Hur doftar du dina gardiner naturligt?

Att balsamera husets inre kan göras på olika sätt. Genom att använda gardinerna som stöd för rumsdofter är tanken att effektivt få bort dålig lukt hemma. Dessutom har vissa parfymer verkliga hälsofördelar. Tricket är att välja rätt dofter efter önskad atmosfär.

Att välja rätt rumsdofter för dina gardiner

Vilka dofter för sovrumsgardiner?

Att slåss mot dåliga lukter, är det möjligt att skapa en luftfräschare för hemmet eller att använda rumsdofter. En av metoderna för att försiktigt balsamera din interiör är att spraya dessa dofter på dina gardiner.

Ett brett urval av parfymeratmosfär är kommersiellt tillgänglig. För att spara pengar och samtidigt göra något för miljön är det bäst att förbereda sig. För att göra detta, fortsätt helt enkelt enligt följande:

 • Välj aromatiska växter: den salvia, den lavendel-, den lagerblad, den rosa och den mynta är idealiska för sovrum på grund av de olika fördelarna de ger.
 • Komponera en cocktail av dofter efter behov: för information, notera att a blandning av lavendel och salvia har makten att stöta bort parasiter, medan rosenblad blandade med mynta parfymera gardinerna och gardinerna i en uppfriskande doft.
 • Gör doften: doppa ner de valda växternaljummet vatten, placera dem sedan nära gardinerna så att deras aromer genomsyrar tygerna och parfymerar dem delikat.

Enligt dina önskemål behöver du bara diversifiera de aromatiska växterna för att ändra rummets doft.

Balsamera gardinerna i vardagsrummet med eteriska oljor

Att dofta de tjocka gardinerna i matsalen och vardagsrummet kräver användning av mer eller mindre koncentrerade eteriska oljor. På grund av gardintygets tjocklek måste parfymen vara tillräckligt stark för att penetrera fibrerna. Därför är det nödvändigt:

 1. Ta med en spray ;
 2. Fyll den med vatten;
 3. Lägg till eteriska oljor vald. En eller två droppar är tillräckliga för att effektivt parfyma en interiör;
 4. Spray den smaksatta lösningen på tjocka gardiner i vardagsrummet.

Välj fruktiga aromer för gardinerna i vardagsrummet

Gourmetdofterna av citrus- anpassar sig perfekt till vardagsrum:

 1. Ta en behållare;
 2. Häll litekokande vatten och lägg till citrusskal valt;
 3. Lägg, om så önskas, en eller två bitar av vaniljstång för en mjukare finish;
 4. Stänk den doftande lösningen på gardiner.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found