Hur man framgångsrikt öppnar frusna dörrar?

Att fastna framför din bildörr på grund av frost är utan tvekan en av de första anledningarna till frustration under vintersäsongen. Det är dock fullt möjligt att övervinna denna situation genom att använda några enkla knep. Lösningsmedel som alkohol är bra för att smälta is.

Råd för att öppna en frusen dörr

Värm för att smälta is

För att bryta isen som blockerar låset, applicera ett tryck på dörren räcker ibland för att krossa glaset runt låset. Om inte, använd a skrapa för att ta bort det tjocka lagret av is. Ett annat tips: använd kreditkortet eller ett plastföremål om du inte har en skrapa till hands.

Om det inte räcker är det bästa sättet att smälta isen att använda värme. För att göra detta behöver du bara lite varmt vatten:

  1. Fyll en sprutad behållare med ljummet vatten;
  2. Häll vatten på dörrtätningarna;
  3. Upprepa så många gånger som behövs.

När dörren äntligen öppnas, du måste omedelbart torka insidan av fogen med en handduk. Vattnet riskerar att frysa igen. Medan du har bråttom att öppna dörren, undvik att använda hett vatten för att påskynda tinningen. Faktum är att dörrglaset kan splittras på grund av den plötsliga temperaturförändringen.

Använd en avisningsprodukt för att tina upp låset

Om billåset ofta är blockerat av frost är det bäst att skaffa en avfrostning i fackhandel. Denna typ av produkt smälter is snabbt och lämnar ett lager av smörjmedel på ytan för att förhindra att det händer igen. Det går dock att byta ut avisningsmedlet mot utspädd vit vinäger, av Spolarvätska eller ensIsopropylalkohol.

Var dock medveten om att upprepad användning av isopropylalkohol kommer att skada gummitätningarna. Det är därför lämpligt att använda det som en sista utväg. Dessutom lämnar vit vinäger en ganska stark lukt och kan lämna spår på dörrfönstren.