Hur rengör och underhåller man en symaskin?

När den används kan symaskinen bli täckt av rester och damm, konsekvenserna av att gnugga tyget eller trådskräp. För att använda den i många år är rengöring nödvändig. Vilket material ska man använda? Hur går man vidare med operationen? All information du behöver för underhåll av symaskinen.

Underhålla en symaskin

Rengöring av en symaskin: nödvändig utrustning

Att underhålla en symaskin kräver några verktyg, inklusive:

 • En liten borste;
 • En trasa och en fuktig trasa;
 • En liten skruvmejsel;
 • En skonsam rengöringsprodukt;
 • Specialolja för symaskiner.

Underhåll av en symaskin: förberedelse

Innan du fortsätter med själva rengöringen måste några försiktighetsåtgärder vidtas:

 1. Koppla ur maskinen för att undvika eventuella olyckor;
 2. Tveka inte att ta bilder innan demontering för att förhindra eventuella fel vid ominstallation;
 3. Ta en titt påmeddelande om specifika egenskaper hos modellen;
 4. Ta isär symaskinen.

Steg för att underhålla din symaskin korrekt

Rengöring består av att polera alla delar för att få bort damm och textilfibrer.

 1. Börja med ta bort det avtagbara fodralet. Med en liten skruvmejsel, skruva loss och ta sedan bort plattan. Ta bort eventuella rester under plattan med en borste. Tveka inte att använda en trasa för ett bättre resultat.
 2. Öppna spolkapseln till ta tillbaka spolhållaren. Demontera maskinen genom att trycka fästspakarna utåt. Ta sedan bort kroken. Använd borsten och trasan, damma av dessa nya element.
 3. Olja symaskinen, särskilt där spolen är placerad. Sy två eller tre linjer med sömmar med en bit tyg för att tömma överflödig olja. Vanligtvis räcker en till två droppar på varje kontaktpunkt.
 4. Den yttre delen, speciellt plasten, behöver också rengöras. För att göra detta, använd en fuktig trasa och en rengöringsprodukt som tvål.

Hur underhåller man tillbehören på rätt sätt?

Precis som hela maskinen förtjänar tillbehören särskilt underhåll:

 • Glödlampan måste bytas ut snarast första tecknen på misslyckande. För att underlätta operationen, skruva loss en liten del av "skalet".
 • Nålen bör också underhållas regelbundet. Som sådan, kom ihåg att alltid använda en nål anpassad till tråden, stygn eller tyg. Byt ut nålen omedelbart vid minsta tecken på skada. Föredrar kvalitetsnålar.
 • Var noga med att anpassa kofot Till tygets tjocklek för att inte skada hans maskin. För att sy konstläder, använd en "Teflon" pressarfot för att underlätta sömnaden.