Viktiga cykeltillbehör

Cykeln håller på att bli ett transportmedel som används i stor utsträckning dagligen. Oavsett om det är regnigt eller soligt är det viktigt att utrusta din cykel väl. I själva verket måste cyklister garantera sin säkerhet såväl som för fotgängare. Detta är anledningen till att det är viktigt att välja kvalitetscykeltillbehör. Översikt över utrustningen som kommer att vara användbar för dina cykelresor!

De väsentliga tillbehören till din cykel

De väsentliga tillbehören för cykling i staden

Oavsett om det är för att gå till jobbet eller för att shoppa så håller cykeln på att bli ett mycket populärt transportmedel också för sin del. ekologisk den därekonomisk. Hur som helst är säkerheten väldigt viktig för cyklister. Det är verkligen viktigt attvara synlig och var noga med att undvika olyckor.

Här är några exempel på cykeltillbehör för att skydda dig själv i staden:

 • Huvudskydd

de hjälm är utan tvekan ett riktigt måste för avslappnad cykling. Det är dock viktigt att välja en bekväm modell som passar din körstil.

 • Tillbehör för att synas

Precis som hjälmen är tillbehören extremt viktiga för att vara perfekt synliga. Faktum är att strålkastare och den lampor spelar en väsentlig roll eftersom de gör cyklister synliga för olika trafikanter. Det finns idag flera typer av belysning som drar nytta av ett stort ljusområde i dagsljus. För nattutflykter är det perfekta att utrusta dig själv med en bra frontljus. Den här typen av armaturer gör det bland annat möjligt att undvika hål i vägbanan. Effektivare än reflexband, fluorescerande gula tillbehör rekommenderas också för att vara enastående i dagsljus.

 • Skyddsglasögon och handskar

Det är viktigt att bära solglasögon Var skydd att cykla bra i dagsljus. De skyddar ögonen mot ljusreflektioner samt luftburet skräp som kan begränsa synen.

När det gäller handskar, de skyddar händerna på cyklister och hjälper till att absorbera stötar. När vädret är varmt kan du välja stilar gjorda med absorberande tyg. På vintern är det bäst att bära ett par varma handskar som låt dina händer andas.

 • Dörrklockan och backspegeln

De dörrklocka, huruvida elektronisk, mekanisk eller luft, är viktigt för att bli hörd. Idag har cyklister också valet mellan pouêt, mega-horn eller airzound. Mycket praktiskt, detta tillbehör som laddas med luft avger ett mycket kraftfullt ljud.

Backspegeln är också ett viktigt tillbehör på en cykel, eftersom den gör att cyklister enkelt kan hantera och förutse situationer. Du kan välja mellan en spegel som fästs i hjälmen, styret, styrets horn eller styrets ände. Det finns även speglar som integrerar blinkersfunktion.

 • Låset

Det är viktigt att utrusta din cykel med ett bra hänglås för att optimera dess skydd. För att göra detta rekommenderas det att köpa två U-formade hänglås. Den ena kommer att användas för att fästa både ramen och framhjulet på cykeln till ställningen medan den andra kommer att säkra bakhjulet med ramen. Snåla inte heller med styrkan på hänglåset för att göra det svårt att ta bort.

 • Verktygssatsen

För att hantera ett eventuellt mekaniskt problem är det viktigt att utrusta dig själv med en verktygssats som innehåller en Luftkammare, a multiverktyg och en reparationssats.

Användbara tillbehör för cykling

Förutom bra däck är andra tillbehör viktiga för att åka på cykeltur.

 • Vandringscykelväskor

Mer praktisk än ryggsäcken cykelväska fästs enkelt fram och bak på cykeln. Den fördelar vikten samtidigt som den ger gott om förvaringsutrymme på upp till 25 liter. Att bära en cykelväska är mindre ansträngande än en ryggsäck. Dessutom är denna typ av väska vanligtvis utrustad med reflekterande element.

För en vandring över flera dagar är det perfekta att välja en sadelväska som är lätt att montera. Detta tillbehör kan rymma dina kläder, vissa reparationsverktyg samt disk och proviant.

 • Cykelhjälmen

För en vandring är det att föredra att välja en speciell hjälm designad för en praktisk bergsväg. Denna typ av utrustning inkluderar en termoformad stoppning ger en känsla av värme och mjukhet. Det är också viktigt att välja en hjälm utrustad med en bra visir som skyddar dig från klimatrisker.

 • Bagagehanterare

de bagagehylla är ett användbart tillbehör för att resa långa sträckor med cykel. Säkert installerad gör det att cyklister kan cykla bekvämt.

Utöver dessa tillbehör är det viktigt att välja rätt sadel för att optimera komforten. Idealet är att välja en modell med bred sits och som är anpassad till dess morfologi. Det finns nämligen idag helt ekologiska cykelsadlar.

Några smarta prylar för att utrusta din cykel väl

Förutom det väsentliga, här är några innovativa cykeltillbehör:

 • Cykeldatorn

Vill du hålla koll på din prestation? Det finns inget bättre än cykeldator för att beräkna tillryggalagd sträcka, förbrukade kalorier eller hjärtfrekvens. För att göra detta ställer du bara in datum, tid, kroppsdata samt cykelns. Detta högteknologiska tillbehör låter dig också beräkna cykelvägen till din destination.

 • Telefonfästen

de stöd till smartphone håller på att bli ett populärt tillbehör för cyklister eftersom den håller telefonen säkert på styret. Den låter dig trampa tyst medan du njuter av musiken eller GPS-funktionerna på enheten.

 • Stänkskärmen

Ett stänkskydd är nödvändigt för att gå till jobbet med cykel. Det kommer faktiskt att förhindra att kläderna blir smutsiga och förblir torra under regnigt väder.

 • Cykeltröjan eller tröjan

de Jersey är användbar för att undvika friktion eller friktion tack vare dess avhuggen speciellt anpassad efter kroppens position på cykeln. Dessutom denna typ av kläder släpper ut fukt frigörs av kroppen. Att bära en cykeltröja är bekvämare eftersom den fastnar på huden. Observera att den här typen av tröja har små fickor för att ha med dig nödvändigheter som en telefon eller pengar.

 • Shortsen

De shorts är viktiga för landsvägscykling, eftersom de förhindrar friktion mellan hud och kläder. Dessutom är de designade med lättviktsmaterial som torkar snabbt.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found