Hur håller du färgen på dina kläder ljus?

Det är alltid obehagligt att se ett klädesplagg gradvis bli smutsigt. Denna naturliga nedbrytning kommer främst från ofta överdriven tvättning. Med några tips går det att bevara färgen på kläderna längre. Vit vinäger, kaffe eller salt, här är en lista på naturprodukter att använda och några tips.

Håll färgen på kläderna länge

Vit vinäger för att bevara din tvätt

de vit vinäger är utan tvekan den produkt som mormors tips rekommenderar mest för behåll klädernas färg. Det tillåter att återuppliva deras glans och av ta bort kalksten från tvättmaskinen. Verksamheten består av lägg tvätten i maskinen, att betala en blandning av vanligt tvättmedel och ett glas vit vinäger i sköljmedlet innan du startar programmet. Det är också möjligt att följa följande metod:

 1. Sänk ner kläderna i en bassäng med kallt vatten, i samband med 3 matskedar av vit vinäger.
 2. Låt verka i 30 minuter
 3. Skölj.

Kaffe för att hålla dina kläder glänsande

Frekvent tvättning tenderar att bleka svart. För att behålla sin intensitet under lång tid är kaffe den vinnande lösningen. Helt enkelt förbereda lite kaffe och av rena kläder svart med denna drink. Tänka på skölj väl för att ta bort eventuella lukter. På så sätt kommer de svartfärgade delarna att behålla sin glans även efter flera tvättar.

Salta för att behålla färgerna på tvätten

För att behålla färgen på nya kläder, salt är en utmärkt alternativ. I start av cykel, helt enkelt fördjupa nya kläder i lösning av vatten och ett halvt glas salt. Denna gest fixar färgerna, speciellt under den första tvätten.

Använder svartpeppar

Att använda svartpeppar är en av de effektiva recept för att behålla färgintensiteten. Verksamheten består i att betala, i början av cykeln, 2 eller 3 matskedar svartpeppar i tvättmaskinen. Kryddorna träder i kraft under tvätten och återupplivar färgerna.

Bakpulver för att bevara färgen på dina kläder

Utöver sin effektivitet på fläckar är bakpulver också känt för sin åtgärder på klädfärger. För att göra detta, förbered en blandning av ett halvt glas bakpulver, då lägg den i tvättmaskinen i början av programmet. Efter denna operation kommer tygerna att lysa ut.

Citronvatten för att återställa glansen från vita kläder

Citronvatten är ett utmärkt botemedel för att återhämta sig glansen av vita, gråa eller gula kläder. För att göra detta, doppa ned de skamfilade kläderna i en handfatvarmt vatten och häll i den en kopp citronsaft. Detta trick är också effektivt för att hålla färgerna längre.

Tvätta isär färgerna

Tumregeln i tvätt är tvätta vitt separat från svart och färger, men också bleka färger och mörka färger. För att bevara färgerna på kläderna längre är det lämpligt att separera det klarröda från det blekgula.

Rengör dina kläder ut och in

Indikationen "Tvätta upp och ner" nämns inte på alla klädetiketter. Det är dock bättre att göra det för att behålla färger. Gör samma sak under torkning för skydda nyanser från solens strålar eller torktumlarens värme.

Undvik övertorkning

Ofta kläderna stanna för länge i torktumlaren, vilket ytterligare tarnissar deras färg. Faktum är att överdriven värme tenderar att göra det torka ut färgerna och till blekna kläder, som tyger som utsätts för långvarigt solljus. Det bästa är att privilegiera naturlig torkning på en klädstreck. Kom ihåg att fortsätta använda en torktumlare ta bort kläder som fortfarande är blöta att låta dem lufttorka på en lina.

Kall tvätt

Det rekommenderas att välja en kall tvätt i maskinmenyn. Faktum är att, trots dess stora effektivitet på belagda fläckar och smuts, hett vatten gnider av färgen och mattar kläder snabbare.

Föredrar en kort cykel

Tvättmaskiner brukar ha speciella cykler för mörka kläder. De är dedikerade till vården av svarta kläder i jeans eller bomull. Som standard är det möjligt att använda kortast möjliga cykel, till en temperatur under 30°C.

Stryk försiktigt

För att behålla mörka färger är det viktigt att ta vissa försiktighetsåtgärder vid strykning. Dessa inkluderar bl.a stryk undersidan av kläderna, men till en låg temperatur.

Ta hand om dina kläder efter deras färg

 • Återuppliva bomullens gröna färg
För att återfå glansen av gröna kläder, blöt bara in dem vatten med tillsatt ammoniak.
 • Återupptäck det vita i kläderna
För att råda bot på gulnade eller till och med trista kläder är det möjligt att doppa i vatten blandat med bakpulver. de diskmedel är ett bra alternativ.
 • Återställ glansen till blå eller lila bomullskläder
Blötlägg tvätt eller kläder i en vatten och vinägerlösning, exakt tre matskedar för en liter vatten. Utför en snabb sköljning med kallt vatten.
 • Undvik fläckar på mörka kläder
I närvaro av vitaktiga fläckar på mörk tvätt, doppa bara i den en lösning baserad på vatten och vit vinäger vid sista sköljningen. Rätt proportion är ett glas vit vinäger för 5 liter vatten.

Sista tipsen för att bevara färgen på dina kläder

 • Det är tillrådligt att för nära de dragkedjor, den blixtlås såväl som knappar byxor och västar före tvätt. De kan ta tag i andra kläder och slita dem.
 • Introducera ömtålig tvätt såsom underkläder, bitar av siden, tyll, satin eller med broderier i en gammalt örngott så att den inte skadas vid tvätt.
 • Överbelasta inte maskinen för att undvika dålig kvalitet på tvätt och sköljning.
 • Föredrar ett lämpligt tvättmedel : den fasta versionen, rik på blekmedel, är tillägnad vit. Flytande tvättmedel, rikt på enzymer och som tar bort fläckar, är reserverat för svarta, färger och kraftigt smutsiga tyger.
 • Lär dig att respektera doseringen av ditt tvättmedel: i själva verket är produkterna i tvättmedlet avsedda för små doser. Det är därför onödigt att lägga till fler.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found