De bästa apparna som körs

Smartphones är utmärkta allierade i utövandet av sport, särskilt löpning. Dessa smartphones gör mer än att bara lyssna på musik medan du joggar. De kan följa löparens prestation tack vare dedikerade löpapplikationer. Vilka är de mest använda applikationerna?

De bästa apparna som körs

Strava

Strava grundades 2009 och är den mest nedladdade applikationen på Internet. Denna programvara är helt gratis och enkel att använda. Den är lämplig för alla utomhusaktiviteter och kan analyseras med GPS. Strava kan användas för cykling och löpning. Denna applikation tillhandahåller nödvändiga uppgifter som höjd, banans avstånd, löparens hastighet, hans tempo och hans hjärtfrekvens. En "Flyover"-funktion gör det till och med möjligt att veta identiteten på löpare som korsats under banan om de också använder Strava.

Strava fungerar som ett socialt nätverk och låter sina medlemmar gå med i eller bilda klubbar med familj, vänner eller andra idrottare. På så sätt kan de organisera aktiviteter. Applikationen är kopplad till stora lopp som maraton och stigar och delar information om banan och andra tävlandes träningspass. Varje månad erbjuder Strava även utmaningar i "feed"-funktionen, med enkla mål. Sedan kommer löparen att kunna konsultera de utmaningar som redan genomförts och hans framsteg mot de uppsatta målen.

Runtastic

Runtastic är en app som erbjuder gratisfunktioner och betalalternativ. Det låter dig också spela in löpsessioner automatiskt, telefonen i handen. Används ofta av löparproffs och passar även nybörjare som vill organisera sin träning, men också följa deras framsteg.

  • I sin gratisversion har löparen möjlighet att skapa eller spela in sina egna pass. Med Runtastic mäts hjärtfrekvensen med en pulsbälte tillägnad smartphones. Gränssnittet tillhandahåller en aktivitetsrapport som belyser användarens prestationsnivå;
  • Runtastic Pro är kompatibel med flera märken av GPS-klockor. I sin betalda pro-version erbjuder Runtastic-applikationen även automatiska pauser, intervallövningar och nya mål för sina löpare. Den erbjuder också sina medlemmar möjlighet att hitta kurser på ett internetgränssnitt. Funktionen "Aktivitet" är en av de mest använda, eftersom den låter löparen mäta alla parametrar under idrottsträning. Listan över parametrar varierar beroende på målen. Under loppet sammanfattar appens lilla röst prestandan varje kilometer. Funktionen "Historik" låter dig granska gamla aktiviteter och konsultera tidigare statistik. I den här proffsversionen av Runtastic kan löparen dela sin prestation på sociala nätverk. Han kan också ta reda på om de av sina vänner, stödja och ge dem råd;

Runkeeper

Lanserades 2008, Runkeeper är en mobilapplikation som passar alla. Den körs på Android och kan användas av amatörjoggare och professionella idrottare. Den kan även användas av rullskridskor och cyklister. Genom att använda geolokaliseringstjänsten för Android-smarttelefoner är det inte längre nödvändigt att ha ett chip i sulan för att kontrollera prestanda efter en sportaktivitet. Runkeeper-appen är tillgänglig i fritt läge och är även tillgänglig som ett premiumalternativ. Den finns på flera språk, särskilt på franska. Användaren kan till och med välja mellan en manlig eller kvinnlig röst.

I sin gratisversion erbjuder löparen redan möjligheten att synkronisera sin dagbok och organisera ett tävlingsschema. RunKeeper erbjuder också sina användare att skapa ett konto. Lopphistoriken sparas där automatiskt och löparen kommer enkelt att få de utvärderingar som krävs för att förbättra sin prestation. I sin proversion låter denna applikation dig använda telefonens ljudspelare under träning. Den visar inte reklam, utan erbjuder särskilt en uppföljning av bodybuilding-sessioner.

Endmondo

Endomondo är en app förUnder Armor Connected Fitness. Det används ofta av löpare, cyklister eller andra idrottare. Endmondo låter dig spela in sessioner med GPS, se statistik och mål. Tack vare Internet erbjuder denna löpande applikation sina medlemmar möjligheten att hitta idrottare från hela världen.

  • I sin gratisversion låter Endmondo-applikationen dig spela in all information om utövade sportaktiviteter. Den ger ljudåterkoppling angående den tillryggalagda sträckan, löparens tempo och hastighet. För att satsa ännu mer på löparens välbefinnande erbjuder Endmondo träningsmål, veckomål och utmaningar. Under eller i slutet av träningen kan joggaren få direkt uppmuntran från sina vänner, upptäcka var de befinner sig, men också upptäcka olika tips om löpning;
  • I betalversionen erbjuds mer personliga funktioner. Edmondo låter dig sätta upp personliga träningsplaner, intervallträning och ger väderinformation för varje pass. Den analyserar även hjärtfrekvenser under aktivitet, levererar avancerad statistik och erbjuder 24-timmars VIP-assistans.

Nike + löpning

Ansökan Nike + löpning är specifikt tillägnad löpning. Det låter dig spåra varje sportaktivitet och planera träningspass för att uppnå mål. Med hjälp av GPS registrerar mobilapplikationen rutterna och levererar sedan statistik över alla sessioner såväl som delarna av rutten.

Utöver dessa grundläggande funktioner erbjuder Nike + Running sina användare att dela sina prestationer på sociala nätverk. Den här funktionen låter dem utmana sina vänner på Facebook, uppmuntrar dem och pushar dem att ta andra steg i sina träningspass. För att motivera löparna, programmet NikeFuel ger poäng för varje lopp eller när löparen har lyckats överträffa sina mål. I grund och botten låter denna applikation dig överträffa dig själv, vilken sportaktivitet du än väljer.

Sport Tracker

Sport Tracker är en mobilapplikation dedikerad till löparentusiaster. Det används också för fitness. I princip, oavsett vilken sport som utövas, kan Sports Tracker spåra fysisk aktivitet. Tack vare a bluetooth stegräknare, övervakar den effektivt löparens puls. Under loppet ger en liten röst information om hans tillstånd och ger råd när han passerar. Sport Tracker kan också spåra sportaktiviteter genom att analysera olika data och presentera resultaten i form av grafer och statistik.

Förutom att tillhandahålla de grundläggande funktionerna i en löpapplikation, erbjuder den löparen möjligheten att gå med i en gemenskap av idrottare. När träningen är klar låter en delningsfunktion dig presentera resvägen och prestationerna på sociala nätverk. Utöver detta kan löparen också söka efter nya rutter som delas av sina vänner som också är medlemmar på plattformen.