3 ekonomiska tips för poolägare

Hemligheten med att hålla vattnet i en pool rent och klart är att underhålla det regelbundet. Som tur är behöver du inte investera i dyra produkter för att uppnå detta resultat. Zooma på de ekonomiska tipsen för att ta hand om poolen samtidigt som kvaliteten på vattnet och filtreringssystemet bevaras.

Underhåll en pool

Hur håller man poolvattnet rent utan pump?

Schampon, solkrämer, solbrännoljor, stylinggeler och andra kosmetiska produkter tenderar att göra poolvattnet smutsigt. För att minska kostnaderna för att underhålla en pool är det idealiska att duscha innan du badar. Denna enkla gest minskar belastningen på filtreringssystemet samtidigt som vattnets kvalitet bevaras. För att slippa investera i dyra städprodukter är det också lämpligt att att sätta ett poolskydd. Bubbelskyddet tillåter till exempel att skydda vatten mot föroreningar som:

 • kvistar;
 • Löv ;
 • Insekterna…

Dessutom är denna typ av poolskydd effektiv för att värma poolvattnet billigt och bromsa dess avdunstning. Dessutom kan installationen av en pool påverka vattnets renhet. För att undvika att spendera en förmögenhet på underhållet är det bättre att välja en plats tillräckligt långt från gräsmattor, träd och plantager.

Vilka är de bästa tipsen för att rengöra en pool?

Placera a tennis boll i bassängen tar bort en del av fettavlagringarna på vattenlinjen. Detta enkla och billiga tips är också effektivt för att enkelt rengöra ett spabadkar. På vintern är det ibland svårt att få bort växtrester från presenningen eller annat poolskydd. För att enkelt bli av med det och samtidigt undvika fläckar är det bättre att agera så snabbt som möjligt med hjälp av en lövblås.

Med tiden uppstår fula märken på kantfogarna. För att rengöra dem till en lägre kostnad är allt du behöver göra:

 1. Förbered en pasta gjord av bikarbonat svetsade och några droppar vatten;
 2. Placera den på fläckiga områden;
 3. Låt verka i cirka tjugo minuter;
 4. Borsta lederna.

Hur rengör man fodret i en pool till en lägre kostnad?

Förutom rengöringsmedel speciellt utformade för en liner, är det möjligt att använda billiga produkter för att göra den felfri. För att få jobbet gjort utan att spendera för mycket ansträngning behöver du bara en magisk svamp och lite vatten. Detta ekonomiska knep är effektivt för:

 • Rengör hörnen;
 • Bli av med de mest envisa spåren.

För att ta bort fläckar från vattenledningen är allt du behöver göra:

 1. Gnid in fodret med en svamp impregnerad med lersten;
 2. Ta bort den granulära avlagringen som finns kvar på ytan med en fuktig svamp eller mikrofiberduk.