Hur rengör man kalksten från glas?

Att titta på ett rent, gnistrande glas är trevligt. Det kan dock hända att spår av kalksten smutsar ner dess material. Om avlagringarna ackumuleras blir underhållet ännu mer komplicerat. Det finns flera enkla men effektiva metoder du kan använda för att rengöra den ordentligt. Med rätt produkter och regelbundet underhåll är problemet snabbt löst.

Ta bort kalk från glaset

Ta bort kalk med naturliga produkter

Med enkla naturprodukter som respekterar miljön, att rengöra kalken på glaset blir en barnlek. För att lösa problemet i en handvändning är det nödvändigt att ha följande produkter till hands:

  • Riskorn : Användning av riskorn som lime rengöringsmedel rekommenderas för behållare som vasen eller burken. Häll en näve riskorn, tillsammans med lite diskmedel och vatten, i behållaren som ska rengöras. Koppla sedan in änden och skaka kraftigt så att granulatet skrapar såväl den smutsiga ytan som den oåtkomliga delar. Skölj med rent vatten och klappa torrt för att beundra resultatet.
  • Potatis : denna knöl verkar effektivt mot kalkavlagringar tack varestärkelse som han utsöndrar. Du behöver bara skära några varv och sedan applicera dem på märkena. Skölj och torka sedan i slutet.
  • Grovt salt med citronsaft : blanda ihop citronsaften och det grova saltet. Ta sedan en svamp och gnugga de tilltäppta områdena. När fläckarna är borta, skölj och torka.

Diskmaskin rengöring

Kalkavlagringsproblemet kan kommer direkt från användningen av en diskmaskin. För att råda bot på detta är vit vinäger en effektiv lösning. Denna produkt, som är lätt att hitta på marknaden, kan även användas som rengöringsprodukt. För att hitta gnistrande rena glasögon är det därför viktigt att följa följande steg:

  1. Placera glasen som ska avkalkas i maskinen.
  2. Byt ut diskmaskinen mot vit vinäger.
  3. Slå sedan på diskmaskinen.
  4. Ta ut glasen ur maskinen för att uppskatta resultatet.

Det är viktigt att notera att glasögonen kommer att bli oklanderliga, och det maskinen avkalkas samtidigt.