenslipsar

Medan vissa modeller av sidenslipsar inte är tvättbara, är andra det, även om deras rengöring är ganska känslig. Det bör särskilt noteras att tvättning med vatten bör undvikas. Ett stort antal mormors metoder är möjliga, men två alternativ är effektiva och utan risk.

Först och främst måste du respektera indikationer på etiketten innan städningen avslutas av a skölj sist med en sockervattenlösning. Denna sköljningsmetod används för att grunda sidenslipsen.

Om fläcken är svår att få bort kan du även skicka din slips till kemtvätt för en kemtvätt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found