Frukt och grönt som inte bör kylas

Särskilt användbart, kylskåpet kan dock utgöra en fiende för vissa livsmedel. Faktum är att om vissa livsmedel hittar sin plats där, bör andra inte förvaras där för att behålla alla sina smaker och näringsegenskaper. Potatis, tomater, avokado eller till och med bananer, zooma in på frukt och grönsaker som inte bör förvaras i kylen.

Frukt att inte ha i kylen

Tomat och jordgubbar

Ingenting är som fina saftiga tomater i en sallad! De som förvaras i kylskåp är det inte. Verkligen, särskilt känslig för temperaturvariationer, tomater förlorar sin smak när de förvaras i kyla. Förvaras i kylskåpet tenderar de att bli blöta, intetsägande och mjöliga. Det rekommenderas att placera dem i en väl ventilerad kopp vid rumstemperatur. Dessutom borde de vara det smaka snabbt efter köp. Detsamma gäller jordgubbar.

Advokaten

Avokado har ingen plats i kylen crisper. I själva verket kan denna frukt ha svart kött. För att främja dess mognad rekommenderas det att lämna det öppet. För att frukten ska mogna snabbt måste den placeras bredvid äpplen och bananer som avger en naturgas som kallas eten. Om avokadon har halverats är det bäst att lägga den svalt i ett tupperware. För att frukten inte ska mörkna måste den vattnas i förväg med citron juice.

Potatis och sötpotatis

Sötpotatis och potatis är svåra att förvara i kylen. På grund av de relativt låga temperaturerna förvandlas stärkelsen i dessa knölar till socker. När de är kokta blir deras konsistens grynig. För att hålla dem i flera veckor måste de placeras i en torr, sval och mörk plats. Dessutom bör förvaring i plastpåse undvikas så att dessa grönsaker inte ruttnar snabbt.

Vitlök

Förvaras i kylen, vitlöken tenderar att gro snabbt. Dessutom blir baljorna gummiaktiga. Förvaring på en mörk, torr och ventilerad plats rekommenderas.

Löken

Liksom vitlök förvaras inte lök i kylen. Det är faktiskt tillrådligt att förvara det i ett skåp, väl torrt. I kontakt med fukt, löken mjuknar snabbt. Denna grönsak bör dock inte placeras nära potatis för att förhindra att den ruttnar.

Basilikan

Basilika, precis som andra färska örter, vissnar snabbt när den förvaras i kylen. För att alltid ha färsk basilika är det bäst att förvara i ett glas vatten. Det går även bra att mejsla den och förvara den i en plastlåda, att lägga i frysen. Detta tips gäller även mynta, persilja eller koriander.

Vattenmelon och melon

Uppskattad under perioder med varmt väder är vattenmelon och melon särskilt uppfriskande. Genom att placera dem i kylen, dessa frukter förlora sina antioxidanter. Däremot kan de skäras i skivor för att läggas i kylen innan maten. Observera att de ska förvaras torrt i rumstemperatur.

Bananer

Förvaring i kyla påverkar i hög grad mognaden av exotiska frukter som bananer. Placeras i kylen förblir dessa frukter gröna längre. För att få dem att mogna snabbt bör de lämnas utomhus på en torr plats i direkt solljus, i köket. För bättre konservering bör svansen på bananklasen täckas med matfilm.

Choklad

Under inverkan av kyla har choklad ett tunt vitaktigt lager skapat av öka i fett yta. Chokladen tappar därmed sin speciella smak. Därför rekommenderas inte förvaring i kylskåp. För att njuta av deras smak bör chokladkakor förvaras på en sval, torr plats.

Ägg

Tvärtemot vad många tror har ägg ingen plats i kylskåpet. På grund av den höga porositeten hos dess skal, ägget absorberar lätt lukter från andra livsmedels förvaras i kylskåpet och ger den dålig smak. Ägg, å andra sidan, kan placeras ovanpå kylen eller på en torr, mörk plats som ett skafferi. För att ge en subtil smak av tryffel till äggen, är det lämpligt att placera dessa två livsmedel i samma lufttäta låda. Efter några dagar kommer äggen att smaka naturligt tryffel.

Stenfrukter

Nektariner, aprikoser eller till och med persikor, stenfrukter bör inte förvaras i kylen. Denna metod för bevarande främjar faktiskt förlust av deras näringsämnen. Dessutom blir dessa frukter sura och förlorar sin söta smak. Det är lämpligt att placera dem på en torr och sval plats.

Honung

Tack vare sin höga sockerhalt lagras honung naturligt och behöver inte förvaras i kylen. Under inverkan av kyla kommer denna produkt sannolikt att härda och kristallisera. Placera den bara i ett skåp med burkens lock hermetiskt stängd. Senapsburkarna liksom burkarna med sylt kräver inte heller kylning.

Squash

Liksom potatis eller vitlök kan squash inte förvaras i kylen. Oavsett om det är mysk, butternut eller till och med spagetti, är squash bäst att placera i skåpet i flera veckor. Deras tjocka hud garanterar deras skydd under hela denna period. Ställs i kylen tappar de lätt sin smak.

Zucchini och aubergine

Precis som tomater tål zucchini och aubergine inte kylan eller fuktigheten i kylskåpet. Sköra, dessa grönsaker mjuknar lätt när de förvaras i dem. För att njuta av deras fräschör är det lämpligt att förvara på en kall och torr plats.

Ättiksgurka

Pickles är också bland de livsmedel som inte bör placeras i kylen. Vinägern som de badar i är faktiskt mer än tillräckligt för att bevara dem. Det går alltså att förvara dem utanför kylen, om inte annat anges på burkarnas indikationer. Plåtburkar behöver inte förvaras där heller. Förvara dem bara i ett skafferi eller skåp.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found