Återanvändbara sugrör: hur tvättar man dem?

Halmen, eller ficklampan, är ett ljusrör som vanligtvis är tillverkat av plast. Det används vanligtvis för att aspirera en vätska. Den anses vara ohälsosam för miljön och har nu ersatts av en återanvändbar version gjord av naturmaterial. Bambu-, metall- eller silikonhalm, hur rengör man dem optimalt? Här är några tekniker för att rengöra ett återanvändbart sugrör.

Rengör ett tvättbart sugrör

Tips för rengöring av ett återanvändbart metallhalm

Järn är ett tufft material. I den här utsträckningen tar det lång tid att försämras, till skillnad från plast. Bortsett från det finns det andra fördelar som motiverar användningen för att skapa återanvändbara sugrör. I metall är de vikbar, praktisk och lätt att transportera. De hjälper till att minska den dagliga plastanvändningen. Faktum är att plaststrån vanligtvis kastas var som helst, vilket utgör en miljöplåga. Återanvändbara sugrör av järn är lätta att rengöra och håller. Nyckeln är att underhålla dem ordentligt. Några verktyg behövs för att göra detta:

 • en liten borste (vanligtvis levereras som ett tillbehör med sugröret);
 • ljummet vatten;
 • diskmedel.

Att rengöra ett återanvändbart sugrör av järn kan inget vara lättare. Borsten som finns i fodralet tar hand om det mesta av denna uppgift. Det är faktiskt en lång stav med en borstliknande spets. Detta verktyg underlättar rengöringen av sugröret i hela dess längd och utan ansträngning.

 1. För det första, skölj halmen med ljummet vatten för att blöta insidan, utan att glömma att tillsätta en droppe diskmedel för att lösa upp eventuellt skräp.
 2. Skjut sedan spöet inuti sugröret och gnugga det senare uppifrån och ned.
 3. Det sista steget är att låt halmen torka korrekt. Ja, det dåligt underhållna järnet rost och blir oanvändbar. För att förhindra oxidation bör sugröret få torka i ett väl ventilerat utrymme efter tvätt.

Om det manuella rengöringsläget inte är möjligt, gå direkt till diskmaskinen. För att säkerställa en definitiv tidsbesparing består denna lösning i att lägga stålhalmen till det andra besticken vid tidpunkten för disken. Järn är ett ämne som är mycket resistent mot vatten och diskmedel. Nyckeln är att underhålla den väl efteråt.

Underhåll och rengör ditt återanvändbara bambuhalm

Plastsugrör har blivit ett verkligt ekologiskt problem. Som ett resultat har olika alternativ utvecklats, inklusive återanvändbart bambuhalm vilket också är mycket framgångsrikt. Detta tillbehör hjälper till att minska eller till och med sätta stopp för plastens påverkan på vardagen. de bambu är en växt som växer snabbt. Biologiskt nedbrytbar och komposterbar, sugrören gjorda av detta material lanserades av ett företag i Quebec, alltid utrustade med en rengöringsborste. Observera att de är det inkompatibel med diskmaskinen. Men deras rengöring efter användning är ganska enkel. Även om det också finns olika sätt att tvätta ett bambuhalm, är det viktigt att notera att dess livslängd till stor del beror på hur ofta det används. Detta tillbehör kan alltså hålla mellan en månad och ett år. Om den används flera gånger om dagen, och detta varje dag, till exempel på en restaurang, kommer regelbunden tvätt logiskt att leda till en acceleration av slitaget. Används då och då, dess livslängd är längre. Det finns tre metoder för att rengöra ett bambuhalm:

 • Använd borsten som medföljer sugröret vid rengöring. Blöt detta tillbehör och för det försiktigt in i bambu.
 • Tvätta bambuhalmen direkt för hand. Skölj helt enkelt de inre ytorna med rinnande vatten innan du rengör utsidan och avslutas med en svamp.
 • Doppa då och då, helst en gång i månaden om den används regelbundet, sugröret i en kokande vattenbad i 10 minuter. Huvudsyftet med denna process är att noggrant rengöra halmen och desinficera den.

Efter rengöring är det nödvändigt att låta det torka i ett torrt och ventilerat utrymme. Bambuhalm är gjord av 100% organiskt material. Det är naturligt okänsligt för mögel. Det rekommenderas dock att torka det ordentligt. När den är helt torr kan den förvaras i en låda eller användas som prydnadsföremål i köket.

Rengör det återanvändbara sugröret med ett engångshalm

Återanvändbara sugrör kan bäras på olika ställen beroende på hur de används. Hemma, på en bar eller på en restaurang kommer de väl till pass överallt. Halmar in silikon är en annan kategori av återanvändbara sugrör. De har en intressant hållbarhet, eftersom det är möjligt att tugga dem utan att skada dem. Ett paket innehåller vanligtvis tre olika storlekar. Precis som sugrör av metall eller stål går silikonversionerna sömlöst in i diskmaskin. Förutom denna metod finns det en annan teknik för att rengöra dem ordentligt. Det är dock nödvändigt att ta med ett engångshalm i plast.

Fortsätt enligt följande:

 1. Häll en till två droppar av diskmaskin tvål i engångshalm.
 2. Sätt in plasthalmen av engångstyp direkt i sugröret för engångsbruk.
 3. När du är klar, flytta engångshalmen fram och tillbaka så att produkten rengör insidan av det återanvändbara sugröret noggrant.
 4. När detta är gjort måste du sedan ta bort plasthalmen och skölja det återanvändbara sugröret noggrant med rent vatten.

Denna teknik är användbar för djuprengöring. Vari, undvika att systematiskt slänga plaststrån. Att spara några få kan vara till stor hjälp för att underhålla ett tvättbart naturligt sugrör. För de yttre konturerna räcker det med en enkel svamp impregnerad med tvålvatten.

Ansvarsfull tvätt av halm

Som nämnts ovan skapades återanvändbara sugrör för att skydda miljön och minska produktionen av plaststrån. Trots detta har hur de tvättas och underhålls en betydande inverkan på dess faktiska prestanda ur ekologisk synvinkel. Varmvatten förknippat med tvål, beroende på tvålens karaktär, kan vara skadligt för miljön. Det är dock svårt att klara sig utan då denna typ av lösning lyckas döda envisa bakterier. När det är möjligt är det bättre att välja att tvätta i kallt vatten med en liten mängd tvål eller diskmedel, alltid med en borste som är lämplig för det återanvändbara sugröret.