Ta bort rostfläckar från badkaret

Badrummet är ett konstant fuktigt rum, vilket bidrar till rostbildning. Förutom att det skadar rummets estetik skadar det även materialen. Badkaret är inget undantag. Som tur är finns det gott om tips för att få bort rostfläckar från badkaret, oavsett om det är gammalt eller nytt.

Ta bort rostfläckar från badkaret

Rengör rostfläckar från plattorna

Rost kan nå olika delar av badkaret. Det händer att det kaklade stödet är smutsigt. För att bli av med det är det möjligt att använda en produkt rostfri till försäljning i stormarknader. Mer effektivt, det gör det möjligt att rengöra plattorna snabbt. Men det finns också en mormors metod för att ta bort rostfläckar: bakpulver. Så här gör du:

  1. Häll i bikarbonat pulver eller gel på fläcken;
  2. Tillsätt några droppar citronsaft;
  3. Låt verka i 10 minuter;
  4. Gnugga ytan med en tidigare tvålad svamp.

Fläcken kan kvarstå efter operationen, särskilt om den är flera veckor gammal. För att helt rengöra plattsättningen av badkaret måste processen upprepas.

Ta bort rostfläckar från badkarskranen

Både stål och järn är känsliga för rostfläckar. För att rengöra kranen räcker det att gnugga med en bit lök. Att göra detta :

  1. Dela en lök på mitten;
  2. Skura ståldelarna med.

Förutom att rengöra rost, återställer lökjuice glans till kranar och pluggar. Du kan också extrahera juicen, spraya den på ytorna och låta den sitta i 10 minuter innan du gnuggar med en svamp och tvålvatten.

Att bli av med rost på insidan av badkaret

På denna del rekommenderas det att använda naturliga produkter, eftersom det är direkt i kontakt med huden. För att rengöra rost, inget liknande citron och grovt salt.

Steg :

  1. Häll citronsaft över rosten;
  2. Lägg till grovt salt ;
  3. Låt verka i en halvtimme;
  4. Gnid med en svamp och tvålvatten.