Rengör ditt badrum väl med bakpulver

Anti-kalk, avfettning och desinfektionsmedel, bakpulver hjälper till att ta bort de mest envisa fläckarna. Det får badkar, duschar, kranar och till och med rör att glänsa. Förutom dess effektivitet är bakpulver billigt och sparar på rengöringsprodukter.

Rengör badrummet med bakpulver

Bikarbonat

Mångsidig, ekonomisk och ekologisk, bakpulver är allt bra. För att rengöra effektivt utan att använda giftiga produkter är denna produkt den bästa. Det är en avfettningsmedel, a skrubba, a desinfektionsmedel, a deodorant och en anti kalksten. Tack vare dess många kvaliteter används den för att rengöra såväl köksredskap som kläder, möbler eller kranar. Den kan användas ensam eller i kombination med andra produkter som vinäger, salt eller citron.

Rengör kakelfogar med bakpulver

Rengöring med mopp tar inte effektivt bort smutsen som fastnar mellan plattornas fogar. Detta lämnar svarta märken mellan lederna. Med bakpulver och Väteperoxid, det går att ta bort allt enkelt. För det behöver du:

 1. Blanda bakpulver med väteperoxid;
 2. Applicera blandningen på lederna;
 3. Skrubba med en tandborste;
 4. Skölj av med en våt svamp.

Denna pasta är också effektiv för att ta bort envisa fläckar som sätter sig på botten av badkaret, dörrkarmar eller väggplattor.

Avkalka toaletten med natriumbikarbonat

Gulaktiga ränder finns vanligtvis runt toalettskålens inre kontur. För att eliminera dem:

 1. Strö bakpulver i skålen;
 2. Häll sedan i vinäger;
 3. Borsta bort fläckarna och skölj.

Den kemiska reaktionen mellan bakpulver och den vita vinägern gör det lättare att ta bort de mest envisa fläckarna från insidan av toalettskålarna. Det bästa av allt är att det här tricket också hjälper digeliminera dålig lukt.

Putsa kranarna med bakpulver

Bakpulver är bra för avkalka kranarna av badrummet utan att repa dem. Dessa är ofta benägna att få vitaktiga fläckar på grund av kalkavlagringar. För att eliminera dessa spår och återställa deras glans till kranarna måste du:

 1. Placera en matsked bakpulver på en svamp;
 2. Skrubba kranarna och skölj sedan;
 3. Upprepa om det fortfarande finns fläckar.

Bakpulver gör underverk på kromkranar. De senare återfår sin glans. Bikarbonatets verkan förstärks om svampen fuktas med vit vinäger. Bakpulver rekommenderas dock inte på aluminium.

En streckfri spegel med bakpulver

Bakpulver är särskilt bra på att rengöra och skina. Den är därför idealisk för att rengöra en spegel och ta bort fingeravtryck eller andra spår. För denna användning måste du:

 1. Blanda en tesked bakpulver med lite vatten för att göra en pasta;
 2. Placera den resulterande pastan på en svamp och gnugga spegeln;
 3. Skölj spegeln med en ren fuktad svamp;
 4. Använd en skrapa för ett perfekt resultat.

Denna behandling kommer att lämna spegeln ren och glänsande under en tid.

Rengör kranens tätningar

Kalk, tvål och till och med skum avsätts på lederna. De senare blir ganska snabbt smutsiga när de presenterar hörn som är ganska svåra att nå. Knepet för att rengöra lederna utan att tröttna är att använda bakpulver och citron-. Bakpulver är ett bra avkalkningsmedel medan citron är bra för att skina. Stegen för att skina krantätningar är följande:

 1. Kombinera saften av en citron och bakpulver för att bilda en tjock pasta;
 2. Placera lite av denna pasta på en tandborste och gnugga lederna;
 3. Skölj och torka med en ren trasa för att undvika uppkomsten av vita streck.

Rengör badkaret

Med tiden blir keramiken i badrummet smutsig och blir inte lika vit som den började. Därför kan rengöring med tvålvatten vara ineffektivt. För att återställa vitheten i badkaret måste du använda bakpulver, ett kraftfullt avkalkningsmedel. Det är därför nödvändigt:

 1. Börja med att fukta badkaret;
 2. Strö sedan över bakpulver;
 3. Låt verka i cirka 30 minuter innan du gnuggar med en borste;
 4. Skölj med mycket vatten för att ta bort alla spår.

Badkaret ska återfå sin vithet efter denna chockbehandling. Operationen kan upprepas om det fortfarande finns tandsten kvar. Faktum är att bikarbonatet inte skadar keramiken.

Undvik uppkomsten av lukt från rören i badrummet

Tilltäppta rör är orsaken till dålig lukt. För att undvika denna typ av problem är regelbunden rengöring nödvändig. Faktum är att fett och smuts lägger sig i rören och blockerar gradvis evakueringarna. För att få bort denna smuts utan att använda produkter som är giftiga för miljön och hälsan, är det möjligt att använda bakpulver och vinäger. När de blandas samman bildar dessa två ingredienser en mycket kraftfull avkalkningsmedel. För att rengöra badrumsrören behöver du 200 g bakpulver, 200 g salt, 1 liter kokande vatten och 20 cl vit vinäger. Stegen är som följer:

 1. Kombinera bakpulver och vit vinäger;
 2. Tillsätt salt och blanda;
 3. Häll denna lösning i rören;
 4. Låt verka i cirka trettio minuter;
 5. Skölj med kokande vatten.

Polera duschkabinen

Det är också möjligt att använda bakpulver för att rengöra duschkabinen utan att tröttna. Den tar effektivt bort spår av kalk och tvål från glas. Att använda bakpulver eliminerar behovet av kraftig skrubbning för att ta bort smuts. Bakpulverets alkalitet gör allt arbete. Lägg bara lite bakpulver på en fuktig svamp och gnugga glasytorna, insistera väl på fogarna. Låt stå några minuter innan du sköljer med mycket vatten. Duschhuvudet kan få samma behandling för att lysa starkt. För ännu mer effektivitet kan bakpulver appliceras med en halv citron.