Hur får man ett hus som alltid är städat?

Ett dåligt städat hus har visat sig orsaka oro och stress. Det blir svårt att hitta platsen för de olika föremål som används i vardagen. Barn kan vara ansvariga för denna störning, liksom hundar och katter. För en trevlig och välorganiserad inredning bör goda vanor anammas.

Tips för att städa ditt hus

En prydlig entré

Visuellt, a rörigt rum kan verka ur funktion. När möblerna är dåligt ordnade verkar rummet mindre. Garderober och möbler med lådor bör förbjudas från entré och hall. Det är att föredra att hänga upp en klädkrok på väggen eller för att installera en stående klädhängare. Designade för att förvara hattar, jackor och paraplyer, dessa tillbehör bör inte vara röriga. Om korridoren måste rymma en garderob, är det bättre att välja en modell med en dörr eller täcka framsidan med en snygg gardin. De öppna hyllor i entrén bör också undvikas.

Städa i köket

För köket kommer det att vara nödvändigt att ordna rummet så att att inga redskap stör sikten och att tillgången underlättas. Installationen av grytlådor är väsentlig, det är möjligt att förvara tallrikar och bestick där. För att optimera utrymmet, a Engelsk låda skulle vara idealiskt. Den har en enda front som täcker flera lådor.

Ett stökigt kök är trevligare att bo i. För enkelhetens skull, se till att vanliga redskap förvaras nära diskhon till underlätta åtkomst.

Organisera showen väl

I vardagsrummet är det nödvändigt ordna möblerna väl, bord och stolar, soffa och andra möbler. Arrangemanget av möbler spelar en viktig roll i organisationen av utrymmet. Passagen ska inte vara rörig, så att de boende inte behöver kliva över möbler för att flytta från en plats till en annan. De kombinerade möbler, mer modern, praktisk estetik, är att föredra eftersom de inte tar mycket plats och är lätta att underhålla. Med ett kombinerat skåp, gärna utrustat med dörrar, är det möjligt att ha en tv, hi-fi-anläggning, CD-förvaring och många andra, samtidigt som de inte syns om de inte är på.

Snygga sovrum

Ett rum som har en omklädningsrum är säkert mer estetisk än en som har flera skåp. A garderobsrum är också idealisk för att spara mer utrymme och organisera dina tillhörigheter. Du bör undvika att låta skor eller andra accessoarer som väskor ligga kvar. Sovrummet är framför allt en plats för avkoppling och vila. Den måste därför ge den känslan och undvika att överfulla den. de under sängen är också ett praktiskt förvaringsutrymme och det är viktigt att damma av detta område dagligen.

Städa i badrummet

Ett badrum ska inte vara för smalt. Om så är fallet bör några förvaringstips användas för att förstora den visuellt. Om möjligt är det att föredra att installera en Italiensk dusch som inte är överdrivet utrustad, eftersom mottagaren är infälld eller upphängd. När det gäller möbler är den engelska lådan idealisk. Endast en stående möbel rekommenderas för att möjliggöra integration av hängande möbler. Det finns en förvaringsenhet för varje typ av utrustning och tillbehör, ingenting ska hänga runt bredvid diskbänken.

Rengöringsprodukter och tillbehör

En kvast i hörnet av köket eller en fjäderdammar i korridoren är inte alltid trevlig att titta på. Det är nödvändigt att installera hakar bakom dörren att hänga dem diskret. För pappershanddukar och andra rengöringsprodukter, om huset har ett förråd, tveka inte att använda det som förråd. Om den inte har en, installationen av skohylla är ett knep för att lagra dem och hitta dem lättare. Även om den här produkten är avsedd att förvara skor, kan den också rymma olika föremål som:
  • borstar;
  • små hinkar;
  • tomma flaskor;
  • rengöringsprodukter;
  • rengöringsdukar;
  • etc.

Papper i ett hörn

Pappersbitar över hela huset bevisar att de boende försummar förvaringen. Det är dock inte bara en fråga om estetik, utan också om organisation. Det är omöjligt att snabbt hitta en viktig fil bland andra dokument utspridda på skrivbordet. Till exempel bör läkarrecept och journaler absolut förvaras tillsammans i en låda eller en liten resväska. Det skulle vara lättare att komma ihåg var de befinner sig i en nödsituation. Så är det även för böcker. Att ha ett bibliotek hemma är både praktiskt och dekorativt. Böcker bör dock vara städade, väl inriktade och dammas ofta.

Diskret förvaring för hemmet

Föremål bör placeras på en specifik plats för ett snyggt och rent hus. Om synliga strålar har installerats i huset kan de fungera som smart förvaring, även om du måste klättra på en stege för att förvara eller hämta tillbehören där. Företrädesvis ska metallhyllor eller träskivor användas för förvaring av föremål. Man måste se till att föremålen är snyggt arrangerade i lådor i plast- eller kartonger för att skydda dem från damm och förhindra försämring.

Sortera

Även med lådor och förvaringsenheter kan utrymmena fortfarande vara för trånga, så huset kommer bara att se snyggt ut. Det är nödvändigt sortera och bli av med onödiga föremål. Onödiga föremål som pennhattar, tygrester och andra oväntade saker bör förbjudas från lådor och slängas. För varje låda, förvara tillsammans de produkter som är avsedda för en specifik användning:
  • en låda för sömnad;
  • en låda för undersidorna;
  • en låda för apoteket;
  • etc.
Vi måste också lägga åt sidan ömtåliga föremål.

Många tror felaktigt att det är nödvändigt att anta en annan livsrytm för att ha ett städat hus på en daglig basis och att det är nödvändigt att ägna några timmar av din tid varje dag för att faktiskt ställa saker i ordning. rum i huset. I verkligheten är det helt enkelt vanorna som behöver ändras. När sorteringen är klar, städningen är klar och varje del av hemmet organiserad, återstår bara att se till att allt sitter kvar. Goda vanor undviker stora ansträngningar. Att sätta tillbaka alla använda föremål på plats hjälper redan till att hålla huset snyggt.