Hur ofta ska jag byta mina handdukar?

Det är viktigt att badlakan hålls rena. Du behöver inte tvätta dig om du sedan ska torka av dig med bakterieangripna handdukar. Du behöver inte vänta på att handdukarna ska lukta illa för att byta ut dem. Hur ofta ska de bytas? Här är svaren!

Tvätta badlakan

När ska du tvätta dina badlakan?

På grund av svett, sminkrester, hår ... Badlakan blir smutsig mycket snabbt och är gynnsamma platser för bad. spridning av bakterier. Det är därför viktigt att byta dem regelbundet. Faktum är att bakterier från smutsiga handdukar kan sätta sig på sår och sedan infektera dem. Dessutom kan angripna handdukar orsaka irritation på hud, hår eller ögon.

Badlakan tvättas var tredje dag, medan handdukar byts varannan dag. De Tvätta trasor tvätta efter varje användning.

Förutom vanlig tvätt av minimum två gånger i veckan, bör handdukar lufttorkas efter varje användning. Faktum är att bakterier sprider sig snabbt i fuktiga miljöer.

Även om det inte är möjligt att helt utrota bakterier, kan väldigt många elimineras genom att tvätta badlakan vid 60°C. Det är inte nödvändigt att koka dem, eftersom det kan skada fibrerna. Å andra sidan ett glas vinäger tillsatt till tvättvatten är effektivt för att desinficera och mjukgöra fibrer. Tack vare detta ekologiska och ekonomiska knep kommer ditt hushållslinne att rengöras och underhållas korrekt.

Tips för att ha rena handdukar

Efter varje användning bör badlakan vara utsträckt på en handduksstång så att de torkar så snabbt som möjligt. Undvik att förvara dem i en boll i en korg eller på marken, eftersom de kommer att torka mindre snabbt och låta bakterier föröka sig.

Förutom att byta ut handdukarna varannan eller var tredje dag är det också viktigt attlufta badrummet och bekämpa möglet som växer i det.