När ska man återansluta apparaten efter flyttning?

För att undvika att skada hushållsapparater efter flytt, är allt du behöver göra att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder och följa säkerhetsinstruktionerna. Väntetiden innan man återansluter maskinerna skiljer sig faktiskt. Översikt över tiden som behövs innan kylen, diskmaskinen eller tvättmaskinen startas om efter transport.

Flytta ett kylskåp

Försiktighetsåtgärder vid flyttning av hushållsapparater

För att flytta hushållsapparater smidigt är det viktigt att ta med den nödvändiga utrustningen för att skydda dem så bra som möjligt:

  • en rulle stark tejp;
  • stora lådor;
  • bubbelplast.

Vissa försiktighetsåtgärder bör vidtas undvika att skada utrustningen.

Försiktighetsåtgärder för ett kylskåp

För att flytta ett kylskåp, är det lämpligt att töm den en vecka före D-dagen. Tre dagar innan, dra helt enkelt ur kontakten för att tina upp den, rengör den sedan så att den är helt torr när det är dags. Att ta bort hyllorna och hålla dörrarna stängda med tejp gör det lättare att transportera. Väl i lastbilen, kylskåpet måste placeras i upprätt läge för att inte skada den. Om den ligger ner, se till att den är på sidan mitt emot filtertorken. Om möjligt är det bättre att lägga den på sidan mitt emot kompressorn om den senare är lätt att upptäcka. Den består av en tillförsel- och sugsida som kan vara på samma sida. Denna information nämns ibland på fraktkartongen.

Försiktighetsåtgärder för en diskmaskin

Flytta en diskmaskin kräver ett oljebyte i förväg. Innan du flyttar den måste du ta bort filter, töm sedan ut vattnet genom att placera dräneringsslangen nära marken. När du reser är det bäst att se till att dörren är ordentligt stängd med lim.

Försiktighetsåtgärder för en tvättmaskin

För att korrekt transportera en tvättmaskin, a tömning behövs. Väl i flyttbilen, maskinen måste installeras vertikalt. Det är tillrådligt att hålla i trumman på plats med remmar och tejpa fast enhetens slangar.

Försiktighetsåtgärder för ugn och mikrovågsugn

Försiktighetsåtgärder för att transportera ugnen och mikrovågsugnen liknar dem för kylskåpet. De rutnät så väl som glasskiva måste tas bort. När det gäller ugnsglaset rekommenderas att tejpa det en tjock kartong för maximal säkerhet.

När ska man återansluta apparater?

de efterlevnad av väntetider innan du återansluter en hushållsapparat för att inte skada den.

Återanslut ett kylskåp

När kylskåpet har anlänt till sin destination är det nödvändigt att vänta minst 4 till 8 timmar och helst 24 timmar innan du ansluter den. Alltså kretsgas kommer att ha tid att stabilisera sig för undvika elektriska stötar när du ansluter till nätverket. Om kylskåpet har transporterats i upprätt läge (på grund av dess storlek eller storleken på bilen) är det tillräckligt att vänta 2-4 timmar innan omstart.

Återanslut en diskmaskin

Till skillnad från kylskåpet, en diskmaskin kan omedelbart kopplas in en gång efter transport. Anslut den bara till vattenförsörjningen och montera sedan avloppsslangen. För att förhindra att den elektriska ledningen överhettas är det viktigt att ansluta den direkt till jorden utan att använda flera uttag eller förlängningar. Om maskinen förvaras före användning kan det hända att det växer bakterier i den. Dessutom, om den stannar i en källare eller i en lagringsenhet, kan dess tank bli föremål för forma. Lämna dörren öppen eller på glänt är nödvändigt för att undvika dessa problem.

Återanslut en tvättmaskin

Efter transport, tvättmaskinen kan återanslutas omedelbart till ett uttag skyddat av en 16 A-minimumsbrytare. Användning av en adapter, förlängning eller multipeluttag rekommenderas inte och det är absolut nödvändigt att ha en 30 mA differentialbrytare. Det är rätt att kontrollera vattentrycket vid inloppsröret innan du ansluter maskinen. Dessutom är det viktigt att ha gummipackningar i gott skick i ändarna av denna slang.

Vad du behöver veta för en framgångsrik flytt av hushållsapparater

Av praktiska och tidsbesparingsskäl är det bättre rengöra apparater innan flyttdagen. Frys och kylskåp av alla storlekar och kombinationer bör tömmas helt, tinas och torkas innan de flyttas. Det är också viktigt att tömma en tvättmaskin och a diskmaskin. Vad gäller VVS-anslutningarna måste de tas bort. Dessutom kan vissa maskiner behöva speciella lås beroende på deras ålder och typ.

Anteckna detdet är inte för flyttarna att utföra frånkoppling eller anslutning till VVS och el. Dessutom är elektriska skador helt undantagna från de garantier som erbjuds av försäkringsgivare som är specialiserade på förvaring och flytt. Om det är bevisat det den uppenbara skadan är hänförlig till avlägsnandeåtgärderna, de är de enda som kan tas om hand.

Varför använda en professionell hushållsapparatflyttare?

Mellan packningen som ska göras, transporten av lådorna i lastbilen och uppackningen när du väl kommit fram till din destination kan flytten snabbt bli en källa till stress. Denna operation tar energi, men också tid. Detta är anledningen till att många bestämmer sig för att ta till ett specialistföretag.

En transport utförd av en professionell flytt har många fördelar. Dessa specialister är utrustade med skyddsöverdrag anpassad för att skydda utrustning. Dessutom, för stora enheter, är det bättre att tillhandahålla en kommersiellt fordon så att apparaten kan transporteras upprätt för att undvika skador. Ett specialiserat företag använder fråntransport- och hanteringstekniker av de maskiner som kräver särskild uppmärksamhet.

Professionella flyttare är skickliga och har verktygen för att enkelt transportera lådor, vitvaror och möbler från det gamla huset till det nya. Tack vare deras erfarenhet, flyttar de föremål som kräver särskild vård. Vissa företag erbjuder packningstjänst som gör det möjligt för ägaren att ta itu med andra uppgifter (stängning eller planering av försäljningen av det gamla huset, återansluta eller koppla bort verktyg etc.). Specialister inom detta område paketerar ömtåliga eller specialformade föremål samtidigt som de ser till att de kommer fram till sin destination utan skador. Väl framme på den nya adressen packar flyttarna också försiktigt upp dem.

Varje flyttfirma som transporterar varor ansvarar för deras värde. Flyttarna måste erbjuda tre grundläggande ansvarsnivåer. De är alltså ansvariga för alla föremål som transporteras på en gång tack vare fullt skydd. När det gälleransvarsförsäkring, detta är ett alternativ som tvingar flyttare till reparera, ersätta eller betala en rabatt på fakturan eller avräkningen för föremål som skadats under transporten.