Tips och tricks för rengöring med Sommières jord

Landet Sommières upptäcktes i byn Sommières i början av 1800-talet. I form av ett lerpulver är det grönt, ockra eller beige i färgen. Det är också känt som "Fez-tvål" eller "fläcksten".

Tips för att rengöra huset med Sommières jord

Använd Sommières jord för att rengöra lädret

Kraftfull avfettningsmedel, Sommières land låter dig eliminera fettfläckar på ett läderplagg, utan att skada det. Strö helt enkelt lädret med Sommières-lera och låt verka i två timmar. Allt som återstår är att ta bort pulvret med en dammsugare. Gnugga sedan med en ren trasa för att ta bort allt.

Lossa en parkett med Sommières jord

Sommières earth rengör både vaxade och glaserade golv. Vid fläckar måste du:

 1. Sug upp eventuellt fett eller vätska med en svamp eller pappershandduk;
 2. Strö området med Sommières-jord och låt verka i några timmar;
 3. Dammsug pulvret och polera sedan golvet med en ren trasa.

Landet Sommières är särskilt absorberande. Detta gör det enkelt att ta bort oljiga vätskor.

Tvätta naturfibermattor med Sommières-jord

Golvbeläggningar gjorda av naturmaterial är vackra och starka, men att städa upp dem är ganska komplicerat. Detta beror på att fläckar lätt täcks av och är ganska svåra att ta bort. För att rengöra en sisalmatta i händelse av en fläck:

 1. Strö den färgade delen med Sommières-jord;
 2. Låt verka i några timmar, även över natten;
 3. Dammsug upp pulvret och torka av beläggningen med en ren trasa.

Rengör djururin med Sommières jord

Terre de Sommières är en produkt att alltid ha hemma, speciellt när man bor med husdjur. Det kan faktiskt hända dem att kissa på soffan, mattan eller mattan. Samtidigt tillåter landet Sommièreseliminera dålig lukt och bli av med fläckar. För att eliminera urin från djur måste du:

 1. Blotta upp urinpölen;
 2. Strö över Sommières jord;
 3. Låt verka över natten;
 4. Dammsug sedan Sommières-jorden.

Med detta trick kommer urin inte att lämna spår eller dålig lukt på mattan eller soffan. Om jorden i Sommières inte längre absorberas medan det fortfarande finns vätska, är det möjligt att tillsätta mer.

Ta bort en envis fläck från kläderna med Sommières jord

Landet Sommières är en naturligt fläckborttagningsmedel särskilt effektiv. Det tar inte bara bort fläckar, utan det fungerar också som en deodorant. Så här tar du bort en envis fläck från kläder:

 1. Blanda Sommières-jorden med lite Marseille-tvål och varmt vatten;
 2. Applicera blandningen på fläcken som ska tas bort;
 3. Skrubba och tvätta i maskin för att slutföra tvätten.

För tyger som är svåra att tvätta, särskilt sofföverdrag, är Sommières earth en riktig allierad. Tack vare det är det faktiskt inte nödvändigt att ta bort locket vid minsta smuts. Strö bara det färgade området med Sommières-jord, låt verka och dammsug efter några timmar.

Tillverkningen av en hemgjord fläckborttagningsmedel är möjligt med denna produkt. Det tar 1 matsked Marseille-tvål, 5 matskedar Sommières-jord och lite varmt vatten. Stegen för att göra fläckborttagningstvålen är följande:

 1. Blanda alla ingredienser;
 2. Arbeta blandningen för att få en pasta;
 3. Lägg degen i en burk så att den torkar.

När den torkar hårdnar pastan, blir fast och kan användas som tvål. Det är effektivt för att ta bort fettfläckar, envisa fläckar på kläder etc.

Rensa upp spyorna

För att städa upp kräkas på bilens bänk är landet Sommières perfekt lämpat. Det kommer faktiskt att eliminera den obehagliga lukten av kräkas såväl som dess spår. För att göra detta, strö kräket generöst med jord från Sommières. Låt verka några timmar innan du dammsuger. Kräkningen blir ett dåligt minne.

Tvätta bänkskivor i marmor eller granit med Sommières jord

De fetter som regelbundet avsätts på bänkskivan smutsar så småningom ner den. Ibland är rengöring med tvålvatten inte alltid effektivt. Dessutom, även om det tvålade vattnet tar bort dem, kan bänkskivan förlora sin glans. För att rengöra den effektivt och återuppliva dess färg rekommenderas användning av Sommières jord. Den senare absorberar fett samtidigt som de ger en andra ungdom till bänkskivorna i marmor och granit. Strö helt enkelt över hela bänkskivans yta med Sommières-jord och låt sedan verka i minst 3 timmar innan du dammsuger.

Om fläckarna är särskilt envisa blandas Sommières jord medterpentin. Dessa två ingredienser kommer att bilda en sorts pasta att applicera på arbetsytan innan den lämnas över natten. Nästa dag rengörs pastan för att beundra resultatet.

Ta bort färgfläckar med Sommières jord

Vattenbaserad färg tas lätt bort med vatten, men oljebaserad färg är det inte. Sommières earth är den mest lämpliga för att effektivt och enkelt ta bort oljefärg från alla ytor. Stegen är som följer:

 1. Strö över färgen generöst med Sommières-jord;
 2. Låt verka i minst 3 timmar;
 3. Aspirera pulvret;
 4. Torka av hållaren med en ren trasa.
Denna operation kan upprepas om det fortfarande finns färg kvar.

Ta bort slam med Sommières jord

Mekaniker och gör-det-själv-entusiaster vet mycket väl att fett- och fettfläckar på händerna är ganska svåra att ta bort. Det är dock inte alltid möjligt att bära handskar när man hanterar en mycket liten del. För att bli av med fett på händerna behöver du:

 1. Blanda Sommières-jorden med lite vatten;
 2. Arbeta blandningen för att få en pasta;
 3. Gnugga händerna med pastan;
 4. Insistera på vecken;
 5. Tvätta händerna med tvålvatten och skölj sedan.

Det kommer inte längre att finnas några spår av fett på händerna tack vare detta mycket praktiska knep.