Hur installerar man ett kedjedörrskydd?

Dörröppningen är det mest grundläggande, men inte minst säkra, sättet att skydda en dörr. Dess primära syfte är att öppna dörren en spricka, att ifrågasätta besökaren utan att tillåta honom att komma in. En förbättring av systemet gör att skyddet (kedjan) kan tas i bruk även i frånvaro av det. Denna process är intressant eftersom den lämnar en potentiell inbrottstjuv i mörkret om ockupationen av hemmet.

Placera en kedja för att öppna en ytterdörr

Nödvändigt material

  • Penna
  • Bubbel nivå
  • Vrida
  • Skruvmejsel

Styvt skydd

Styvt skydd 1. Det finns olika modeller; den stela dörröppningen, utan tvekan den äldsta, är kanske den mest använda, även idag. Lätt att ta i bruk, den erbjuder fördelen av en styvhet som är gynnsam för säkerheten. Det är omöjligt att neutralisera även av de mest smidiga händerna. Den monteras med fyra skruvar. Börja med att spåra konturerna av de två delarna av tillbehöret, placerade i "säkerhetsläget". Markera platsen för skruvarna. Skruva fast den styva halvöppen 2. Systemets tillförlitlighet beror på kvaliteten på fästet. Denna typ av frigöring är mycket stel: vid försök till inbrott utövas hela trycket våldsamt i slutet av slaget. Det är viktigt att skruvarna håller mycket bra, att de inte kan dras ut. Välj den optimala längden för dörrens tjocklek. Grunda hålet med en vridning för att undvika att klyva träet vilket skulle orsaka svaghet. Lås skruvarna försiktigt.

Installera ett kedjelås

Fäst den räfflade plattan på dörren 1. Kedjelossningen, en annan modell, har fördelen att den är mer flexibel i användning, men den är mindre styv. Modellen som presenteras här består av tre element: den räfflade plattan, som är fäst vid dörren; kedjan och dess två ändstycken; säkerhetslåset, i vilket ena änden av kedjan passar. Börja med att fästa den räfflade plattan på dörren. Av säkerhetsskäl, placera alltid plattan horisontellt med ögat mot gångjärnen. Fäst låset på ramen på ramen 2. Fäst låset i ramen på ramen genom att skruva. Det vertikala läget, låst upp, underlättar hanteringen av systemet. Sätta upp kedjan 3. När du är hemma sitter det permanenta kedjefästet på låssidan. För att öppna dörren, ta helt enkelt ut den andra änden av kedjan ur plåtsliden som är fäst vid dörren. Placera kedjan i glidplattan 4. När du går därifrån är kedjan permanent fäst på glidplattans sida. Den fria änden av kedjan passar in i låset. Efter att dörren har öppnats kan kedjan enkelt lossas genom att manövrera låset, med handen lätt att gå genom springan.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found