Mått och mått för att arrangera ett sovrum

Ett sovrum är en intim plats för både föräldrar och barn. Föräldrarnas rum skiljer sig från barnrummet. Först och främst genom dess användning, eftersom föräldrarna bara spenderar lite tid på det. Å andra sidan tillbringar barn hälften av sin tid i det här rummet när de inte är i skolan. Det är därför viktigt att ordna det väl för både föräldrar och barn.

Rätt åtgärder för att möblera ett sovrum

Olika åtgärder för föräldra- och barnrum

Att ha ett rum är väldigt viktigt för alla. Det är det lilla hemmet, en intim plats. Det är därför du måste knacka på innan du går in. Genom dess användning, åtgärder i föräldrarnas rum skiljer sig från barnens. För det första för att föräldrar inte tillbringar mycket tid där. De sover bara där för på dagarna går de till jobbet, förutom helger förstås. För barn är de i sitt rum för det mesta: för att arbeta, för att leka, för att chatta med vänner, etc. Även av hälsoskäl är det nödvändigt att säkerställa en bra layout för dessa rum: ventilation, bra solljus under dagen, etc. Det finns mått medelvärden för rum avsedd för barn och för föräldrar.

Mått och mått för föräldrars och barns sovrum

Låt oss börja med barnrum. Barn behöver detta rum för att fungera, så det är viktigt att sätta en studiehörna, de spelar också i det här rummet därför är det nödvändigt att tillhandahålla en plats att visa sina leksaker. Sedan, som alla andra, är närvaron av en garderob och en säng obligatorisk. Sammanfattningsvis, för ett barnrum, ett utrymme på 9 m² eller ungefär 2,7 m x 3,40 m är tillräckligt.

Kommer efter föräldrarnas rum. Här är de strikta minimikraven du bör ha i den här delen av huset: en dubbelsäng, en soffa, en stor garderob, ett toalettbord och nattduksbord. Åtminstone för vuxna 12 m² utrymme, dvs 4 mx 3 m.

Layouten av ett sovrum är viktigt eftersom det kan vara skadligt för hälsan. Det är därför lämpligt att noggrant studera placeringen av varje hörn (studiebord, säng, lekhörna, etc.) Vi kommer att se i en framtida artikel de punkter som måste beaktas för de olika installationerna i ett rum.