Hur väljer du din vattenflaska?

Noll avloppsvattenflaskor hjälper till att begränsa mängden plastavfall. De är ett icke-förorenande alternativ, förutom att de är lätta att underhålla dagligen. Materialet, typen av lock, storleken, kapaciteten, tillbehören ... Det finns många kriterier att ta hänsyn till när du väljer en flaska med noll spillvatten.

Att välja rätt vattenflaska

Vilket material ska man välja för kalebass?

Oavsett om det är under träning, vandring eller i vardagen förblir vattenflaskan det väsentliga tillbehöret för att återfukta och släcka din törst. Olika material används för dess tillverkning. Bland dem finns plast. Även om detta material har visat sig vara ekonomiskt, hållbart och spricksäkert, rekommenderas det att det undviks. Det tar faktiskt ungefär ett sekel att sönderfalla. Det är dock väldigt få plastföremål som återvinns. Resten kremeras eller kastas ut i naturen, vilket hotar mer än 500 marina arter. Dessutom har plast är potentiellt skadligt för hälsan. Det kan faktiskt innehålla tillsatsprodukter som fungerar som hormonstörande eller cancerframkallande. Detta är fallet med bisfenol A eller BPA.

Vattenflaskor av aluminium rekommenderas inte heller. Faktum är att dessa behållare i allmänhet är belagda med harts (som kan innehålla BPA) eller emalj. Med tiden kan dessa komponenter lossna vid kontakt med sura drycker som fruktjuicer, energidrycker etc. Efter flera användningar ger aluminiumkalebasserna vattnet en metallisk smak. För att förena hälsa och noll avfallsmetod är det bättre att fokusera på material som:

 • Rostfritt stål;
 • Glas.

Varför välja vattenflaskor i rostfritt stål eller glas?

Vattenflaskor i rostfritt stål är bland de bästa alternativen till engångsplastflaskor. Det är de verkligen oändligt återanvändbar och 100 % återvinningsbar. Rostfritt stål är mer hygieniskt än aluminium och är perfekt motståndskraftigt mot korrosion. Det härrör från en legering av mineraler som:

 • Järnet ;
 • Krom;
 • Nickel;
 • Kisel;
 • Mangan;
 • Kol...

Dessutom är detta material både lätt, okrossbar och lätt att rengöra. Företräde bör dock ges till kalebasser av rostfritt stål av typen 18/8 eller 18/10. Varning! Rostfritt stål är inte lämpligt för personer med nickelallergi.

För sin del är glaset oändligt återvinningsbar. Den innehåller inga förorenande eller skadliga ämnen för hälsan. Faktum är att fabriker använder för att tillverka kalebasser av glas naturliga mineraler tycka om :

 • Sanden ;
 • Sodaaska;
 • Kalksten.

Dessutom deformeras inte glaset när det utsätts för en temperaturförändring. Så den kan hålla varma drycker som kall vätska. Dessutom behåller detta material ingen smak eller lukt efter tvätt. Även om glasvattenflaskor är hygieniska och miljövänliga har de två nackdelar. Dels kan de vara tunga, om man inte väljer de mindre modellerna. Å andra sidan utsätter glas barn för risk för skador om de går sönder.

Hur väljer man rätt återanvändbar vattenflaska?

Att dricka mellan 1,5 och 2 liter vatten per dag är bra för din hälsa. Denna genomsnittliga mängd kan dock variera beroende på den fysiska aktiviteten som utförs eller hälsotillståndet hos varje individ. Så att välja skära idealiskt för kalebasser, det enklaste sättet är att hitta en balans mellan bekvämlighet och antalet gånger det kommer att vara nödvändigt att fylla på behållaren. På kontoret eller för en timmes joggingpass kan en liten vattenflaska göra susen. Å andra sidan är stora modeller att föredra för vandrare.

