Våra lösningar för att förvara dina kappor på rätt sätt

Förutom att optimera organisationen av ditt hem, förhindrar bra förvaring försämring av kläder, speciellt kappor. Denna goda vana hjälper också till att hålla ordning inne i garderoben. Att hålla dina rockar snygga säkerställer också att de lätt kan hittas senare. Vid utrymmesbrist bör några tips beaktas för att säkerställa effektiv förvaring av dessa varma kläder.

Lägg undan dina rockar

Var ska man förvara kappor ordentligt?

Det finns lösningar för att inte belamra garderoben med rockar. Bland tipsen att tänka på:

  • Använd garderoben väl

Till skillnad från skjortor som kan vikas genom att följa Konmari metod, rockar finner sin plats perfekt i en garderob. Dessutom, när de hängs, kommer de sannolikt inte att visa veck. Ordningen som ska följas kan börja med den kortaste till den längsta, om inte vice versa. Lådor, som de för skor, kan också användas för korta rockar, med vetskapen om att barnrockar inte är lika långa som vuxna. Användningen av galgar identisk och stark nog rekommenderas för att förhindra att kläderna faller på grund av deras vikt. Det är också möjligt att välja färger som referens för att klassificera rockarna. Principen är att gå efter kategori, eller helt enkelt enligt modeller av samma färg för att underlätta identifieringen. Användningen av en spoltungan låter dig också gruppera galgar och spara utrymme i garderoben.

  • Användning av alla tillgängliga utrymmen

Ett litet oanvänt hörn av huset kan perfekt rymma en garderob eller ett skåp med en viss höjd. Denna lösning sparar mer utrymme för förvaring av rockar. Ja, rockarna kommer inte längre att hopa sig på ett ställe. Varje hörn, även den minsta, ska utnyttjas om det inte påverkar husets inredning. Om det behövs, ta hänsyn till råden från a inredningsspecialist rekommenderas för att njuta av en bra nivå av komfort i huset.

  • Möbler att välja på

När det kommer till förvaring kan ett antal möbler spara utrymme.

  • Använd ett "lerrum" eller en garderob

Användningen av " ler rum "Kan vara användbar för att förvara kappor för att ventilera garderober. Man ska faktiskt inte bortse från att även de andra kläderna måste förvaras, vilket innebär att det finns risk för platsbrist. Med ett "lerrum" är chansen större att spara utrymme och på så sätt säkerställa en korrekt förvaring av kappor, förutom andra kläder. En garderob har samma anda som "lerrummet" med den enda skillnaden att den gynnar mixen av stängd och öppen förvaring för att garantera tillfredsställande förvaring.

  • Arrangemang av öppna ytor

Öppna lådor är mer praktiskt för att rymma korgar eller andra förvaringslådor. Dessa små förvaringsutrymmen kan rymma tillbehör som halsdukar eller till och med några skjortor. Dock kan lådorna också integreras krokar som passar perfekt till kappor. Dessa kommer inte längre att blandas med klänningar och pullovers i en liten garderob. Rockarna kommer att kunna förbli i gott skick tills nästa vinter kommer. Å andra sidan väljer vissa människor återvinning ett omklädningsrum i metall. Denna typ av möbler lämpar sig i allmänhet inte för kappor. Den klarar dock en hel del kläder och skor för att frigöra garderobsutrymme. Detta tips är särskilt intressant för att ordna en garderob som kommer att få rockar.

  • Tänk på det väsentliga utan att försumma storleken på möblerna

Målet är att säkerställa effektiv förvaring av rockar, inte att visa upp alla kläder. Det rekommenderas därför att gå direkt till det väsentliga vid förvaring av kappor genom att fokusera på att spara utrymme. Tänk på storleken på skåpet innan du påbörjar operationen. För detta, förvärvet av en multifunktionellt skåp bör övervägas för förvaring av rockar. Denna typ av möbel kan placeras i en annan möbel och förses med en väggmonterad belysning för att inte påverka designen, vare sig från insidan eller utsidan.

Andra tips att omsätta i praktiken för framgångsrik förvaring

Det finns andra tekniker för framgångsrik förvaring av rockar.

  • Sortera rockarna väl

Sortering är fortfarande ett viktigt steg för att säkerställa korrekt förvaring av rockar, särskilt barnrockar eftersom de ändrar storlek med åren. Med rätt sortering är det möjligt att bli av med rockar i dåligt skick eller fel storlek. Tanken är att ersätta de gamla med de nya samtidigt som du ser till att du har det du behöver inför nästa vinter. Om det behövs, tveka inte att använda täcker kan dammsugas och enkelt förvaras på de högsta hyllorna. Överdragen tas enkelt bort från skåpet om en konditionskontroll av rockarna krävs innan vintern. Väl komprimerade, rockar som lagras inuti blir också mindre skrymmande. Denna typ av förvaring är dock inte det enda alternativet för att effektivt förvara rockar eller andra skrymmande klädesplagg.

  • Få mer utrymme med bra strykning

Rockar anses ofta vara plagg som inte kräver strykning. Detta steg är fortfarande viktigt för att förhindra att dåliga rynkor uppstår, även om de inte är tänkta att användas under resten av året. Dessutom behöver vissa material, även tjocka, ett strykjärn då och då för att undvika skrynkling. Bra strykning garanterar också effektiv förvaring av rockar i garderoben. De blir lättare att hänga i garderoben eller att lägga i underklädd. Strykning säkerställer också ett noggrant underhåll av tyger innan de låses i flera månader. Riskerna för mögel och unken lukt kommer att minska avsevärt

  • Undvik att blanda allt

För effektiv förvaring förtjänar varje föremål att uppta en exakt plats i ett skåp. Kappor ska därför inte blandas med skjortor eller byxor. Vid platsbrist är rekommendationen att tydligt markera områdena och använda en färgkod för varje klädkategori. Användningen av färgkoden beror enbart på individuella önskemål, men målet är att underlätta för dig själv när du hittar och förvarar kläder.

Att hitta plats att proppa rockarna inför nästa vinter kan bli relativt enkelt med enkla knep. Det är till exempel möjligt att kapa en gammal stam som inte längre behövs och som samlar damm i ett hörn av garaget. En bra städning, en uppfräschning designmässigt, och denna förvaring rymmer lätt några stycken som är för skrymmande för skåpet. Det räcker med att ge sin nya stil till resten av dekorationen för att kunna glida in den varken sedd eller känd i ett rum.