Hur blir man av med lukten av kattkiss?

Katten avlastar sig ofta på mjuka ställen i huset: säng, soffa, matta, mattor... men den gör också sin avföring på andra ställen, som på golvet och kakel. Urinen lämnar ett gulaktigt spår och dess lukt fyller rummet. För att förhindra att lukten sprider sig är en snabb rengöring nödvändig.

Att bli av med lukt av katturin i huset

Använd citron för att eliminera envisa lukter

På grund av dess surhet, citron är en naturlig och effektiv rengöringsprodukt. Det är också en diskret deodorant. Det gör att stanken från katturin försvinner. Gnugga bara det drabbade området med en citronskiva eller hälften, skölj sedan med ljummet vatten. Om lukten fortfarande är ihållande, upprepa rengöringen tills det smutsiga området har desinficerats helt. Citron är lika effektiv för att rengöra hårda ytor, eftersom dessa på grund av sin ogenomtränglighet är mycket resistenta mot kemiska rengöringsmedel. Citronsaft verkar på bänkskivan och påverkar inte plattorna eller golvet på något sätt då det är milt frätande.

Använd vit vinäger för att eliminera lukten av kattkiss

Naturprodukter är ofta populära för rengöring. Bland dem finns vit vinäger. Använda sig av ren vit vinäger för att färga och deodorisera är ett beprövat knep. Förutom lukten av urin försvinner spåren på nolltid. Ta fyra teskedar avkolsyrat vatten, tillsätt två matskedar vit vinäger och voila, rengöringen är klar! Häll en rimlig mängd av denna blandning på det färgade området och gnugga sedan. När vinägern avdunstar långsamt kommer den att tvätta bort lukten av kattkiss. Inget behov av att skölja.

Använd spraybakpulver för att bli av med lukten av katturin

För förberedelserna behöver du:
 • 30 ml bakpulver
 • 30 ml flytande tvål
 • 30 ml väteperoxid
 • 1 kopp ljummet vatten
Fortsätt enligt följande:
 1. Att blanda allt
 2. Häll lösningen i en sprayflaska
 3. Spraya området där urinen deponerades
 4. Låt verka i 10 minuter
 5. Skölj av med ljummet vatten
En 100% naturlig produkt, den kan göras och användas upprepade gånger tills alla urintips har försvunnit.

Gör en blandning av bakpulver och vit vinäger för att rengöra kattkissa

Rengör först och främst området där katten har gjort avföring noggrant. Ta en ren behållare och häll i lite bakpulver för att lösas upp i vit vinäger. Rätt dos är ett glas vit vinäger tillsatt två teskedar bakpulver. För att veta om lösningen är klar måste du kontrollera att den är homogen. Överför innehållet till en sprayflaska. För applicering, spraya helt enkelt preparatet på det område som färgats med katturin.

Använder hushållsprit mot lukten av katturin

Hushållsprit är en mycket lättanvänd produkt som deodoriserar golvet eller golvplattorna. Dess effektivitet för att ta bort lukt från katturin är bevisad! För denna metod, ta bara en trasa, blöt in denhushållssprit och rengör plattorna eller golvet med det. Skölj inte utan låt det verka, eftersom alkoholen avdunstar snabbt utan att lämna spår.

Gör en kraftfull rengöring med sodakristaller

Det kan hända att katten gör avföring på lakanen. Uppenbarligen är lukten som finns kvar outhärdlig! Så att det inte finns några spår av urin och lukt kvar, ta en liter vatten som sodakristaller tillsätts. Blanda väl. När lösningen är klar, blötlägg arken i den. Gnugga dem för att få bort fläckarna och lägg dem till sist i tvättmaskinen med det vanliga programmet.

Skapa en fläckavlägsnande och deodorantlösning baserad på bikarbonat, eterisk olja, vatten och citron

Detta preparat är helt enkelt ekologiskt eftersom det är gjort med 100% naturliga produkter. Förbered en blandning av bakpulver, eterisk citronolja, citronsaft och vatten. För att underlätta appliceringen är det lämpligt att använda en sprayflaska. Fyll den med en halv liter varmt vatten. Tillsätt en matsked bakpulver till detta vatten. Skaka kraftigt så att lösningen stelnar väl. Tillsätt sedan tre droppar eterisk citronolja och en tesked citronsaft. Skaka blandningen väl och spraya den på kattens urinspår. Observera att denna produkt är särskilt effektiv på mattor och golvbeläggningar förutom att den är desinficerande.

Använd olja för att ta bort lukten av kattkiss

 1. Ta en trasa
 2. Bred ut den på en plan yta
 3. Häll över oljan tills den är helt impregnerad
 4. Rengör området där katten kissar med den oljeindränkta trasan
 5. Penetrera noggrant oljan på den smutsiga delen tills lukten försvinner
 6. Skölj sedan med tvålvatten, tillsätt citronsaft eller bakpulver

Rengör och deodorisera området som är smutsigt av katturin med hushållsprodukter

Genom att kissa på möbler kommer katten inte bara att fläcka den. Lukten sprider sig snabbt i rummet efter att urinen har avdunstat. Du måste agera snabbt genom att ta bort lukten och rengöra möblerna. Börja med att rengöra området där katturinen finns med ett absorberande tyg. Blötlägg den med diskmedel, citronsaft, vinäger, bakpulver eller väteperoxid. Dessa är vanliga produkter som vanligtvis finns i köksskåp. Skonsamma, trots sin effektivitet, är de mindre benägna att skada smutsiga möbler och lämnar inga märken efter passagen. Det är också viktigt att veta att katten inte stödjer vissa av dessa produkter. För att undvika upprepning är det därför fördelaktigt att använda dem för att rengöra nedsmutsade områden. Med regelbundet underhåll är chansen stor att kattdjuret inte kommer tillbaka för att göra avföring där. Han kommer att tvingas hitta en annan plats att avlasta sig själv. Eftersom förebyggande alltid är bättre än att bota, det är bättre att vänja katten vid sin kattlåda. Genom att se till att regelbundet byta ut innehållet i den senare säkerställer ägaren en hälsosam livsstil. Genom att välja denna lösning riskerar han inte att behöva städa och deodorisera sina möbler samt rummen i huset varje gång. Kattsand kan nämligen vara biologiskt nedbrytbart, absorberande eller klumpar. Den första är gjord av biologiskt nedbrytbara växter, den andra behåller lukter och vätskor, medan den tredje bildar små proppar när den är blöt med urin.