Rörande spets typ, olika alternativ är möjliga. För idrottare och friluftsentusiaster är det inget som slår en sportkeps. Tryck eller dra helt enkelt i spärren för att blockera eller passera vatten. Den praktiska halmkorken är idealisk för att dricka vatten utan att luta flaskan. Det är att föredra för idrottare. Halmkåpan låter också föraren återfukta utan att ta blicken från vägen. Vattenflaskor med ögla eller skruvkork används varje dag. Förutom att de är vattentäta är de lätta att hänga med en karbinhake. Dessutom är vissa lock speciellt utformade för att förhindra läckage. Flaskans ägare kan dricka direkt från munstycket. Observera att a flaska med bred mun är lättare att rengöra. Älskare av kalla drycker kan också stoppa in isbitar utan att behöva bryta dem.

Filterflaska, isotermisk eller med infuser?

Valet beror på individuella behov. A filter kalebass tillåter till exempel att dricka vatten från vilken källa som helst: flod, damm, sjö, etc. När vattnet väl är filtrerat blir det drickbart, med andra ord säkert för hälsan. Filterflaskor är idealiska för dig som är van vid att vandra eller resa utomlands. Dessutom kan vissa förbättra smaken av vatten.

Som termos, isolerade kalebasser har makten att upprätthålla den initiala temperaturen på vattnet eller drycken inuti under långa timmar. Således kommer en het vätska att hålla all sin värme i cirka 12 timmar. Å andra sidan kommer en isdryck som transporteras i en termosflaska att behålla sin fräschör i cirka 24 timmar. På materialsidan kan en isotermisk flaska vara gjord av rostfritt stål eller glas. Är det en liten nackdel? Hans vikt.

Slutligen, den kalebasser med infuser riktar sig till älskare av te, örtte eller smaksatta detoxdrycker.

Bra att veta: Många tillverkare erbjuder Övriga tillbehör gör det möjligt att transportera, rengöra eller skydda ekologiska vattenflaskor. De kan levereras eller säljas separat.

 • Tvättborstarna och flaskborstarna underlättar underhållet av flaskor med noll avloppsvatten;
 • Skyddarna är idealiska för att skydda flaskor från stötar och repor;
 • Axelväskor är obekväma, men de kan komma väl till pass för vandrare och idrottare.

Vilken flaska i rostfritt stål eller glas ska man välja?

Många märken erbjuder återanvändbara vattenflaskor som kombinerar funktionalitet och estetik. Att adoptera dem innebär att bevara din hälsa samtidigt som du skyddar miljön. Bland de bästa alternativen till plastflaskor är Super Sparrow isotermisk vattenflaska i rostfritt stål, den perfekta behållaren för att bära te, kaffe eller kallt vatten. Den finns i olika kapaciteter för att passa individuella behov: 350 ml, 500 ml eller 750 ml. Förutom rostfritt stål och svart finns mer än tio färger tillgängliga. Denna vattenflaska i rostfritt stål är också utrustad med många tillbehör, inklusive två utbytbara lock, ett skyddande lock och en karbinhake. Ett annat alternativ, den Aorin 18/8 typ rostfri flaska. Garanterat fri från ftalater och bisfenoler utgör det ingen hälsorisk. Denna vattenflaska med ett lufttätt lock är perfekt för att bära varma eller kalla drycker.

De som föredrar glas kommer att satsa på en Miu Color återanvändbar flaska. Den är uppskattad för sin förmåga att motstå värmechock. Dessutom förhindrar dess avtagbara, halkfria skydd att den glider ur dina händer. Dessutom behåller den återanvändbara vattenflaskan Miu Color ingen smak eller lukt, vilket gör den till den idealiska behållaren för transport av mejeriprodukter, juicer och smoothies. De Lifefactory vattenflaskor i glas representerar också hälsosamma och ekologiska alternativ. De har en bred hals som gör att du kan lägga isbitar, tepåsar eller fruktspån i dem.